Amsterdam

Amsterdam Cruise

Terugdenken aan Venetië

Amsterdam is een kleine, sympathieke stad die mooi is om te zien en leuk is om te verkennen.
Tijdens uw vakantie in Nederland zult u zich bij aankomst met een MSC Cruise van Noord-Europa onmiddellijk thuis voelen in de hoofdstad en gefascineerd raken door de mengelmoes van provinciale en kosmopolitische elementen gevormd door de liberale tegencultuur die in de jaren 60 van de vorige eeuw de overhand nam.

Ook interessant zijn de openluchtevenementen die worden gehouden in de zomer, de gezelligheid van de clubs en bars en niet te vergeten het taalgevoel van de Nederlanders: bijna iedereen die u tegenkomt in Amsterdam tijdens uw MSC cruise in Nederland spreekt nagenoeg perfect Engels.

Blijf niet aan boord: Amsterdam verdient een echt bezoek met een excursie aangezien het wemelt van de wereldbekende toeristische bezienswaardigheden. Zoals het Anne Frank Huis waar Anne en haar familie onderdoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of bijvoorbeeld het Van Gogh Museum (met een grote collectie schilderijen van Van Gogh, tentoongesteld in een prachtig gebouwde moderne galerie) en het Rijksmuseum (met een bijzondere collectie van schilderijen van Rembrandt).

En na een leuke culturele ontdekkingsreis kunt u, voordat u terugkeert naar uw MSC cruiseschip, een wandeling maken in het nabijgelegen Vondelpark. Het is het mooiste park van de Amsterdamse parken. De beste bezienswaardigheid wordt echter gevormd door de grachten, zoals u zult merken tijdens uw vakantie in Nederland. Ga varen op de Grachtengordel en u zult zien waarom.

U zult er talloze bars, clubs en koffiebars vinden waar u van een drankje kunt genieten: van de traditionele bruine cafés tot aan de vele hippe hotspots.

Cruises vanaf/naar Amsterdam in 2021

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Exit the A10 Ring Road at junction S114 (Zeeburg, Centrum, Artis, IJburg). Turn left at the end of the exit slip road and continue straight ahead. When you reach the Piet Hein Tunnel, move into in the lane marked Centraal Station. The entrance to the Passenger Terminal Amsterdam is 1 km along the road on the right-hand side.

Bekijk tarieven

Parkeerkosten

Leave Amsterdam Central Station by the North exit (Noord). Once outside the station, turn right and follow the IJ lake until you have crossed the bridge, when you will see the Passenger Terminal Amsterdam on your left.
Travel time: A 15-minute walk.

Amsterdam Schiphol Airport is just a short journey from the city centre.
There is a direct rail connection from the airport to Amsterdam Central Station.
Travel time: about 15 minutes.

You can also take a taxi outside the airport.
Travel time: about 20 minutes depending on traffic.