Leknes

Een klein plaatsje in de Lofoten-eilandengroep
Een paradijs voor winkelliefhebbers, voor klimmers en skiërs
Het Borgmuseum en zijn Vikingschip

Vind Noord-Europa cruises

Leknes

Een bezoek aan lang vervlogen tijden

Een MSC cruise van Noord-Europa neemt u mee naar de Lofoten-eilandengroep, waar uw schip voor anker gaat in de haven van Leknes, een klein plaatsje met weinig inwoners maar gevuld met winkels en een commercieel centrum dat u inspireert om te gaan winkelen.
Vanaf deze plek kunt u de schoonheid van de Lofoten ontdekken. Het is een bestemming voor klimmers en skiërs van over de hele wereld die hellingen buiten de piste aankunnen, die direct lijken te eindigen in de wateren van de baai die de kusten uitkerven.

Als u liever op een excursie naar de mooiste plekken van het gebied gaat, kunt u naar Nappskaret, van waaruit u het uitzicht van bovenaf kunt bewonderen. Ga vervolgens naar Vikten, een dorp aan de voet van de Marbakken waar u lokaal keramiek en glaswerk kunt kopen, om uiteindelijk Nusfjord te bereiken: een eeuwenoud vissers- en marktdorp waar u van de historische sfeer kunt genieten.

U kunt vervolgens naar Flakstad gaan en de Russische houten kerk met de uivormige koepel bezoeken, die nog steeds wordt gebruikt voor zomerconcerten. Daarna kunt u terugkeren naar de kust en een heerlijke wandeling maken langs het Rambergstrand. Indien u de wereld van de Vikingen wilt ontdekken die eeuwenlang deze gebieden hebben bewoond en geregeerd, kunt een bezoek brengen aan Borg waar de grootste Vikingwoning werd ontdekt: een 83 meter lang gebouw dat waarschijnlijk de woning was van een van de meest belangrijke stamhoofden van de regio.

In het Borgmuseum kunt u de Vikingstijl, -architectuur en -huisdecoratie bewonderen, evenals een replica van een van hun schepen die is verankerd in de nabijgelegen baai.

Must sees in Leknes

Ontdek onze excursies

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.
  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.