Newcastle upon Tyne

De Engel van het Noorden
De Tyne Bridge
De Kathedraal van St. Nicolaas

Vind Noord-Europa Cruises

Newcastle upon Tyne

Grote Vriend van de Rivier

Oprijzend uit de rivier, was de stad Newcastle upon Tyne ooit een Romeins dorp. Met als Latijnse naam Pons Aelius, ontwikkelde de stad zich in de loop der jaren tot een belangrijk zakencentrum voor wol en steenkoolwinning.
 
De rivier vormt het fundament van het economische leven en op de scheepswerven, die aan de oevers van de rivier zijn opgesprongen, zijn vele majesteuze schepen van over de hele wereld gebouwd of gerestaureerd. Tijdens een reis met een MSC-cruiseschip krijgt u de kans om het Newcastle van vandaag te ontdekken, een stad in Georgische stijl, die zich niet alleen blijft onwikkelen, maar ook veel cultuur en een sprankeland nachtleven biedt.

U kunt een aantal van Newcastle upon Tyne's beroemdste bezienswaardigheden bezoeken, zoals de 20 meter hoge Engel van het Noorden, ontworpen door Antony Gormley, of de ondergrondse Victoriatunnel een weg die ooit werd gebruikt voor het vervoeren van kolen, en later als schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pilgrim Street en Grey Street staan beiden bekend om hun pubs, cafés en restaurants.

Tijdens een uitstapje naar dit gebied kunt u de "movida" van de stad van dichtbij bekijken en de vele modieuze winkels bezoeken. De rivier is de levensader van de stad en de imposante bruggen zoals High Bridge, maar bovenal de majestueuze Tyne Bridge, zijn uitgegroeid tot echte stadssymbolen. Ook de kasteelruïnes mag u niet missen, net als de Kathedraal van St. Nicolaas , die stamt uit 1091, werd verwoest in 1216, maar vervolgens in 1359 weer werd herbouwd. Het Muziekcentrum ligt in Gateshead, ooit een verpauperd gebied, maar na de herontwikkeling een gebied dat leven ademt. Ook moet u natuurlijk een echt Engels biertje drinken, met als lokale favoriet de Newcastle Brown Ale.

Must see places in Newcastle upon Tyne

Ontdek onze excursies

7 resultaten gevonden

 • ALNWICK KASTEEL & DE NORTHUMBRIAANSE
  KUST (4 UUR)

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    00 m

   • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

   NCL02

   We vertrekken van de kade in de haven van Tyne. Voordat we naar het noorden gaan langs de kust van Whitely Bay en langs de trein mijnbouw gemeenschap van Ashington gaan we richting Tynemouth, een mooie stad met uitzicht op de Noordzee. Vanaf hier komt de kustlijn uit op een uitgestrekte lege stranden van elkaar gescheiden door kleine vissersdorpjes met o.a. Amble, Alnmouth en Warkworth met het verwoeste kasteel. De kastelen van Northumberland reflecteren de turbulente geschiedenis van het graafschap. Landinwaarts vanaf Alnmouth komen we bij Alnwick kasteel, het grootste en meest indrukwekkende in de provincie. Alnwick kasteel is een prachtige reeks torens en kantelen dat de omliggende platteland domineren – het was de verblijfplaats van de hertog van de Northumberland familie sinds het begin van de jaren 1300. Uw kasteelervaring omvat een bezoek aan een aantal prachtige hutten. Vanaf Alnwick gaan we zuidwaarts richting de zuidelijke toren door de landbouw met een prachtig uitzicht op de Cheviot en de Pennine Hills. Op de terugweg naar de haven passeren we het mooie stadje Morpeth.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Sommige delen van het kasteel is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel.
  • BEAMISH OPENLUCHTMUSEUM: EEN GLIMP VAN
   HET VICTORIAANSE WERKLEVEN (4,5 UUR)

   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    00 m

   • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

   NCL03

   Deze excursie naar het Beamish openluchtmuseum neemt u mee op een reis terug in de tijd. Na een introductie met een plattegrond, kunt u het complex verkennen op uw gemak. Om het u gemakkelijk te maken heeft het museum diverse gerestaureerde oude trams die in een cirkel reizen. De haltes zijn in de buurt van alle belangrijke tentoonstellingen. Bezoek Pockerley Manor en de Clydesdale paarden en Dales pony's in de Horse Yard. Maak ook een stop bij de Running Shed om de locomotief uit 1822 te zien gebouwd door That Was George Stephenson. Er wordt gezegd dat dit de derde, oudste en nog bestaande spoorweg-motor in de wereld te zien is. De Town Centre is ook zeker een bezoek waard met gekostumeerde tolken en gastvrije bezoekers die de manier van leven demonstreren in de vele winkels. Er is zelfs een reconstructie van een Vrijmetselarij tempel, die inzicht geeft over de periode van de Vrijmetselarij. De werkende Home Farm geeft u en idee van hoe in de boerderij werd gewerkt en hoe de boerin haar drukke dag doorbracht in de keuken, terwijl de Drift Mine werking u zal tonen hoe de mijnbouw werkte in het Victoriaanse tijdperk. Beamish Station reconstrueert tot slot een typische land zijlijn station. De toren wordt afgesloten met uw terugkeer naar Newcastle en het schip.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. De introductie wordt alleen in het Engels gegeven; passagiers bezoeken het museum individueel. Sommige delen van het museum zijn niet geschikt voor passagiers in een rolstoel.
  • DE MUUR VAN HADRIANUS (4,5 UUR)

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     4:30 u

    • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

    NCL01

    Geniet van het prachtige landschap van de Pennines en County Durham tijdens deze panoramische excursie naar het werelderfgoed van de muur van Hadrianus. De excursie begint met een tour door de stad Newcastle upon Tyne voordat we naar het westen gaan via de Tyne-vallei. Dit gebied wordt gedomineerd door de aanwezigheid van de muur van Hadrianus, welke werd gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw als de noordelijke grens van hun rijk en om de barbaarse horden te stoppen uit het noorden die aanvielen. Reizend langs een weg die de oorspronkelijke route van de muur volgt komen we bij Chesters Romeins fort, een van de beste geconserveerde plaatsen langs de muur. U krijgt de kans om de resten van het garnizoen gebouwen te verkennen, waaronder een centraal verwarmd badhuis. Van Chesters gaan we via deze schilderachtige weg naar Housesteads Roman Fort waar we een korte stop maken bij het nabijgelegen bezoekerscentrum. Voortbordurend op deze mooie weg maken we stops om de muur te fotograferen wanneer de omstandigheden dit toelaten. De terugreis naar het schip in Newcastle voert u via de militaire weg met een prachtig uitzicht op de rivier de Tyne-vallei.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie is niet geschikt voor gasten met een rolstoel.
   • HISTORISCH DURHAM EN KATHEDRAAL (4,5
    UUR)

    • Het maken van videobeelden en/of foto's is verboden of toegelaten tegen betaling

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     00 m

    • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

    NCL05

    We verlaten de haven en gaan richting het centrum van Newcastle, welke dateert uit pre-Romeinse tijd. De stad groeide in de industriële revolutie door middel van de exploitatie van steenkool en de bouw van schepen. Het heeft nog steeds een aantal grote Victoriaanse gebouwen in aanvulling op de beroemde brug over de rivier de Tyne. Na het verlaten van de stad maken we een fotostop bij de Angel of the North, een enorme stalen sculptuur met de vleugels van de grootte van een straaljager. De toren wordt daarna voortgezet aan de stad Durham. Te voet gaan we naar het historische centrum van de stad, welke behoort tot het werelderfgoed. Klim de heuvel op naar de prachtige Normandische kathedraal, welke werd gebouwd uitkijkend over de rivier in de 12e eeuw als een schrijn van St Cuthbert. Informatie over de geschiedenis en architectuur van de kathedraal zal worden verstrekt. De volgende stop is bij Durham kasteel (alleen de buitenkant). Oorspronkelijk was dit de verblijfplaats van de prins-bisschoppen van Durham en behoort nu tot het Durham University, de derde en oudste van Engeland na Oxford en Cambridge. Op de terugweg naar de haven, reist u door het landschap dat wordt gerekend tot de 's werelds meest productieve mijnbouw gebieden.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie wordt niet aanbevolen voor passagiers met mobiliteitsproblemen of met een rolstoel. Het maken van foto’s en video opnamen binnenin de kathedraal is verboden. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.
   • PANORAMISCH NORTHUMBERLAND & DE STAD
    NEWCASTLE (4 UUR)

