Oslo

De duizend jaar oude stad
Het Vigelandsparken beeldhouwpark
Het Operahuis en de Nationale Galerie

Vind Noord-Europa cruises

Oslo

In de voetsporen van de Vikingen

Oslo, een duizend jaar oude stad gesticht op de eilanden, is een perfecte bestemming voor een MSC cruise van Noord-Europa.
 
De hoofdstad van Noorwegen laat u kennismaken met de cultuur en de vitaliteit van de Noren. Wanneer u van boord gaat is de ideale locatie hiervoor de burcht van Akershus, gebouwd vanaf de 12e eeuw en waar de geschiedenis samenkomt met het mooie uitzicht op de haven en uw schip. Of u kunt gaan wandelen in het beeldhouwpark Vigelandsparken waar u de 212 werken van Gustav Vigeland kunt bewonderen.

Een ander leuk idee is om het dak van het Operahuis te beklimmen, een futuristisch marmeren en glazen gebouw in Bjørvika. In het museum van de Vikingschepen op het eiland Bygdøy kunt u zich inbeelden hoe deze ruige avonturiers leefden terwijl u de perfect bewaard gebleven schepen afkomstig uit de 9e eeuw bewondert. De bekende Schreeuw van Munch is te vinden in Oslo in de Nationale Galerie, samen met de grootste kunstcollectie van Noorwegen.

Op slechts twintig minuten verwijderd van de stad vinden we TusenFryd, het grootste attractiepark van Noorwegen met wel 30 attracties. Terwijl u met uw MSC cruise aan de kade komt, kunt u een idee krijgen van hoe de scheepvaart ooit was door een bezoek te brengen aan het museum dat de Fram tentoonstelt. Het is het bekendste houten zeilschip uit de geschiedenis van de poolexploratie, gebruikt door Roald Amundsen tijdens zijn onderzoek op de Zuidpool in 1911.

Om het leven te ervaren dat niet meer bestaat, kunt u een bezoek brengen aan het Norsk Folkemuseum: het Noorse museum van cultuurhistorie. Het staat in Bygdøy en bestaat uit 155 historische gebouwen uit heel Noorwegen, inclusief een eeuwenoud historisch centrum en een houten kerk gebouwd in de 12e eeuw. En ten slotte kunt u een bezoek brengen aan het koninklijk paleis en zijn mooie park, waar u elke dag de wisseling van de bewakers kunt zien.

Must sees in Oslo

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • STADSBEZOEK & OPENLUCHTMUSEUM (3,5
  UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

    Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

   OSL03

   Besteed enkele aangename uren aan wal en verken de bezienswaardigheden van Oslo, de mooie hoofdstad van Noorwegen. Dit uitstapje van een halve dag begint goed met een busrit langs de voornaamste bezienswaardigheden van Oslo. Daarna schakelen we over op een rustiger tempo wanneer we Frogner Park bereiken. In dit verbluffende recreatiegebied in de binnenstad, dat wel 45 hectare bestrijkt, bevindt zich ook de prachtige Beeldentuin van Vigeland. Dit eerbetoon aan de beroemde Noorse beeldhouwer, Gustav Vigeland, bevat meer dan 150 kunstwerken die de hele levenscyclus van de mens vertegenwoordigen, van de kindertijd tot de oude dag. Vigeland leefde van 1869 tot 1943 en staat ook bekend als de ontwerper van de medaille die de winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede krijgen uitgereikt. Daarna gaat het verder naar het schiereiland Bygdøy, een deel van Oslo-stad, om een openluchtmuseum te bezoeken met 150 houten gebouwen die representatief zijn voor de typische stijlen van de verschillende Noorse regio's. Een van de oudste structuren van het land, de 13e-eeuwse Vikingstaafkerk van Gol, maakt ook deel uit van het complex. We ronden de excursie af met een wandeling door de binnenstad van Oslo. U heeft de keuze om met de bus of te voet naar het schip terug te keren. Opmerking: In de huizen van het Openluchtmuseum zijn alleen camera's zonder flits toegestaan. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken want er moet veel gewandeld worden, soms op steile oppervlakken.

   Klik HIERom de video te bekijkenwidth=16
    
  • STADSTOUR, VIKING EN KON TIKI MUSEUM (3
   UUR)

   CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Populaire excursie

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen59Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

   OSL02

   De aantrekkelijke stad Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en kan bogen op een lange geschiedenis die teruggaat tot de stichting door koning Harald III omstreeks 1048. Deze culturele tour begint met een rit langs de voornaamste monumenten van Oslo in het stadscentrum met in elk geval het koninklijk paleis, op weg naar Frogner Park. Dit megagrote stadspark bestrijkt zo'n 45 hectare en bezit een fantastische kunstcollectie in de zogenaamde Beeldentuin van Vigeland. Deze tentoonstelling van beeldhouwkunst bevat het levenswerk van de beroemde Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland, en omvat meer dan 150 werken die de hele condition humaine vertegenwoordigen – van de geboorte tot de dood. Vigeland leefde van 1869 tot 1943 en staat bekend als de ontwerper van de medaille die de winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede krijgen uitgereikt. Daarna gaat de tour verder naar het nabijgelegen schiereiland Bygdøy voor een eerste halte bij het boeiende Vikingschipmuseum met een overdadige collectie Vikingvoorwerpen waaronder drie authentieke langschepen uit 900 tot 1.000 n.C. Om uw trip naar Oslo af te ronden, brengt u een bezoek aan het Kon-Tiki Museum om het beroemde vlot van balsahout te bewonderen waarmee de legendarisch Noorse ontdekkingsreiziger en zoöloog in 1969 de Stille Oceaan overstak en de papyrusboot die hij tijdens zijn Ra II-expeditie gebruikte. Uw maritieme excursie eindigt met uw terugkeer naar de haven en het schip. Opmerking: In het Vikingmuseum zijn alleen camera's zonder flits toegestaan.

   Klik HIERom de video te bekijkenwidth=16
    
  • OSLO SIGHTSEEING (2 UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    2 u

   • Vanafprijs volwassenen39Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen29Prijs per persoon

   OSL06

   Eventuele passagiers die niet houden van lopen door de stad kunnen deel nemen aan deze excursie. Ontdek de bezienswaardigheden van Oslo vanuit het comfort van een bus. We rijden langs het nieuwe Opera House, Akershus vesting, het parlementsgebouw, het Koninklijk Paleis, het Nationaal Theater en het Nobel Instituut. We gaan verder door de aantrekkelijke woonwijken Oslo Holmenkollen Hill vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft en de fjord hieronder zoet. Het laatste deel van de tour brengt ons naar het schiereiland Bygdøy waar veel van de musea van de stad gevestigd zijn. Terugkeer naar de haven.

   Klik HIERom de video te bekijkenwidth=16
    
  • STADSTOUR, ICE BAR & VIGELAND PARK
   (3 UUR)

   SPECIALE EXCURSIE
   • Drankje inbegrepen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

   OSL07

   Deze zorgvuldig geplande route voert u rond de belangrijkste architectonische en culturele hotspots van de hoofdstad van Noorwegen in slechts een paar uur. U vertrekt vanaf de haven naar het moderne district van Oslo, de thuisbasis van de meest hedendaagse gebouwen van de stad en naar Oslo Opera House. Deze structuur die awards heeft gewonnen en afgerond werd in 2008, is gebouwd uit wit Italiaans marmer en wordt gekenmerkt door grote hellende plateaus. Loop tot aan het dak van dit prachtige gebouw voor een breed uitzicht over de mooie haven. Daarna gaan we aan boord van de bus voor een bezienswaardigheden tour door de stad langs het stadhuis, het Nationaal Theater en het Koninklijk Paleis tot we het prachtige Vigeland park bereiken. Het park bevat het levenswerk van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland en is de thuisbasis van meer dan 150 sculpturen, waarin het hele spectrum van de menselijke levensloop vertegenwoordigd wordt. De excursie eindigt met een pauze in de meest trendy ontmoetingsplaats van Oslo: de nieuw geopende Icebar, de derde aanvulling op de collective van deze stad van ‘coole’ hotspots. Het interieur is helemaal gemaakt van ijs, de binnentemperatuur bedraagt nooit meer dan -5 ºC. Opmerking: De excursie wordt niet aanbevolen aan kinderen jonger dan 6 jaar vanwege van de koude temperatuur in de Ice Bar. Deze excursie wordt niet aanbevolen voor passagiers met mobiliteitsproblemen of met een rolstoel.

   Klik HIERom de video te bekijkenwidth=16
    
  • INTRODUCTION TO OSLO

   STADSRONDLEIDING
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     3:30 u

    • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

    OSL01

    This overview of Oslo provides a brief insight into the rich culture and history that the capital of Norway has to offer. Leaving the port, we will embark on a scenic tour of the main streets and squares of Norway’s main city, and en route, we pass some of Oslo’s most important architectural landmarks including the Town Hall, the Parliament, the National Theatre and the Royal Residence. Further, on we will stop to visit Vigeland Park, which contains magnificent examples of the work of famed Norwegian sculptor, Gustav Vigeland. Over 150 sculptures are assembled here, and his oeuvres represent the full range of the human lifecycle, depicting all stages of man from birth to old age. Leaving the Park we will head to the hill at Holmenkollen, which provides a panoramic view of Oslo from above, and a chance to take photographs. We will then proceed to the newest fashionable district in Oslo, Tjuvholmen, where we will find Oslo’s most contemporary buildings, including the contemporary Art Museum designed by the famous architect Renzo Piano. Walk with the guide along the waterfront or choose to return to the port by coaches. Please note: a helper to get on/off the coach must accompany wheelchair guests. Wheelchairs must be foldable, as the coach has no ramps or lifts. Once onboard, please contact Excursions Desk staff promptly so they can help make arrangements.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   Noorwegen

   De magie van het Noorderlicht
   De magie van het Noorderlicht

   Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

   Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

   Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

   En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.