Invergordon

Een startpunt voor de wildernisgebieden in Europa
Het Inverness Museum and Art Gallery
Het Loch Ness-meer en bijbehorend mysterieus wezen

Vind Noord-Europa cruises

Invergordon

Verloren tussen waarheid en legende

Wanneer u in Invergordon van boord gaat van uw MSC cruise zult u geboeid raken door de Schotse regio Northwest Highland, die noordelijk tweederde van het land beslaat en waar het grootste deel van de spectaculaire landschappen van het vasteland te vinden zijn.
 
U zult verrast zijn over hoe afgelegen een groot deel ervan nog steeds is: de enorme turfgronden in het noorden bijvoorbeeld behoren tot de meest uitgestrekte en ongerepte gebieden met wildernis van Europa, terwijl enkele van de geïsoleerde dorpjes aan de westkust nog steeds alleen per boot bereikbaar zijn.

De enige grote stad, Inverness, dient vooral als startpunt voor de meer afgelegen gebieden waar u kunt genieten van de klassieke combinatie van de Highlands met bergen, valleien, meren en rivieren. Deze zijn aan drie zijden omgeven door een prachtig uitgegroefde en ruige kustlijn. Inverness Castle is gesloten voor het publiek maar Inverness Museum and Art Gallery biedt een kijkje in de sociale geschiedenis van de Highlands, met schatten uit de tijd van de Picten en Vikingen.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise kan ook uw kans zijn om Loch Ness te ontdekken. Loch Ness is zevenendertig kilometer lang, onvoorstelbaar diep, koud en vaak humeurig. Het wordt begrensd door ruige en met heide begroeide bergen die steil oplopen uit een beboste kustlijn met mooie valleien aan beide kanten. De bekendheid van Loch Ness is echter vooral te danken aan zijn legendarische bewoner Nessie, het “monster van Loch Ness”. Dit zorgt voor een gestage stroom van hoopvolle bezoekers aan de kleine dorpjes langs het meer, met name in Drumnadrochit.

De eerste vermelding van een mysterieus wezen duikt op in de zevende-eeuwse biografie van St Columba door St Adamnan. Hij had naar verluidt een waterdier dat één van zijn monniken had aangevallen weten te kalmeren. In de buurt vindt u de indrukwekkende ruïnes van Castle Urquhart op een rots aan de kant van het meer. Het is een populaire locatie om monsters te spotten.

Must sees in Invergordon

Ontdek onze excursies

11 resultaten gevonden

 • CAWDOR KASTEEL & INVERNESS (4,5 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen59Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

  IVG01

  Deze excursie begint met een 1-uur durende rit naar Culloden voor een korte fotostop bij de plaats waarin in 1746 de belangrijke strijd plaatsvond; de nederlaag van de jakobieten onder leiding van Charles Edward Stuart. Vervolgens gaat u verder naar het dorp van Cawdor en naar de gelijknamige Cawdor Castle. Dit prachtige traditionele middeleeuwse kasteel en het verblijf is nauw verbonden met Shakespeare's Macbeth. Het kasteel dateert uit 1371 en is nog steeds in handen van de familie Cawdor. Na het bezoek aan het kasteel heeft u de tijd om rond te struinen in de prachtige tuinen met fruit, groenten en bloemen. De onbebouwde tuin aan de oevers van Cawdor Burn leidt naar Cawdor Woud. De excursie eindigt met de terugkeer naar het schip. Opgelet: er is een beperkt aantal gidsen dat een andere taal spreekt dan Engels. Mocht uw taal niet beschikbaar zijn, zal de excursie in het Engels worden gegeven. Het nemen van foto's of video's in het kasteel is verboden. Deze tour is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • GRAND DUNROBIN KASTEEL & ROYAL
  DORNOCH (4 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

