Southampton

Het gigantische glazen en stalen West Quay
Het Civic Centre en de City Art Gallery
De middeleeuwse Western Esplanade

Vind Noord-Europa cruises

Southampton/Londen

Duizenden jaren van handel

Ondanks te zijn gebombardeerd door de Luftwaffe en een rampzalige naoorlogse stadsuitbreiding, heeft het duizend jaar oude Southampton toch haar middeleeuwse charme gedeeltelijk weten te behouden. Tevens heeft de stad zichzelf opnieuw uitgevonden als een eenentwintigste-eeuws winkelcentrum, met het gigantische West Quay van glas en staal als hoogtepunt.
 
Het hart van de moderne stad is het Civic Centre: een korte wandeling ten oosten van het treinstation en locatie van de uitstekende Southampton City Art Gallery die vooral werken van hedendaagse Britse kunstenaars tentoonstelt. De Western Esplanade loopt langs de best bewaarde delen van de oude stadsmuren.

Het werd na een Franse aanval in 1338 herbouwd en nam deze keer Gods House Tower op aan de zuidkant van de oude stad in Winkle Street, waar momenteel het Museum of Archaeology staat. Van de zeven poorten van de stad is Bargate, aan het andere einde van de oude stad aan het hoofd van de High Street, het best bewaard gebleven. Het heeft een ingewikkelde structuur die bezaaid is met leeuwen, klassieke figuren en defensieve diafragma's. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise vanaf Southampton biedt u de kans om de hoofdstad van Engeland, Londen, te ontdekken.

Voor de bezoeker is Londen een spannende plek. Monumenten uit het roemrijke verleden van de hoofdstad zijn overal te vinden: van middeleeuwse banketzalen en grote kerken van Christopher Wren tot de eclectische Victoriaanse architectuur van het triomfalistische Britse Rijk. U kunt ontspannen op de rustige Georgische pleinen van de stad, de smalle steegjes van de stad Londen verkennen, langs de rivier wandelen en de grillen van wat nog steeds herkenbaar is als een verzameling dorpen ontdekken.

De grootste historische trekpleisters van de stad - Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St Paul’s Cathedral, Tower of London en nog veel meer - trekken ieder jaar miljoenen bezoekers.

Must sees in Southampton

Ontdek onze excursies

13 resultaten gevonden

 • KASTEEL VAN ARUNDEL (7,5 UUR, ZONDER
  LUNCH)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    7:30 u

   • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

   SOU16

   De excursie begint met een 1,5 uur durende rit door het schilderachtige Zuid-Engeland naar het mooie stadje Arundel en het imposante kasteel van Arundel. Opgericht in 1067, het kasteel werd later de zetel van de familie van de hertog van Norfolk. Prachtig gelegen op een prachtig terrein met prachtige tuinen, wordt Arundel Castle beschouwd als een van Engelands grote schatten, de thuisbasis van prachtige kunstwerken en een erfenis van onschatbare waarde. Tijdens het bezoek aan het rond het middaguur, kunt u eerst de rijke collectie van harnassen, schilderijen en meubels, wandtapijten en glas in lood, porselein en klokken evenals sculpturen en houtsnijwerk bekijken voordat u de prachtige tuinen van het kasteel bezichtigd. Andere bezienswaardigheden op het terrein zijn de 14de-eeuwse gotische stijl Fitzalan Kapel en de Normandische houden, die u kunt bereiken via 131 treden. Het uitzicht op de omgeving geboden vanaf de top is de moeite waard. Na een korte terugkeer rit naar Arundel, kunt u wat tijd doorbrengen met een lunch (niet inbegrepen in de prijs van de tour) of met een kijkje nemen in dit prachtige Engelse stadje. Opgelet: tijdens het bezoek aan het kasteel is er geen toegang om de slaapkamers te bezichtigen. Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of in een rolstoel.
  • STONEHENGE & SALISBURY - 7 uur,
   lunch niet inbegrepen

   CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Populaire excursie

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    5:30 u

   • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

   SOU04

   We verlaten de haven en dompelen onder in de mysterie en oudheid. We gaan richting de cirkel van Stonehenge, een van de meest intrigerende en oude bezienswaardigheid in het Verenigd Koninkrijk ,het is echt indrukwekkend; gehuld in magie en mysterie, velen geloven dat deze heilige plaats een bijzondere sfeer uitstraalt. Koolstofdatering onthult dat dit ongelooflijke monument rond 5000 jaar geleden werd gebouwd, tijdens de Neolithische periode. De vraag wie Stonehenge gebouwd heeft blijft grotendeels onbeantwoord, hoewel velen het monument aan de Druïden wijten. Onze gids zal u begeleiden rond de cirkel, met toelichting en stelt ons in staat om de indrukwekkende stenen van dichtbij te bekijken. We blijven in de ban van de oudheid als we onze historische excursie verder zetten en reizen naar het middeleeuwse stadje met de Salisbury Cathedral. Salisbury Cathedral is een van de mooiste middeleeuwse kerken in Groot-Brittannië en dateert uit de XIII eeuw. Let op: rolstoel gasten moeten worden begeleid en hulp krijgen met in en uit de bus komen door hun medereizigers. Rolstoelen moet opvouwbaar zijn als de bus niet is voorzien van hellingbanen of liften. Eenmaal aan boord, kunt u contact opnemen met het personeel van de Excursies Balie, zodat ze kunnen helpen afspraken maken.
  • WINDSOR CASTLE

   CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Lange busrit

   • Het maken van videobeelden en/of foto's is verboden of toegelaten tegen betaling

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    8 u

   • Vanafprijs volwassenen85Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen62Prijs per persoon

   SOU19

   The beautiful river-side town of Windsor owes its beginnings to William the Conqueror, who built his earth and timber stronghold on a chalk hill by the River Thames some 900 years ago. Outside the castle walls, the first houses were built, and as the castle increased in importance, so did the town. Since the earliest days, the fortunes of the town have risen and fallen with the monarchy’s interest in the castle. Windsor Castle is one of three official residences of the Queen; it has been home to the Sovereign for over 900 years and will be the destination of your today’s excursion. Leave the port and enjoy a 1.5-hour coach drive to Windsor; the Castle can be seen rising above the River Thames from far distance. Upon your arrival, you will visit two of the two most outstanding features - the State Apartments and St. George’s Chapel. Walk along the immense courtyard of Lower ward, flanked by St. George’s Chapel, leading to the mound and the Round Tower. The State Apartments have painted ceilings, panelled walls, Adam fireplaces, classic furniture and priceless paintings and drawings. This magnificent suite of ceremonial rooms are used by the Queen to entertain visiting Heads of State. King Edward IV began one of the most beautiful religious buildings in England, St. George’s Chapel in 1475. Built in the Perpendicular style of Gothic architecture, the chapel took 51 years to complete. Ten monarchs are buried here. You then leave England’s largest castle through the Henry VIII Gateway, bearing Henry’s coast of arms and that of his first wife, Catherine of Aragon. Following your castle visit there will be time for shopping or independent sightseeing in the main part of Windsor town, which grew up around the Castle in the Middle Ages. There are quaint Georgian shops, houses and inns whilst the most prominent building on the High Street is the Guildhall completed by Sir Christopher Wren in 1689. Return to the port. Please note: this tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
  • ENGELSE PLATTELAND & CORFE KASTEEL
   (5 UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     5 u

    • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

    SOU11

    We verlaten de haven en genieten van een prachtige rit door het prachtige landschap van Dorset County naar het dorp Corfe. Bijna alle perioden van de geschiedenis zijn te zien in en rond het dorp iets dat ongeëvenaard is in het Verenigd Koninkrijk. We bezoeken de ruïnes van Corfe Castle. Het kasteel is een belangrijk bolwerk van vóór de tijd van Willem de Veroveraar en was in de gehele middeleeuwse periode een koninklijk kasteel. De ruïnes staan op een natuurlijke heuvel en bewaken één van de belangrijkste route door de heuvels waar ooit Purbeck marmer werd gedolven. Na een bezoek aan het kasteel is er vrije tijd om het charmante, kleine dorpje Corfe verkennen. Terugkeer naar de haven.Opmerking: Wandelingen op kasseien, trappen en bergpaden; excursie wordt afgeraden voor passagiers die slecht ter been zijn. met mobiliteitsproblemen.
   • BEAULIEU PALACE & MOTOR MUSEUM (3.5
    hours)

    SPECIALE EXCURSIE
    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     3:30 u

    • Vanafprijs volwassenen82Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

    SOU08

    Enjoy a coach drive through the beautiful wooded New Forest which lies between the River Avon and Southampton to reach the picturesque village of Beaulieu. At the head of the Beaulieu River, the Cistercians constructed an imposing abbey, which, at the time was the largest in the country. Our guide will take us to Palace House, a stately home built on the ruins of the Abbey gateway in the XVI century; this site offers an insight into the past and is home to many fascinating treasures, portraits and photographs of Montagu family. Although much of the lovely XIII century Abbey was destroyed, its timeless beauty can still be seen in the arches of the Cloisters. One of the remaining Abbey buildings is now home to an exhibition that illustrates the daily life of the Cistercian Monks. Still in Beaulieu, our next visit will be the National Motor Museum – the collection here grew from a handful of classic cars in 1952 to more than 250 splendid vehicles and displays, which vividly illustrate the story of motoring. We can walk through a 1930’s street scene and see the shops, vehicles and tradesmen of the period or stroll at leisure through the extensive grounds of the Palace. Return to Southampton via Lyndhurst, a much admired and photographed village.
   • Car with guide

    SPECIALE EXCURSIE
    • Excursie zonder gids

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen859Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen859Prijs per persoon

    SOU33PV

    Car with guide
   • Minivan with guide for 3 to 6 pax

    SPECIALE EXCURSIE
    • Excursie zonder gids

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen919Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen919Prijs per persoon

    SOU34PV

    Minivan with guide for 3 to 6 pax
   • A DAY IN THE BRITISH CAPITAL full day,
    lunch not included

    STADSRONDLEIDING
    • Winkelen

    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Populaire excursie

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     7 u

    • Vanafprijs volwassenen99Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen72Prijs per persoon

    SOU18

    Get off the ship, meet your guide at the pier, leave the port and prepare to spend a day in one of the most iconic and important cities of the world: London, “The Big Smoke”. An enjoyable 2.5-hour coach drive will take you to the British capital city. Next, you will start on an itinerary covering the main attractions and giving you the opportunity to see some of the most iconic symbols of London: the friendly “bobbies” and the red buses, only to mention a few. Take your camera ready to catch snapshots of the Tower of London, founded in 1066 and playing a prominent role in English history, and of Westminster Parliament with the landmark clock tower of Big Ben. During your sightseeing tour will admire most of London key attractions before having some free time for individual exploration or for lunch (not included) in a centrally-located area with shopping opportunities. Your day in London will conclude with a relaxed unguided coach drive to the port of Southampton. Please note: a helper to get on/off the coach must accompany wheelchair guests. Wheelchairs must be foldable, as the coach has no ramps or lifts. Once onboard, please contact Excursions Desk staff promptly so they can help make arrangements.
   • LONDEN OP UZELF (HELE DAG ZONDER LUNCH)

