Göteborg

Het mooiste stadslandschap van Zweden
De kronkelende Rosenlundkanalen
Het Trädgårdsföreningen park

Vind Noord-Europa cruises

Göteborg

Ontspannen elegantie

Van alle steden in het zuiden van Zweden is de grootste de westelijke havenstad Göteborg, die u kunt zien vanaf uw schip tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa.
 
Göteborg, in 1621 door Nederlanders gesticht, beschikt over neoklassieke architectuur, een aantal parken die bezaaid zijn met beeldhouwwerken en een gastvrije en ontspannen sfeer. Het stadslandschap, dat bestaat uit brede lanen, elegante pleinen, trams en grachten, is niet alleen één van de mooistein Zweden maar is ook de thuisbasis van de grootste Scandinavische luchthaven, wat Göteborg een kosmopolitische bestemming maakt.

De beste manier om op excursie te gaan is om langs de grachten van de stad te varen richting de oude wijk. De straten van het historisch centrum, ingesloten door de Göta-rivier in het noorden en de kronkelende Rosenlundkanalen in het zuiden, worden geflankeerd door majestueuze gevels, interessante markten en een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Zoals het uitstekende Stadsmuseum en de Maritiman, naast de haven, waar nautische tentoonstellingen te bewonderen zijn.

Wanneer u de gracht oversteekt, die langs de rand van het historische centrum stroomt, komt u terecht in Trädgårdsföreningen park, dat in de zomer gevuld is met veelkleurige bloemen waardoor het een populaire locatie is voor een picknick. Verder naar het zuiden, richting het moderne centrum, komt u terecht in Avenyn, de straat met de opzichtige bars en restaurants. Aan het ene eind van Avenyn vindt u het moderne Götaplatsen, het belangrijkste plein van de stad waar Carl Milles' standbeeld van Poseidon staat: een enorme bronzen spierbundel met een woeste gezichtsuitdrukking.

Must sees in Goteborg

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • MARSTRAND & FORT CARLSTEN (ong. 4
  uur)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   GTB01

   Na de ontmoeting met uw gids, rijdt u langs de kustweg noordwaarts naar Marstrand, een plaats gelegen op het eiland Marstrandsön die ondanks haar kleine omvang toch sinds de 13e eeuw de status van stad heeft. Dit zomerparadijs biedt een ruime waaier aan stranden, een ongerept landschap en perfecte omstandigheden voor talloze activiteiten in de openlucht. U kunt er slenteren door de straatjes van dit aantrekkelijke stadje, de charmante huizen bewonderen en de gezellige sfeer van deze bijzondere plek opsnuiven. Een van de meest noemenswaardige highlights van de stad is het 19e-eeuwse gebouw waar koning Oscar II menig feest organiseerde. Marstrand was vroeger een marinebasis van de West-Zweedse vloot. De stad wordt beschermd door Fort Carlsten op de hoogste punt van het eiland. Het fort werd gebouwd in opdracht van koning Karel Gustaaf X en in 1860 voltooid. Een bezoek aan het fort biedt u een adembenemend uitzicht op de archipel vanaf de top van de toren. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn.
  • ARCHIPELAGO TOUR

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen59Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

   GTB02

   This tour takes you northwards along the coastal route to the city of Kungälv, the place where three famous Scandinavian kings are said to have met in the year 1100. From here, the tour will continue on to the charming Västra Gatan, while your guide will entertain you with dramatic stories about the region’s past history, its kings and their battles. En route, you will also pass through a number of small fishing communities and have a chance to stroll around in one of them – Skärholmen where you can learn more about how the fishermen used to live – it is a place where people have not changed their way of life much over the course of time. Your guide will tell you more about the history and typical architecture of Sweden’s traditional bohus houses. The last stop on the tour before returning to port is Skärhamn where you will have a short stop to admire this cozy town. Please note: limited number of guides in languages other than English. Should a tour guide for your language be unavailable, the tour will be in English only.
  • PANORAMISCHE TOUR DOOR GOTENBURG &
   DE WATERWEGEN (ong. 3,5 uur)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

   GTB03

   Deze kennismakingstour door Gotenburg begint bij het Gustav Adolf-plein, waar uw gids u vertelt over de geschiedenis van de stad en het belang van de kanalen voor Gotenburg als een handelscentrum. Het traject van de tour omvat het Slottskogen-park in het centrum van Gotenburg, het beroemde standbeeld van Poseidon van de hand van Carl Milles en Avenyn, de grote laan van Gotenburg met winkels, kroegen en eethuisjes. Daarna komt de tour langs het Zweedse Expo- en Congrescentrum en de Scandinavium-arena voor indoorevenementen en -sporten. Uw tour gaat verder met een cruise door de beroemde kanalen van Gotenburg, die u de stad en haar parken vanuit een heel ander perspectief toont. Na dit ontspannende einde van uw kennismakingstour door Gotenburg, keert u terug naar het schip. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid.
  • PANORAMISCHE TOUR DOOR GOTENBURG &
   HET UNIVERSEUM WETENSCHAPSCENTRUM (ong. 3,5 uur)

   SPECIALE EXCURSIE
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   GTB04

   Deze tour is de perfecte gelegenheid om de highlights van Gotenburg en het beroemde Universeum Wetenschapscentrum te zien. De panoramische tour neemt u mee langs het Gustav Adolf-plein, vervolgens langs de haven naar het centrum van Klippan, een historisch belangrijke wijk van Gotenburg en cultureel erfgoed. Uw gids vertelt u alles over de oude arbeiderswijken voor grondwerkers en zeelieden. Daarna kunt u het beroemde standbeeld van Poseidon van de hand van Carl Milles, het Zweedse Expo- en Congrescentrum en de Scandinavium-arena voor indoorevenementen en -sporten zien. De excursie gaat verder met een bezoek aan het Universeum, het Zweedse nationale wetenschapscentrum met tal van attracties voor het hele gezin. Ervaar het klimaat van een regenwoud met attracties als de piranharivier, het anacondamoeras of de spinnengrot, maak nader kennis met het waterleven terwijl u door een onderwatertunnel wandelt of de twee wetenschappelijke afdelingen Kalejdo en Explora waar momenteel onderzoek wordt gedaan naar geluid en kleuren. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid.
  • PANORAMISCHE TOUR DOOR GOTENBURG (ong.
   2,5 uur)

   STADSRONDLEIDING
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     2:30 u

    • Vanafprijs volwassenen39Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen29Prijs per persoon

    GTB05

    Deze snelle tour door Gotenburg brengt u langs de voornaamste bezienswaardigheden van de op één na grootste stad van Zweden. We beginnen op het Gustav Adolf-plein en de gids vertelt u over de geschiedenis van de stad en het belang van de kanalen voor haar economie als een handelscentrum. Na een korte rit door de haven, stopt de excursie bij de culturele erfgoedsite van Klippan, met de oude arbeiderswijken voor grondwerkers en zeelieden. Daarna staat een bezoek aan de kerk van Masthugget op het programma, die uit 1914 dateert en bovenop een heuvel staat met een prachtig uitzicht op het landschap beneden. De laatste etappe brengt u naar het stadscentrum, de parken – inclusief het beroemde standbeeld van Poseidon van de hand van Carl Milles – en langs het Zweedse Expo- en Congrescentrum, de Scandinavium-arena voor indoorevenementen en -sporten, en het Ullevi voetbalstadion, de thuisbasis van The Angels, het plaatselijke voetbalteam. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   Zweden

   Weelderige bossen en open ruimtes
   Weelderige bossen en open ruimtes

   Een vakantie naar Zweden laat u voornamelijk een land van bossen en meren zien. De dorpen en steden van Zweden zijn volgens Europese normen klein en zijn vooral te vinden in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Zweden wonen.

   Van al haar steden is het sereen mooie Stockholm subliem. Het ligt sierlijk op veertien verschillende eilanden, waar het water van het Mälarmeer overgaat in de Baltische Zee. De stad beschikt over fantastische architectuur, mooie musea en biedt verreweg de beste cultuur en het beste nachtleven van het land.

   De 24.000 eilanden waaruit de scherenkust van Stockholm bestaat, zijn de perfecte remedie tegen de stadse drukte. Er zijn talloze mogelijkheden om ongerepte eilanddorpjes te verkennen en om te gaan zwemmen.
   Aan de westkust vindt u Göteborg, de tweede stad van het land en een van de mooiste bestemmingen van Zweden. Inwoners van Göteborg staan bekend als een van de vriendelijkste volken van Zweden en het netwerk van grachten en brede straten doet denken aan Amsterdam en is ook door Amsterdammers ontworpen.

   Tijdens een MSC Noord-Europa cruise naar Zweden zult u ontdekken dat het zuiden het meest kosmopolitische deel is van het land. Dit heeft te maken met de nabijheid van Denemarken en de rest van het Europese continent. Het is de thuisbasis van de glorieuze oude universiteit van Lund, terwijl het nabijgelegen Malmö, de derde stad van Zweden, gekenmerkt wordt door het bruisende nachtleven rond haar middeleeuwse centrum.