Newcastle upon Tyne

De Engel van het Noorden
De Tyne Bridge
De Kathedraal van St. Nicolaas

Vind Noord-Europa Cruises

Newcastle upon Tyne

Grote Vriend van de Rivier

Oprijzend uit de rivier, was de stad Newcastle upon Tyne ooit een Romeins dorp. Met als Latijnse naam Pons Aelius, ontwikkelde de stad zich in de loop der jaren tot een belangrijk zakencentrum voor wol en steenkoolwinning.
 
De rivier vormt het fundament van het economische leven en op de scheepswerven, die aan de oevers van de rivier zijn opgesprongen, zijn vele majesteuze schepen van over de hele wereld gebouwd of gerestaureerd. Tijdens een reis met een MSC-cruiseschip krijgt u de kans om het Newcastle van vandaag te ontdekken, een stad in Georgische stijl, die zich niet alleen blijft onwikkelen, maar ook veel cultuur en een sprankeland nachtleven biedt.

U kunt een aantal van Newcastle upon Tyne's beroemdste bezienswaardigheden bezoeken, zoals de 20 meter hoge Engel van het Noorden, ontworpen door Antony Gormley, of de ondergrondse Victoriatunnel een weg die ooit werd gebruikt voor het vervoeren van kolen, en later als schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pilgrim Street en Grey Street staan beiden bekend om hun pubs, cafés en restaurants.

Tijdens een uitstapje naar dit gebied kunt u de "movida" van de stad van dichtbij bekijken en de vele modieuze winkels bezoeken. De rivier is de levensader van de stad en de imposante bruggen zoals High Bridge, maar bovenal de majestueuze Tyne Bridge, zijn uitgegroeid tot echte stadssymbolen. Ook de kasteelruïnes mag u niet missen, net als de Kathedraal van St. Nicolaas , die stamt uit 1091, werd verwoest in 1216, maar vervolgens in 1359 weer werd herbouwd. Het Muziekcentrum ligt in Gateshead, ooit een verpauperd gebied, maar na de herontwikkeling een gebied dat leven ademt. Ook moet u natuurlijk een echt Engels biertje drinken, met als lokale favoriet de Newcastle Brown Ale.

Must see places in Newcastle upon Tyne

Ontdek onze excursies

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.