    STADSRONDLEIDING
    • Excursie zonder gids

    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     8 u

    • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

    SOU10

    Onafhankelijke reizigers zullen genieten van deze niet-begeleide reis naar Londen. Stel uw eigen sightseeing route samen, ontdek alle iconische plekken die u altijd al wilde zien, of ga winkelen in de vele prachtige winkels in Londen en geniet van een beetje van de retail-therapie. Uw reis naar de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk begint met een 2,5 uur durende bustransfer naar de stad, waar u zal worden afgezet in het centrum, dicht bij de belangrijkste winkelstraten en de belangrijkste bezienswaardigheden. Stap in de London Eye, bezoek Oxford Street, verken het Hyde Park, kijk op de Covent Garden markt, bezoek het Londense musea of kunstgalerijen of neem een drankje in een typisch Londense pub. De lijst van dingen te doen is eindeloos in deze prachtige stad. De excursie eindigt met de terugkeer naar Southampton in de middag. Please noot: Deze excursie is niet beschikbaar op 07 & 29 juni 2014 (MSC Opera). Gasten in een rolstoel moet hulp krijgen van hun medereizigers om in of uit de bus te komen. Rolstoelen moeten opvouwbaar zijn als de bus niet is voorzien van hellingbanen of liften. Eenmaal aan boord, kunt u contact opnemen met het personeel van de Excursies Balie personeel, zodat ze kunnen helpen afspraken te maken.
   • ONTDEK DE STAD VAN BATH - VOLLEDIGE DAG,
    LUNCH NIET INBEGREPEN

    STADSRONDLEIDING
    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     7 u

    • Vanafprijs volwassenen82Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

    SOU06

    De elegante stad Bath met zijn statige, honingkleurige Georgische architectuur en te midden van typisch Engels glooiende landschap, benoemd tot de mooiste plaatsen van Engeland. De Romeinen maakte van deze plaats Engeland's eerste spa resort. In de XVIII eeuw werd Bath een nieuw leven ingeblazen als een chique kuuroord. Na het verlaten van Southampton wordt u met een 2-uur durende busrit naar Bath gebracht, waar u de charmante Pulteney Bridge kunt bewonderen, gebouwd in 1769-1774, de enige brug in Engeland met winkels aan beide zijden en die drie bogen en een centrale Venetiaans venster kenmerkt. U mag het vegen van de Royal Crescent niet missen, misschien wel een van de mooiste straten in Engeland! Uw gids zal u wijzen op de belangrijkste bezienswaardigheden en geven een historisch overzicht tijdens de sightseeingtour. Vervolgens is er vrije tijd gepland voor individuele bezoeken of om te lunchen (niet inbegrepen). Gasten in een rolstoel moet hulp krijgen van hun medereizigers om in of uit de bus te komen. Rolstoelen moeten opvouwbaar zijn als de bus niet is voorzien van hellingbanen of liften. Eenmaal aan boord, kunt u contact opnemen met het personeel van de Excursies Balie personeel, zodat ze kunnen helpen afspraken te maken.
   • PORTSMOUTH (5,5 UUR)

    STADSRONDLEIDING
     • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

      Moeilijkheidsgraad
      Gemiddeld

     • Duur
      5:30 u

     • Vanafprijs volwassenen82Prijs per persoon

     • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

     SOU15

     Het zal u misschien niet verbazen dat de belangrijke marine- en handelshaven van Portsmouth plaats biedt aan de Historische haven, een boeiend complex dat 800 jaar zeevaartgeschiedenis in kaart brengt. Tussen de havendokken en historische gebouwen omvat de tour een rondleiding door HMS Victory, het beroemdste oorlogsschip van de koninklijke marine. Met highlights zoals de grote kajuit, van waaruit de Slag van Trafalgar werd gepland en waar vice-admiraal Lord Horation Nelson stierf, en de ooit dichtbevolkte dekken waar meer dan 800 mannen woonden, werkten en vochten. Bij de tour is ook de toegang inbegrepen tot het Nationaal Museum van de Koninklijke Marine, een van de grootste zeevaartmusea van het Verenigd Koninkrijk en het enige dat volledig gewijd is aan marineschepen en de mannen en vrouwen die erop werkten. Laat u helemaal onderdompelen in de geschiedenis van de koninklijke marine en ervaar deze rijke collectie voorwerpen en gelauwerde permanente tentoonstellingen. U heeft ruimschoots de tijd om de historische haven op eigen houtje te verkennen, te genieten van de talrijke restaurants en tearooms en de souvenirshop te bezoeken.
    • Tower of London, Coven Gardens &
     Harrods

