Oslo

Oslo Cruise

In de voetsporen van de Vikingen

Oslo, een duizend jaar oude stad gesticht op de eilanden, is een perfecte bestemming voor een MSC cruise van Noord-Europa.
 
De hoofdstad van Noorwegen laat u kennismaken met de cultuur en de vitaliteit van de Noren. Wanneer u van boord gaat is de ideale locatie hiervoor de burcht van Akershus, gebouwd vanaf de 12e eeuw en waar de geschiedenis samenkomt met het mooie uitzicht op de haven en uw schip. Of u kunt gaan wandelen in het beeldhouwpark Vigelandsparken waar u de 212 werken van Gustav Vigeland kunt bewonderen.

Een ander leuk idee is om het dak van het Operahuis te beklimmen, een futuristisch marmeren en glazen gebouw in Bjørvika. In het museum van de Vikingschepen op het eiland Bygdøy kunt u zich inbeelden hoe deze ruige avonturiers leefden terwijl u de perfect bewaard gebleven schepen afkomstig uit de 9e eeuw bewondert. De bekende Schreeuw van Munch is te vinden in Oslo in de Nationale Galerie, samen met de grootste kunstcollectie van Noorwegen.

Op slechts twintig minuten verwijderd van de stad vinden we TusenFryd, het grootste attractiepark van Noorwegen met wel 30 attracties. Terwijl u met uw MSC cruise aan de kade komt, kunt u een idee krijgen van hoe de scheepvaart ooit was door een bezoek te brengen aan het museum dat de Fram tentoonstelt. Het is het bekendste houten zeilschip uit de geschiedenis van de poolexploratie, gebruikt door Roald Amundsen tijdens zijn onderzoek op de Zuidpool in 1911.

Om het leven te ervaren dat niet meer bestaat, kunt u een bezoek brengen aan het Norsk Folkemuseum: het Noorse museum van cultuurhistorie. Het staat in Bygdøy en bestaat uit 155 historische gebouwen uit heel Noorwegen, inclusief een eeuwenoud historisch centrum en een houten kerk gebouwd in de 12e eeuw. En ten slotte kunt u een bezoek brengen aan het koninklijk paleis en zijn mooie park, waar u elke dag de wisseling van de bewakers kunt zien.

Cruises van / naar Oslo in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES