Kirkwall

De bruisende hoofdstad van Orkney
De St Magnus Cathedral
De oude haven

Vind Noord-Europa cruises

Kirkwall/Orkney

De geheimzinnige Stones of Stenness

Vaar op een MSC cruise naar de unieke en onafhankelijke eilandengroep Orkney! Voor de inwoners van Orkney houdt het vasteland het grootste eiland van Orkney in, in plaats van de rest van Schotland. Hun geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met Scandinavië.
 
Kirkwall, de hoofdstad van Orkney, heeft één grote, opvallende bezienswaardigheid: de zandstenen kathedraal. Die kathedraal is zonder twijfel het mooiste middeleeuwse gebouw in het noorden van Schotland. Tegenwoordig is de stad verdeeld in twee belangrijke hoogtepunten: de oude haven aan de noordzijde van de stad, waar intereilandelijke veerboten het hele jaar door komen en gaan, en de natuurstenen hoofdstraat, die vier keer van naam verandert als hij langs de kathedraal naar het zuiden van de haven kronkelt.

Midden in het hart van Kirkwall bevindt zich de St Magnus Cathedral, die de stad het meest fascinerende uitzicht geeft. Dit mooie rode zandstenen gebouw werd in 1137 opgericht door de Viking Earl Rognvald, die de kathedraal bouwde ter ere van zijn oom Magnus, die in 1117 werd gedood op bevel van zijn neef Håkon.

Ten zuiden van de kathedraal bevinden zich de verwoeste overblijfselen van het Bishop’s Palace; de woning van de bisschop van Orkney sinds de twaalfde eeuw. Het meeste van wat u nu echter ziet, dateert uit de tijd van bisschop Robert Reid; stichter van de Edinburgh University uit de zestiende eeuw.

Een smalle wenteltrap brengt u naar de top voor een goed uitzicht over de kathedraal en de daken van Kirkwall. MSC Noord-Europa cruises bieden ook excursies aan naar het hart van het meest belangrijke neolitische ceremoniële complex van Orkney. Het meest zichtbaar zijn de Stones of Stenness: oorspronkelijk een cirkel van twaalf rotsplaten, waar er nu slechts vier van over zijn. De grootste is ongeveer 5 meter hoog en ze vallen op vanwege hun ongelooflijke dunheid.

Must sees in Kirkwall

Ontdek onze excursies

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.