     STADSRONDLEIDING
     • Lange busrit

     • Het maken van videobeelden en/of foto's is verboden of toegelaten tegen betaling

     • Winkelen

     • Beperkt aantal plaatsen

     • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

      Moeilijkheidsgraad
      Gemiddeld

     • Duur
      10 u

     • Vanafprijs volwassenen109Prijs per persoon

     • Vanafprijs kinderen79Prijs per persoon

     SOU20

     Tower of London, Coven Gardens & Harrods
    • WINCHESTER approx. 4 hours

     STADSRONDLEIDING
     • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

     • Populaire excursie

     • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

      Moeilijkheidsgraad
      Makkelijk

     • Duur
      4 u

     • Vanafprijs volwassenen59Prijs per persoon

     • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

     SOU12

     If one place lies at the centre of English history and embodies the romantic vision of an English heartland, it is Winchester. Leave the port for a coach drive to this beautiful city; here, among other monuments, we will visit the Cathedral, which dates back to the VII century when a Christian church was first built on this site. Since then it has played a fundamental part in the life of this ancient city and a key role in English history. Our tour will enable you to enjoy a unique experience of sacred architecture and art as well as providing an introduction to this important symbol of England. We will admire the choir stalls with their magnificent gabled canopies, elaborately carved flowers and plants, owls and monkeys, dragons and knights. Next we will have the opportunity to explore the centre of this ancient and royal city which still resounds to the echoes of its fabled past. Enjoy a visit to Winchester Castle and its XIII century Great Hall. The Hall is home to one of the best-known symbols of medieval mythology, King Arthur’s Round Table, which hangs in the Great Hall of King Henry VIII. Return to the port. Please note: conservative attire is recommended for visiting the Cathedral. A helper to get on/off the coach must accompany wheelchair guests. Wheelchairs must be foldable, as the coach has no ramps or lifts. Once onboard, please contact Excursions Desk staff promptly so they can help make arrangements. The visit to the Castle will be unguided.

    Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
     
    Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
     
    Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

    De haven bereiken

    De haven van Southampton

    Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

    Cruise Terminal:

    City Cruise Terminal
    Western docks

    De haven bereiken per

    • Auto

     From the North, East and London 
     OPTION 1: Travelling on the M3 South motorway, follow the signs for Southampton. Merge onto the M27 and follow the signs for the M27 West. Leave the M27 at the Junction 3 roundabout and take the exit signposted M271 towards Southampton/The Docks (first exit). At the Redbridge roundabout, take the first exit left and continue along the A3024 towards Southampton, then follow the signs to the dock gate for your cruise shown below.  

     OPTION 2: From the M3 motorway, follow the signs for Southampton. Leave the M3 at Junction 14 and follow the signs for Southampton Docks, which will take you onto the A33. Keep on the A33 and follow the signs to Southampton Docks. This route will bring you out next to Dock Gate 4.  

     From the South West
     From the A31 Poole/Bournemouth road join the M27 motorway and exit at Junction 3. Take the exit signposted M271 and then turn onto the A3024, following the signs for Southampton Docks. 

     City Cruise Terminal: Use Dock Gate 8 or 10. City Cruise Terminal is adjacent to Dock Gate 8 and less than ½ mile from Dock Gate 10.
     Auto
    • Trein

     Southampton Central Station is a short taxi  ride away from the port area. 
     Travel time: around 10 minutes, depending on traffic.
     Trein
    • Vliegtuig

     Southampton Airport is the closest to the city. Located approximately 6 miles away, it takes just 20-30 minutes by taxi to reach the terminals. Southampton Airport Parkway train station is just a few minutes walk away.
     Regular services to Southampton Central run throughout the day. With both national and international flights landing daily, the airport offers a range of services, from left luggage to car rentals.
     Vliegtuig

    Verenigd Koninkrijk

    God Save the Queen
    God Save the Queen

    Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


    Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

    Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


    In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

    Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


    De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.