    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     00 m

    • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

    NCL07

    Dit drie-in-één-busuitstapje omvat een tour van Newcastle upon Tyne, een bezoek aan het monumentale beeldhouwwerk Engel van het Noorden en panoramische uitzichten op het spectaculaire landschap van Northumberland. Newcastle, een stad die teruggaat tot het Romeinse tijdperk, is bekend omwille van haar elegante gebouwen uit de Victoriaanse hoogtijdagen van de stad. U rijdt langs het monument ter ere van de graaf van Grey, die zijn naam aan de beroemde earl grey-thee gaf, het prachtige Theatre Royal en de overblijfselen van de oude stadsmuren en het kasteel. Dan gaat het verder naar de waterkant voor een prachtig uitzicht op de oude bruggen. Terwijl u de rivier oversteekt, ziet u het reusachtige Baltisch Centrum voor Hedendaagse Kunst op weg naar de Engel van het Noorden voor een fotostop. Dit indrukwekkende stalen beeld, met vleugels zo groot als een straalvliegtuig, domineert het hele gebied. Daarna brengt de tour u naar het noorden, door prachtige weidelanden met uitzicht op de heuvels van Cheviot, het Pennine-gebergte en de marktstad Morpeth in de verte voordat u door de steden Whiteley Bay, Ashington en Tynemouth rijdt. Tijdens de terugrit naar de haven en het schip wachten u nog meer schilderachtige landschappen. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid.
   • SCHILDERACHTIGE RIT DOOR HET NOORDEN VAN
    PENNINES (6 UUR)

    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     00 m

    • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

    NCL06

    Tijdens deze tour maken we een schilderachtige rit door prachtige landschap van de noordelijke Pennines. De eerste fotostop is bij Heddon-on-the-Wall waar u de mogelijkheid om een goed bewaard gebleven stuk van de muur van Hadrianus te zien. Welke werd gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw als de noordelijke grens van hun rijk en om de barbaarse horden te stoppen uit het noorden die aanviele. Dan verder over Muggleswick Common en bereikt u Stanhope. Er zal een stop gemaakt worden in de Stanhope Dales Centre, waar u kunt genieten van thee, broodjes en gebak (niet inbegrepen). De volgende etappe van deze excursie brengt u naar het westen van Pennines. Een gebied met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid bekend als 'laatste wildernis van Engeland’, waar de lucht zuiver en helder is en's nachts de sterren goed te zien zijn. Geniet van een prachtig uitzicht over de hoge Pennines in een totaal ongerept landelijk gebied vol met prachtige bloemen inclusief wilde viooltjes en de ongewone moeras-sterren. U heeft ook een prachtig uitzicht op de indrukwekkende piek van Burnhope Seat in het zuiden. In de stad van Alston ziet u de hoogste marktstad in Engeland, de steile straatjes bieden een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Bij het verlaten van de Pennines passeren we Langley Castle Hotel en reizen langs een toeristische route bezaaid met oude gebouwen, kleine dorpjes en bloeiende markt steden. Uw terugreis begint op Haydon Bridge en heeft een kleine omweg door de oude Romeinse stad Corbridge voordat we terugkeren naar het schip.Opmerking: Beperkte gidsen in andere talen dan Engels. Wanneer een gids in uw taal niet beschikbaar is zal de excursie in het Engels gegeven worden. Deze excursie is niet beschikbaar op 27.08.2013 (MSC Magnifica)
   • TUINEN VAN HOWICK HALL &
    KUSTWANDELING (6 UUR)

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

     Moeilijkheidsgraad
     Moeilijk

    • Duur
     00 m

    • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

    NCL08

    Na een busrit van de haven naar Craster, een traditioneel vissersdorp in Northumberland, kunt u genieten van het golvende landschap, een ouderwets vissersdorp, uitzicht op de kust en de spectaculaire ruïnes van een voormalig kasteel tijdens een wandeling in een landschapsreservaat. Deze landelijke wandeling begint bij het Arnold Memorial Northumberland Wildlife Trust Reserve en brengt u naar Howick Hall, het hoogtepunt van de tour. Deze historische woning van de graven van Grey – naar wie de beroemde earl grey-thee is genoemd – beschikt ook over gelauwerde tuinen. U krijgt tijd om deze te verkennen. Deze tuinen, die oorspronkelijk werden ontworpen door de familie Grey, werden sindsdien liefdevol onderhouden en zien er nog even informeel en natuurlijk uit. Vanuit Howick wandelt u verder richting de zee om het schilderachtige kustpad terug naar Craster te volgen. Daarna kunt u iets gaan drinken in een plaatselijke pub (niet inbegrepen bij de prijs van de tour) of de bijzondere sfeer opsnuiven van dit oude dorp dat in de 19e eeuw een belangrijk visserscentrum was. Let op het uitzicht op het 14e-eeuwse kasteel van Dunstanburgh, nu een ruïne, onderweg naar de bus die u vervolgens terugbrengt naar het schip in de haven van Tyne. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken want er wordt veel gewandeld (9,5 km). Stevige schoenen en een regenjas zijn aanbevolen.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   Verenigd Koninkrijk

   God Save the Queen
   God Save the Queen

   Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


   Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

   Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


   In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

   Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


   De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.