  IVG05

  Deze excursie brengt u het noordelijke deel van de hoogland kust, die door de betoverende, historische stad Dornoch waar we de prachtig gelegen Dunrobin Castle bezoeken. Een prachtige rit ten noorden van Invergordon biedt een voorproefje van het prachtige landschap in dit deel van Schotland. U komt door het mooie stadje Tain voor het oversteken van de Dornich Firth en verder op via het vissersdorp Golspie, waar de hertog van Sutherland monument gezien kan worden hoog op de nabijgelegen Beinn (Gaelic voor berg). Dunrobin Castle openbaart zich dramatisch aan het eind van een lange, met bomen omzoomde weg. Het indrukwekkende huis is de grootste in de noordelijke hooglanden en bevat 189 kamers, met een rijke verzameling van mooie meubels, schilderijen, tapijten en kunstvoorwerpen. Verder onder meer antieke huishoudelijke apparatuur, ceremoniële gewaden, uniformen, wapens en een volledig functionele 19e-eeuwse brandweerauto. U krijgt de gelegenheid om te wandelen in het prachtige park en de prachtige tuinen die het kasteel omringen met prachtig uitzicht op zee. De excursie is inclusief een fotostop bij de 12e eeuwse stad van Royal Dornoch, waarna u terugkeert naar het schip.Opmerking: Beperkt aantal gidsen in andere talen dan het Engels. Als een gids voor uw taal niet beschikbaar is, zal de excursie in het Engels worden gegeven. De gids geeft uitleg alleen buiten het kasteel. U zal zelf het kasteel zelfstandig te bezoeken. Het maken van foto’s en video opnamen in Cawdor Castle is verboden. Deze excursie is niet geschikt voor gasten met een rolstoel.
 • LOCH NESS & URQUHART
  KASTEELRUÏNES (4,5 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

   IVG04

   Deze halve-daagse excursie brengt u naar de meest beroemde meer van Schotland, Loch Ness en de pittoreske Urquhart Castle. We gaan richting zuidwesten van Invergordon langs de oever van de prachtige Cromarty Firth via Muir of Ord en langs de ruïnes van de abdij in Beauly (Gaelic voor een mooie plaats) voordat we het prachtige Loch Ness bereiken. Het grootste binnenwater van Groot-Brittannië met zoet water en zijn duistere diepten van de loch's voortgebracht lugubere verhalen en waarnemingen van vreemde wezens. Inclusief de beroemdste legendarische inwoner - Nessie, het monster van Loch Ness. De tocht gaat vervolgens naar de 14e-eeuwse Urquhart Castle met ruïnes, prachtig gelegen aan de rand van het meer en een van de meest gefotografeerde scènes in Schotland. Na een rondleiding om de state-of-the-art kasteel bezoekerscentrum gaan we verder naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands voor een korte rondleiding door de stad. U heeft tevens de tijd om de stad met de historische bezienswaardigheden te ontdekken in uw eigen tempo, zoals de gotische stadhuis en Tolbooth Steeple of u kunt een wandeling maken langs de oevers van de mooie bomen geflankeerd rivier de Ness. U kunt ook op zoek gaan naar de grote straat om te winkelen voordat u terugkeert naar Invergordon. Na een rondleiding in het state-of-the-art bezoekerscentrum van het kasteel, is de volgende stop Inverness, de hoofdstad van de Highlands, voor een korte rondleiding per bus door de stad. Daarna keren we terug naar de haven. Opmerking: Beperkt aantal gidsen in andere talen dan het Engels. Als een gids voor uw taal niet beschikbaar is, zal de excursie in het Engels worden gegeven. Deze excursie is niet geschikt voor gasten met een rolstoel.
  • LOCH NESS, WATERMONSTERS &
   HOOGLANDEN KASTELEN (HELE DAG ZONDER LUNCH)

   CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    8 u

   • Vanafprijs volwassenen92Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen65Prijs per persoon

   IVG03

   Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de beroemdste meer van Schotland, Loch Ness, het hoogland hoofdstad van Inverness gelegen aan de kop van de loch en de twee van de meest romantische middeleeuwse kastelen van het land. We gaan richting zuidwesten van Invergordon langs de oever van de prachtige Cromarty Firth via Muir of Ord en langs de ruïnes van de abdij in Beauly (Gaelic voor een mooie plaats) voordat we het prachtige Loch Ness bereiken. Het grootste binnenwater van Groot-Brittannië met zoet water en zijn duistere diepten van de loch's voortgebracht lugubere verhalen en waarnemingen van vreemde wezens. Inclusief de beroemdste legendarische inwoner - Nessie, het monster van Loch Ness. De tocht gaat vervolgens naar de 14e-eeuwse Urquhart Castle met ruïnes, prachtig gelegen aan de rand van het meer en een van de meest gefotografeerde scènes in Schotland. Na een rondleiding om de state-of-the-art kasteel bezoekerscentrum gaan we verder naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Een gezellige rondleiding door de stad met de bus met een stop bij een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de gotische stadhuis en Tolbooth Steeple, evenals de mooie bomen geflankeerd rivier de Ness. U heeft wat vrije tijd om van de stad te genieten of een lunch (niet inbegrepen). Dan verder naar de griezelige heide waar gevechten werden gehouden tijdens de strijd van Culloden in 1746. Deze verschrikkelijke strijd, waarin de Jacobieten uiteindelijk werden onderworpen, betekende een keerpunt in de Schotse geschiedenis. De laatste bestemming is het mooie dorpje Cawdor en de gelijknamige Cawdor Castle, een werkelijk prachtige residentie daterend uit 1372 die nog steeds in handen van de Cawdor familie. De romantisch ingerichte kasteel is omringd door prachtige tuinen en wordt benaderd via een ophaalbrug. De excursie eindigt met uw terugkeer naar de haven.Opmerking: Beperkt aantal gidsen in andere talen dan het Engels. Als een gids voor uw taal niet beschikbaar is, zal de excursie in het Engels worden gegeven. Het maken van foto’s en video opnamen in Cawdor Castle is verboden. Deze excursie is niet geschikt voor gasten met een rolstoel.
  • LOCH NESS PER BOOT (4,5 UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   IVG02

   Voldoe uw innerlijke Nessie jager op deze halve dag excursie naar misschien wel de meest beroemde Schotse meren: Loch Ness. We gaan richting zuidwesten van Invergordon langs de oever van de prachtige Cromarty Firth via Muir of Ord en langs de ruïnes van de abdij in Beauly (Gaelic voor een mooie plaats) voordat we het prachtige Loch Ness bereiken. Het grootste binnenwater van Groot-Brittannië met zoet water en zijn duistere diepten van de loch's voortgebracht lugubere verhalen en waarnemingen van vreemde wezens. Inclusief de beroemdste legendarische inwoner - Nessie, het monster van Loch Ness. U kunt alles te weten komen over de geologie van het loch, de geschiedenis en mythologie van Nessie tijdens een boottocht op het water. Zorg ervoor dat u uw camera in de aanslag hebt voor monster waarnemingen en de bergen rond het meer. De volgende deel van de excursie is een bezoek aan Inverness, de hoofdstad van de Highlands, voor een korte rondleiding door de stad, gevolgd om de stad te ontdekken op eigen. De stad staat vol met historische bezienswaardigheden, zoals de gotische stijl Town House en Tolbooth Steeple en er zijn mooie wandelingen te maken langs de mooie, met bomen geflankeerd rivier de Ness. De busrit naar de haven beëindigt de excursie. Opmerking: Beperkt aantal gidsen in andere talen dan het Engels. Als een gids voor uw taal niet beschikbaar is, zal de excursie in het Engels worden gegeven. Deze excursie is niet geschikt voor gasten met een rolstoel.
  • PANORAMISCH LOCH NESS (3,5 UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   IVG07

   Rijd naar Loch Ness, een van de populairste bestemmingen van Schotland waaraan bovendien een hardnekkige moderne monstermythe vasthangt. Vanuit Invergordon brengt een comfortabele bus u langs de Cromarty Firth, een inham van de Noordzee, voor een eerste korte halte in Beauly onderweg naar Drumnadrochit. Dit hooggelegen dorp biedt een spectaculair uitzicht op Loch Ness, qua volume het grootste zoetwatermeer van het Verenigd Koninkrijk. Maar het meer dankt zijn grootste roem aan zijn vermeende beroemde bewoner: het Monster van Loch Ness, alias Nessie. Nessie, waarvan sommigen denken dat ze deel uitmaakt van een kleine groep plesiosaurussen die voor de rest uitgestorven zijn, spreekt al sinds het verhaal bekend werd in het begin van de jaren 1930 tot de verbeelding van talloze onderzoekers. Houd uw camera met zoomlens in de aanslag voor een kiekje van het onvatbare wezen – als uw foto Nessie's bestaan bewijst, schrijft u geschiedenis! Via nog meer adembenemende landschappen gaat de rit verder over de hoofdweg langs het meer naar het Clansman Hotel aan de oever van het meer. Dichterbij het water komt u niet zonder boot. Dit is een van de mooiste plekken van Loch Ness. Het perfecte fotomoment dus voordat u terugkeert naar Invergordon.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie is niet geschikt voor gasten in een rolstoel. Om het uitkijkpunt bij Clansman Hotel te bereiken, moet u trappen beklimmen.
  • CAR WITH ENG GUIDE ONLY

   SPECIALE EXCURSIE
   • Excursie zonder gids

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen619Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen619Prijs per persoon

   IVG33PV

   CAR WITH ENG GUIDE ONLY
  • GLENMORANGIE WHISKY & ROYAL DORNOCH
   about 5 hours, 15 minutes

   SPECIALE EXCURSIE
   • Drankje inbegrepen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

   IVG06

   A short drive north will take you through the village of Tain and on to the distillery at Glenmorangie, which aptly translates as glen of tranquillity from Gaelic. The distillery has been producing its highly rated malt whiskies since the 19th century and has long been a global brand with sales all over the world. The fine art of distilling has been passed down through generations of local families that have made up the dedicated workforce. A guided tour will acquaint you with every step of the distillation process, at the end of which you can even try a dram. The next leg of the tour takes you across the Dornoch Firth to the 12th-century town of Royal Dornoch. Surrounded by sand dunes and blessed with an exceptionally sunny climate, this popular resort boasts solid Edwardian hotels, a profusion of trees and flowers, miles of sandy beaches and a championship golf course. The town’s oldest buildings, including an impressive cathedral, flank the spacious town square. You will then return to your ship at Invergordon. Please note: limited number of guides in languages other than English. Should a tour guide for your language be unavailable, the tour will be in English only. This tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
  • MINIVAN WITH ENG GUIDE ONLY 3 - 6 PAX

   SPECIALE EXCURSIE
   • Excursie zonder gids

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen649Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen649Prijs per persoon

   IVG34PV

   MINIVAN WITH ENG GUIDE ONLY 3 - 6 PAX
  • ROGIE FALLS & SILVERBRIDGE FOREST
   WALK approx. 4.5 hours

   WONDERLIJKE NATUUR
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

    Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk

   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   IVG09

   Starting from Invergordon to travel initially along the shores of the Cromarty Firth, a scenic North Sea inlet, you will then head up to one of the most beautiful spots in the Inverness region, the breathtaking Rogie Falls near the small spa town of Strathpeffer. The sturdy suspension bridge over the Black Water River provides spectacular views of the falls. Reboarding the coach, you then drive a short distance to the location of your second walk. In the Silverbridge Forest, you follow the dark waters of the river downstream, watching them tumble over giant boulders and through a series of rapids. As you make your way through the bosky gloom, your guide will point out some of the local flora and fauna, which may include leaping salmon and red squirrels. You will also cross a traditional stone arched bridge that spans the river at Little Garve – the halfway point of your walk. The trail will then take you back upstream to return to the starting point. Next up is a short drive to the pretty town of Strathpeffer, a popular spa town in its Victorian heyday, where you will have some free time to explore on your own. Scenery that is more stunning awaits you on your return journey to your ship, which ends your tour. Please note: limited number of guides in languages other than English. Should a tour guide for your language be unavailable, the tour will be in English only. This tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair as it involves walking on 3 km and climbing approx. 200 steps.
  • SEA SAFARI & WILDLIFE ADVENTURE
   approx. 2.5 hours

   WONDERLIJKE NATUUR
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen95Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen95Prijs per persoon

   IVG10

   This thrilling sea safari and wildlife adventure will take you to explore the incredible beauty of the Cromarty and Moray Firths from the best perspective possible: the water. In addition, to turn the fun factor up to the max, you will be boarding a special high-speed RIB (Rigid Inflatable Boat). Fast and nimble, this is an excellent craft on which to see all the key sights and observe the varied wildlife. Each of these tours is unique and as you travel, an experienced skipper and knowledgeable guide will provide a wealth of intriguing information and amusing anecdotes to entertain you. After a short introduction, the tour starts from Invergordon harbour and will then see you speed your way to the small historical village of Cromarty. As you go, be sure to watch out for marine mammals such as dolphins and harbour porpoise (a smaller relative of the dolphin), which are frequent visitors to the area throughout the year, as well as minke whales, which only come during the warmer summer months. Then, as you head towards the Moray Firth, you will pass bird colonies, coastal cliffs with sheer drops to the water, old defences dating back to WWI and WWII as well as several other points of scenic and historical interest. This seafaring tour ends with your return to the port of Invergordon and your ship. Please note: this tour is subject to weather conditions; wildlife sightings not guaranteed. This tour is not suitable for pregnant women or guests with mobility/back problems or who are seriously overweight. Children aged 5/8 years old are accepted on tour subject to weather conditions on the day of call; an adult must accompany each child under 12 years old. The skipper of the boat will offer a commentary during the tour in English.

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Verenigd Koninkrijk

  God Save the Queen
  God Save the Queen

  Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


  Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

  Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


  In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

  Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


  De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.