Haugesund Cruises

Haugesund

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies naar Haugesund

Haugesund, een oude Vikingnederzetting gelegen aan het sfeervolle Karmsundet zeestraat, wordt omgeven door ongerepte Noorse bossen. Deze Noord-Europa bestemming heeft een opvallende architectuur, waaronder het neoklassieke stadhuis en de charmante Our Saviour’s Church.

MSC Cruises-excursies bieden tal van spannende dingen om te zien en te ervaren, waaronder:

● Åkrafjorden
● Vikinggeschiedenis
● Haraldshaugen-monument

Åkrafjorden is een fjord in de Noorse provincie Hordaland, bekend om zijn spectaculaire landschap. Tijdens een MSC Cruises-excursie maakt u een ontspannende cruise naar de Langfoss-waterval, waarvan wordt gezegd dat het mystieke krachten heeft die de vruchtbaarheid bevorderen! Ontdek Eljervik Farm en Unni Marie Rosemaling - een workshop gewijd aan 'rosemaling', een traditionele decoratieve schilderstijl. Blader door de winkel en verken de tuin, voordat u geniet van wat vrije tijd in Haugesund.

Het Nordvegen History Center, gelegen in het dorp Avaldsnes, is uw  eerste stop op een spannende MSC Cruises-excursie. Hier leert u over voormalige koningen en prinsen voordat u door nieuwsgierige artefacten en archeologische wonderen bladert. Ontdek het mythische verleden van Noorwegen - een wereld vol tovenaars, vrouwelijke krijgers en machtige Noorse goden! Stop dan bij de Viking Settlement, op een klein met gras begroeid eiland, dat een schat aan historische architectuur herbergt.

De havenstad Haugesund, gelegen aan de Straat van Karmsundet, is al eeuwenlang een doorgangspunt voor schepen. Tijdens een MSC Cruises-excursie ontdekt u tal van interessante locaties, zoals het Nationaal Monument van Haraldshaugen uit 1872. Deze opvallende granieten obelisk markeert de 1000ste verjaardag van de Slag om Hafrsfjord, waar koning Harald Fairhair rivaliserende leiders versloeg voordat hij Noorwegen in één koninkrijk verenigde. Het monument staat op de veronderstelde begraafplaats van de koning en is ontworpen door de prominente Noorse architect Christian Christie.

 

Cruises van / naar Haugesund in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES