Tromso

De IJszeekathedraal
Polaria, het arctische aquarium
Een houten stadscentrum

Vind Noord-Europa cruises

Tromso

De stad van de blauwe klaproos

Tijdens een vakantie in Noorwegen op een MSC Cruise kunt u het grootste complex van houten gebouwen ten noorden van Trondheim bezoeken. Het ligt slechts vier kilometer van de haven, in het centrum van Tromsø.
 
Een van de eerste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa is Polaria. In dit arctisch aquarium kunt u tweemaal per dag het voeden van de sociale en rustige baardrobben meemaken en tevens de grote verscheidenheid aan vissoorten bewonderen die in de Barentszzee en op Spitsbergen leven.

Het mooiste gebouw in Tromsø is ongetwijfeld de IJszeekathedraal, gebouwd in 1965. De driehoekige prismavorm met glazen mozaïeken weerspiegelt het landschap van dit afgelegen gebied van Noorwegen. Een andere excursie tijdens uw MSC cruise in Noord-Europa neemt u met de Fjellheisen-kabelbaan mee naar de top van de berg boven Storsteinen. Zo geniet u op 420 meter hoogte van het uitzicht over de stad en het prachtige omringende landschap.

Hier zijn de meest noordelijke botanische tuinen van de wereld te vinden waar plantensoorten groeien die, vanwege hun klimatologische kwetsbaarheid, in geen enkele andere omgeving kunnen groeien, zoals de Himalayaanse blauwe klaproos. Tromsø is ook de plaats van de meest noordelijk gelegen universiteit ter wereld waar u een museum vindt dat u vertelt over de cultuur en de omgeving van het noorden van Noorwegen. Met speciale aandacht voor de Sami, archeologie, heilige kunst, geologie en het fenomeen van het noorderlicht.

Het poolmuseum biedt de bezoekers daarentegen een kijkje in het zware leven van de poolreizigers. Het bevindt zich in het dok van een oud gebouw uit 1830. Voor de bierliefhebbers is er een kroeg als Ølhallen, die sinds 1928 onveranderd is gebleven. De Lyngen is ook zeker een bezoek waard: het is een enorme houten kerk in het dorp Lyngseidet.

Must sees in Tromso

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • TROMSO & POOLMUSEUM (3 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

  TSO02

  In de bruisende Noorse stad Tromsø, vooral bekend om haar extreem noordelijke ligging, zo'n 350 kilometer boven de poolcirkel en een van de beste plekken op aarde om het fantastische natuurfenomeen van het noorderlicht te zien, is het misschien geen verrassing dat u er een grote universiteit en het Polariacentrum aantreft. Deze kunt u tijdens deze excursie verkennen. Dankzij haar spectaculaire ligging op het eiland Tromsøya geniet de stad rondom uitzichten op het verbluffende landschap – wild, ruig en bedekt met sneeuw. Deze excursie begint met een aangename sightseeingtour. Daarna brengt u een bezoekje aan het fascinerende Polariacentrum. Probeer een poolwandeling, bekijk de verschillende aquaria met zeefauna uit de poolgebieden en geniet van een breedbeeldfilm over het leven in het noordpoolgebied. Dan gaat het verder naar de zogenaamde "IJszeekathedraal", eigenlijk een parochiekerk. Het opvallende gebouw – zuiver wit en driehoekig van vorm – werd in 1965 gebouwd en wordt wel eens "de Opera van Noorwegen" genoemd omwille van zijn aparte uiterlijk dat een beetje op de beroemde Opera van Sydney lijkt. Deze noordpoolexcursie eindigt met uw terugkeer naar de haven en het schip.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. De volgorde van de bezoeken kan variëren.
 • STADSBEZOEK (3 UUR)

  STADSRONDLEIDING
  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  TSO01

  De mooie, bruisende Noorse stad Tromsø, gelegen op het eilandje Tromsøya, is een plek met kunst, geschiedenis, een uitstekende keuken en een geraffineerd nachtleven. Maar Tromsø is het meest bekend om haar noordelijke ligging, zo'n 350 kilometer boven de poolcirkel en een van de beste plekken op aarde om het merkwaardige fenomeen van het noorderlicht te zien. Uw tour rond de stad begint met een halte bij het Tromsømuseum voor een blik op de collectie Samen-voorwerpen, archeologische vondsten, religieuze kunst en een intrigerende machine die het noorderlicht simuleert. Dan gaat het verder naar de zogenaamde IJszeekathedraal, een moderne kerk. De opvallende driehoekige architectuur uit 1965 van de pure witte structuur gaf haar de bijnaam Opera van Noorwegen omwille van een zekere gelijkenis met de beroemde Opera van Sydney. Een busrit langs de voornaamste bezienswaardigheden van de stad sluit de excursie af.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid.
 • STADSBEZOEK, TROMSOMUSEUM &
  KABELBAAN (3,5 UUR)

  STADSRONDLEIDING
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

  TSO04

  Tromsø wordt beschouwd als de poort naar de Noordpool en is mooi gelegen op een bebost eiland dat met een lange brug met het vasteland is verbonden. Uw tour begint met een halte bij het Tromsømuseum. Naast de vele Samen-, archeologische en religieuze voorwerpen heeft het museum ook een intrigerende noorderlichtmachine in huis. Dan gaat de excursie verder naar de IJszeekathedraal. Deze parochiekerk werd in 1965 gebouwd en wordt vaak de Opera van Noorwegen genoemd omwille van het aparte uiterlijk van het gebouw. Dan zetten we koers naar het meer van Prestvannet, een kleine watervlakte die in 1867 oorspronkelijk werd aangelegd als reservoir en in 1921 werd omgevormd tot een natuurreservaat. Een ritje met de kabelbaan brengt u naar de berg Storsteinen die op een hoogte van 420 meter boven zeeniveau uittorent boven het platteland en prachtige vergezichten biedt over Tromsø en de omliggende eilanden. Uw schilderachtige excursie eindigt met een ontspannen rit terug naar de haven en het schip.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die gebruikmaken van een rolstoel.
 • NATURE WALK WITH HUSKIES

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Proeverij inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen199Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen189Prijs per persoon

  TSO07

  Experience Northern Norway's unique arctic landscape with a trekking offering your lovely views. We leave the pier by coach and cross over the forest clad island of Troms where Tromsø was founded in 1794 on the way to the Sandnessund bridge to reach the island Kvaløya (Whale island). The island is mountainous with some very characteristic peaks more than 1.000 m high. Our destination is the Wilderness Center where the couple Tove Sørensen and Tore Albrigtsen lives with their children, assistants, and over 300 Alaskan huskies. Upon arrival, the dogs and puppies are excited to meet you – and you will have time to get acquainted with them. An experienced outdoor guide and huskies will take you on a trek through the rolling arctic hills. Before we start exploring the surrounding area on foot, you will be given the option to take along “your own” husky on the trek. Back at the Wilderness Centre, you will be offered coffee and cake in the Lavvo (Sami Tentlike building). Your experience in nature concludes with your coach drive to the port. Please note: dogs are changing their fur in the summer and may look a little scruffy; this is not a sign of neglect, but a natural process. Dogs will be happy to see guests and may jump up in joy; guests should therefore be prepared that they might get dirty, especially if it has been raining. It is also possible to view the dogs from a distance for those who prefer so. It’s advisable to dress according to the weather and preferably in layers. Comfortable walking/hiking shoes recommended as the trek is on a nature trail; with uneven grounds that can be muddy of it has been raining. The tour is not suitable for guests with a heart condition or limited physical abilities. Information in English only. This tour will be available during the cruise only for those who have already booked. No more seats available.
 • POLARIACENTRUM & WILDERNISCENTRUM
  (3,5 UUR)

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen82Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen62Prijs per persoon

  TSO05

  Dankzij Tromsø's ligging op zo'n 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel is de stad een populair vertrekpunt voor veel Noordpoolexpedities en wordt de plaats beschouwd als de poort naar de Noordpool. Deze vermakelijke excursie combineert een bezoek aan het boeiende Polariacentrum met een trip naar een huskyfokkerij en wilderniskamp. Eerst aan de beurt is het Polariacentrum, waar u een poolwandeling kunt gaan maken, een reeks aquaria met typische zeefauna uit de poolgebieden kunt bekijken en van een breedbeeldfilm over het leven in de diepvriezer kunt genieten. Dan begeeft u zich naar het prachtige wilderniskamp dat Tove Sorensen en Tore Albrightsen samen met hun 3 kinderen runnen. Het kamp beschikt ook over een roedel met meer dan 300 Siberische husky's die het koppel met succes fokt in deze ongerepte omgeving. Daarna is een korte sightseeingtour met bliksembezoeken gepland om deze poolexcursie perfect te beëindigen.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die gebruikmaken van een rolstoel.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Noorwegen

De magie van het Noorderlicht
De magie van het Noorderlicht

Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.