Nordfjordeid Cruise

On the top of Mount Hoven
Among the glaciers of Jostedalsbreen National Park 
Myklebust, the largest Viking ship

Find Northern Europe Cruises

Nordfjordeid

Nordfjordeid’s uncontaminated nature

Noorwegen is een magisch land, om van genoten en ontdekt te worden, met zijn bloeiende natuur als de onbetwiste hoofdrolspeler. U kunt Nordfjordeid bereiken met een MSC Cruise. Het uitzicht zal u ademloos achterlaten: de bergtoppen lijken in de Atlantische Oceaan te duiken, waar het kouder en kouder wordt. Reizen naar het binnenste deel van het fjord, is het mogelijk om de prachtige gletsjers en de Hornindalsvatnet, het diepste meer in Europa (514 meter), te bewonderen. Het breedste punt is 4 kilometer breed, het is 22 kilometer lang en bevindt zich op ongeveer 4 kilometer afstand van Oslo, de hoofdstad. U kunt de Loen Skylift bereiken met een excursie. De kabelbaan vervoert bezoekers op 1.011 meter hoogte, op Mount Hoven. De reis verloopt vrij snel, in slechts 5 minuten bereikt u de top waar u kunt genieten van een adembenemende panoramisch uitzicht. In het oosten ziet u de Lovanet Lake, Mount Skåla (1.848 meter), en de Jostedalsbreen gletsjers; Olden in het zuiden en Nordfjord in het westen. Vanaf de kabelbaan zijn er een reeks paden naar Mount Hoven, lopend in de zomer en met sneeuwschoenen in de winter. 

De Jostedalsbreen Nationaal Park kan worden bezocht met een excursie. Met zijn 1.310 vierkante kilometer, is het grote park-waarvan het centrum alleen te voet bereikbaar is- de thuisbasis van de gelijknamige gletsjer. Het is de grootste gletsjer van continentaal Europa, met een oppervlakte van 487 vierkante kilometer en een diepte van 600 meter. Het is onmogelijk om niet sprakeloos te zijn als u voor zulke grootsheid staat. De Vikingen waren natuurlijk de oudste bevolkingsgroep van Noorwegen: door rivieren en zeeën bewogen zij zich voort met machtige houten schepen, zo goed gebouwd dat zij zelfs Groenland en Noord-Amerika konden bereiken. Met een excursie, kunt u één van deze schepen van dichtbij bekijken, de Myklebust. Het is het grootste Viking schip. Herbouwd, na zijn verwoesting, het is ongeveer 30 meter lang en een halve meter breed.

Discover excursions in Nordfjordeid

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.