La Rochelle Cruises

Cruise to La Rochelle, France | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en reserveer uw excursies in de omgeving van La Rochelle

La Rochelle is een stad in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Een visserij-en handelscentrum sinds de 12e eeuw, zijn architectonisch erfgoed getuigt van zijn verleden: de oude stad met zijn middeleeuwse vakwerkhuizen, renaissance-architectuur, de oude haven en twee majestueuze torens.  Deze bestemming van de MSC Noord-Europa cruises is al lang begaan met de bescherming van het milieu en staat bekend om de kwaliteit van het leven en het gematigde klimaat.

De natuur, de mariene wereld en de overblijfselen van de geschiedenis zijn allemaal aanwezig in het gebied rond La Rochelle: geniet ervan tijdens een MSC excursie

Het eiland Ré 
Kasteel van Courbon en zijn prachtige tuinen 
Coulon, het Groene Venetië 

Het eiland Ré heeft zijn authenticiteit bewaard met kleine dorpjes en een sterke aanwezigheid van de natuur. Het is heerlijk om langs de kust te wandelen of een fietstocht te maken om de vele facetten van het eiland te ontdekken: oceaan, zoutpannen, stranden, wijngaarden, bossen, natuurreservaat... De lokale producten zijn niet te versmaden, want er is een lokale productie van zout, zeekraal, wijn en aardappelen, maar ook oesters die gewaardeerd worden door liefhebbers van rustieke smaken.  
 
Het Château de la Roche Courbon, dat ook wel het kasteel van Doornroosje wordt genoemd, werd in de 15e eeuw gebouwd op een rotsachtige uitloper. In de 17e eeuw werd het omgetoverd tot een landhuis en het is omgeven door prachtige tuinen in Franse stijl. 

Coulon, in de buurt van Niort, is een must voor het ontdekken van de Poitevin moerassen. Bekend als het Groene Venetië, onthullen de "natte moerassen" een echt geval van complexe en kwetsbare biodiversiteit die kan worden verkend aan boord van traditionele platbodems. Om de geschiedenis van deze plaats beter te begrijpen, is er niets beters dan door de smalle straatjes van de stad te slenteren, de Trinité kerk te bezoeken of het Maison du Marais Poitevin. 

Cruises van / naar La Rochelle in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES