Cork Cruises

Cork Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies naar Cork

Cork, de op één na grootste stad van de Republiek Ierland, ligt in het ruige zuidwesten van het land. Deze bestemming van Noord-Europa Cruises heeft een fascinerend historisch centrum en een diepgewortelde culturele identiteit. Ontdek oude huizen met boeggevels, een prachtige waterkant, elegante bruggen en lanen die schitteren met Georgische architectuur. Weg van Cork, stop bij het middeleeuwse Blarney Castle en de iconische Jameson-distilleerderij.

MSC Cruises-excursies bieden veel spannende dingen om te zien, waaronder:

● Blarney Castle
● Jameson Experience bij Midleton Distillery
● Kinsale

Geniet van een panoramische sightseeingtour door Cork tijdens een MSC Cruises-excursie. Passeer belangrijke bezienswaardigheden zoals het Opera House, University College en St. Fin Barre’s Cathedral. Ga verder naar het middeleeuwse Blarney Castle, bijna 600 jaar geleden gebouwd door een van de grootste leiders van Ierland. Hier ontdekt u het historische kasteel, de betoverende Rock Close en 60 hectare aan sensationele tuinen. Vergeet niet Blarney Stone te kussen, die u volgens de legende beloont met het 'geschenk van de schurft'. Wandel vervolgens over het terrein tijdens een van de vele wandelingen, waaronder de Herbaceous Border en de Seven Sisters.

Ierland staat bekend om zijn whiskyproductie en tijdens een MSC Cruises-excursie naar Midleton bezoekt u de iconische Jameson-distilleerderij. Geniet van een audiovisuele presentatie over de geschiedenis van Ierse whisky, gevolgd door een rondleiding door de vele gebouwen van de site. Bekijk archieffoto's, prachtig gerestaureerde machines en dramatische recreaties. Blader daarna door de cadeauwinkel en koop, als u wilt, een fles Jameson!

Bezoek het prachtige Kinsale, net ten zuiden van Cork, tijdens een MSC Cruises-excursie. Gelegen in een ecologisch ongerept gebied aan de oevers van de rivier de Bandon, was de stad de winnaar van de inaugurele Europese prijs voor toerisme en milieu. Kinsale dateert uit het Anglo-Normandische tijdperk en wordt gevierd vanwege de vele kleurrijke huizen en gebouwen. Hier maakt u een wandeling door het stadscentrum, bladert u door de winkels en geniet u van de lokale sfeer. Reis daarna naar de opmerkelijke overblijfselen van het stervormige Charles Fort, voltooid rond 1682. Dit indrukwekkende monument ligt aan de waterkant en biedt werkelijk een spectaculair uitzicht.

 

Cruises van / naar Cork in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES