Bilbao

BILBAO Cruise

Een transformerende stad

Bilbao (Bilbo) strekt zich over 14 km langs de Río Nervión. Het is een grote stad maar voelt niet groot aan.


Hoewel de smalle vallei nu een heuse stadse sfeer heeft, ziet u vanaf alle kanten van het stadscentrum de groene hellingen van de bergen. U kunt in Bilbao een korte stop maken op uw MSC cruisevakantie in Noord-Europa.


Het is de grootste stad in het Baskenland en tevens de hoofdstad van de provincie Bizkaia. Een stad die veel te bieden heeft, van uitbundige moderne architectuur tot mooie musea. 


Ondanks de naam is de Casco Viejo (“oude stad”) niet het oudste deel van Bilbao. De stad werd gevormd als cluster van kleine vissersdorpen aan de linkeroever van de rivier en de Casco Viejo ontstond tegenover de rivier, tussen de veertiende en de negentiende eeuw. Alle oude gebouwen die nog overeind staan, zijn hier te vinden en tijdens een excursie kunt u deze gebouwen het best te voet verkennen. 

In dit labyrint van oude stenen steegjes vol met bars, restaurants, gelegen aan een prachtig overwelfd plein, de Plaza Nueva, vindt u ook interessante musea.

Frank Gehry's verbluffende Guggenheim Museum ligt aan de linkeroever van de Río Nervión, tien minuten lopen ten westen van de Casco Viejo. Het museum werd voltooid in 1997 en is door architect Philip Johnson uitgeroepen tot “het prachtigste gebouw van onze tijd”.


MSC Cruises biedt ook excursies naar San Sebastián, een stad die behoort tot de beste resortsteden van Europa. Hoewel het prachtige, afgelegen strand de grootste bezienswaardigheid en de ideale cruisebestemming is, heeft San Sebastián ook een charmant stadscentrum te bieden, de Casco Viejo, onderaan de groene Monte Urgull.

Cruises van / naar Bilbao in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES