Vigo

Een estuarium omgeven door groene bossen
Rúa de Pescadería en de vismarkt
De Castro-heuvel

Vind Noord-Europa cruises

Vigo/Santiago de Compostela

Een spectaculaire natuurlijke haven

Weinig steden hebben zo'n prachtig landschap als Vigo. Het loopt langs de glooiende zuidelijke kustlijn van het estuarium met dezelfde naam en biedt een prachtig uitzicht. Niet alleen over de baai zelf, omgeven door groene bossen, maar ook over de oceaan. Ongetwijfeld een zeer indrukwekkend uitzicht vanaf uw MSC cruiseschip tijdens het aanmeren in de haven op uw Noord-Europa cruise.

Tegenwoordig vermengen cruisepasssagiers zich met toeristen bij het Estación Marítima de Ría terwijl ze de Cangas-veerboot afstappen en de steile geplaveide straten inlopen richting de oude stad van Vigo, bekend als O Berbés en gevuld is met winkels, bars en restaurants. Vroeg in de ochtend aan de zeekant, zijn er tal van kiosken die sterke koffie aan vissers verkopen. En op de levendige dagelijkse markt in de buurt, de Mercado da Pedra, wordt hun vangst verkocht. Direct eronder, in de toepasselijk genaamde Rúa da Pescadería, zetten vrouwen borden verse oesters neer op granieten tafels om voorbijgangers te verleiden. 


Een steile maar leuke excursie vanuit de oude stad, grotendeels langs de stenen trappen, brengt u naar de top van de Castroheuvel. Hij werd zo genoemd vanwege de cirkelvormige ruïnes die aan een kant nog steeds zichtbaar zijn. De heuvel is ook de locatie van een zeventiende-eeuws kasteel en biedt uitgebreide vergezichten. 


Het Museo Quiñones de León is de kern van het grote Parque de Castrelos, met uitgebreide weelderige tuinen en bossen die 2 km ten zuidwesten van de Castroheuvel beginnen. Een leuke excursie vanuit Vigo is Pontevedra: een beeldige oude stad, net iets van de zee af op het punt waar de Río Lérez de baai instroomt. Een doolhof van verkeersvrije natuurstenen steegjes, afgewisseld met pleinen met zuilengalerijen, granieten kruisen en kleine stenen huizen met bloemenbalkons. De oude wijk is altijd levendig, waardoor het de perfecte locatie is voor een avondje uit en om te genieten van lokale gerechten.

Must sees in Vigo

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • SANTIAGO DE COMPOSTELA (4,5 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Populaire excursie

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

  VIG01

  Vanuit de haven van Vigo aan de Atlantische kust brengt een aangename busrit van 1,5 uur u naar de historische stad Santiago de Compostela, een van de belangrijkste religieuze centra van Spanje. De prachtige kathedraal en oude wijk van de stad staan allebei op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt er door de straten, smalle steegjes en over de pleintjes wandelen voordat u verderloopt naar de Plaza do Obradoiro, gelegen in het hart van de stad en genoemd naar het steenhouwersatelier dat er gevestigd was tijdens de bouw van de kathedraal. Een bezichtiging van de buitenkant van de kathedraal, een eclectische mix van verschillende bouwstijlen waaronder barok, geeft u de gelegenheid om wat kiekjes te nemen voordat de excursie eindigt met uw terugkeer naar de haven.Opmerking: Deze excursie is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn, hartproblemen hebben of voor gasten die gebruikmaken van een rolstoel. Camera's zijn verboden in de kathedraal. De gids geeft alleen buiten het klooster uitleg; de gasten bezoeken de site individueel.
 • GALICISCHE DORPEN (4,5 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Proeverij inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

  VIG03

  Deze tour laat u kennismaken met de Galicische cultuur. Verlaat de haven en we rijden door naar het noorden Rande Strait, in het verleden Pontevedra, terwijl uw gids u de geschiedenis van de regio zal vertellen en de verschillende locaties van het Ria Vigo. Ria lijkt op een grote mond met een stuk zee. Ons eerste bezoek is bij Cambados, een natuurlijke dorp bekend om de beroemde witte wijn Albariño. Volgende stop is bij gerenommeerde kelders voor wijn en kaas proeverij. De Agro de Bazan Winery maakt wijnen van hoge kwaliteit alleen met de Albariño druif, een aromatische, lange druif. Na deze ervaring keert u terug naar het schip.Opmerking: Deze excursie is niet aanbevolen aan passagiers die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel; wandelingen op oneffen ondergrond.
 • TOUR DOOR DE PORTUGESE GRENS (4 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

  VIG04

  Steek de grens van Spanje naar Portugal op deze exclusieve rondleiding en ontdek Valença do Minho. Een 45-minuten durende busrit brengt u naar deze prachtige ommuurde stad, die dateert uit de Romeinse tijd. Geniet van een rondleiding door het fort, een exemplaar van gotische en barokke militaire architectuur waarvan de eerste muren werden gebouwd in de 13e eeuw. Neem dan een pauze om te winkelen voordat u terugkeert naar Spanje. De terugreis naar de haven is voorzien van een korte fotostop bij El Castro, een 17e eeuwse fort ligt hoog boven de Vigo en een rondleiding door de oester-markt.
 • PONTEVEDRA & COMBARRO (4 ½ UUR)

  STADSRONDLEIDING
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   VIG05

   Krijg een fascinerende kennismaking met de cultuur van Galicië op twee van de meest charmante gemeenschappen van de regio: Pontevedra en Combarro. We gaan richting het noorden van Vigo voor een 30 minuten durende busrit naar Pontevedra (wat betekent oude brug). Tijdens een wandeling van de belangrijkste bezienswaardigheden zal uw gids meer vertellen over de rijke geschiedenis van de stad. Dan brengen we wat vrije tijd door bij de lokale winkels voordat we verder een paar kilometer langs de kust gaan naar het kleine, pittoreske vissersdorpje Combarro. Bezoek de historische wijk van een van de best bewaarde steden van Galicië voordat we terugkeren naar Vigo en de haven.Opmerking: Deze excursie is inclusief 1 uur wandelen op oneffen grond en wordt dus niet aanbevolen voor gasten die slecht ter been zijn.
  • VIGO & BAYONA (4 UUR)

   STADSRONDLEIDING
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen42Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen29Prijs per persoon

    VIG02

    Onze excursie begint met een korte stop bij Monte Castro om het prachtige uitzicht over de stad te bewonderen voordat u verder gaat naar het dorp van La Guardia, op de grens van Spanje en Portugal. Onze excursie brengt ons naar Bayona, mooie stad met een betoverend, middeleeuws centrum en een van de belangrijkste steden in de Spaanse regio Galicië. Geniet van uw vrije tijd om rond te wandelen en verken individueel de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het kasteel, de Clock Tower en de Prins Tower. Terugkeer naar de haven.Opmerking: Lange busrit. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of voor gasten die gebruikmaken van een rolstoel.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   Reach the port

   Port of Vigo

   This section contains information on how to reach the port.

   Cruise Terminal:

   Muelle de Trasatlánticos S/N
   36202 - Vigo

   Reach the port by

   • Train

    Vigo Railway Station is located very close to the port. You can take a taxi from outside the station.
    Train
   • Plane

    Vigo Airport is just a short journey from the cruise terminal. There is a taxi  rank immediately outside the airport building and a bus service. Note, however, that there are no bus stops in the Cruise Terminal area.
    The best bus to take is the 9-A to the Puerta del Sol bus stop, after which you will need to walk to the cruise terminal on Rua Carral.
    Plane

   Spanje

   Liefde op het eerste gezicht
   Liefde op het eerste gezicht

   Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

   Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


   Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


   En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

   En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.