Hellesylt-Geiranger

Het Geiranger-fjord
De steile Arendsroute (Ørnevegen)
Een gezellig klein dorpje

Vind Noord-Europa cruises

Hellesylt/Geiranger

Tussen de zee en de lucht

Wanneer u met uw MSC cruise van Noord-Europa aankomt in Hellesylt, het gezellige oude dorpje aan de oevers van het Geiranger-fjord, lijkt het alsof het plaatsje een natuurlijke uitbreiding is van de bergen erachter.
U krijgt genoeg kansen om het fjord en het plaatsje van bovenaf te bewonderen tijdens uw vakantie in Noorwegen. Langs de steile Arendsroute (Ørnevegen) vindt u twee prachtige uitkijkposten - Dalsnibba op 1500 meter hoogte en Flydalsjuvet met terrassen die openen op de ijsvallei - omringd door indrukwekkende bergtoppen. Als u verder de Ørnesvingen op wandelt, voorbij Geiranger en het fjord, bereikt u de spectaculaire Zeven Zusters-watervallen (de syv søstrene).

Als u meer wilt weten over het leven aan de oevers van een Noorse fjord, kunt u een bezoek brengen aan het Geiranger-centrum op ongeveer een kilometer van het stadscentrum. Als u van wandelen houdt maar niet oververmoeid wilt raken, kunt u de zuidelijke kustroute van het fjord nemen naar Homlong, waar u een kleine bar vindt die heerlijke, verse snacks verkoopt.

Maar om echt een voorproefje te krijgen van de lokale gastronomie tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa kunt u een bezoek brengen aan een van de bergboerderijen waar heerlijke lokale specialiteiten worden bereid. De Herald-zomerboerderij bijvoorbeeld is al sinds de 18e eeuw open en produceert nog steeds heerlijk eten en biedt een leuke ervaring voor de jongere bezoekers.

U kunt ook een bezoek brengen aan een van de vreemdste gletsjers van Europa, de Briksdalgletsjer (Briksdalsbreen), die regelmatig wetenschappers verbijstert door haar ongebruikelijke “gedrag” in uitbreiding en erosie; vaak in tegenstelling tot andere gletsjers op deze breedtegraad.

De Briksdalsbreen hoort bij het nationaal park van de Jostedalsbreen-gletsjer en eindigt met een mooi gletsjermeer, Briksdalsbrevatnet. Het verdwijnt en verschijnt naar de beweging van de voorzijde van de gletsjer.

Must sees in Hellesylt-Geiranger

Ontdek onze excursies

10 resultaten gevonden

 • SCHILDERACHTIGE GEIRANGER (ong. 2 uur)

  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   2 u

  • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

  GER05

  Onze excursie begint langs de fjord voordat we op spectaculaire wijze afdalen via een reeks van 11 haarspeldbochten. Aan de bovenste, de Adelaarsbocht, maken we een stop om het fantastische uitzicht onder ons te bewonderen: in de verte ziet u traditionele oude boerderijen die zich koppig aan smalle stroken land hoog boven de fjord vastklampen. Op deze hooggelegen weiden wisten gezinnen generaties lang de kost te verdienen en vandaag worden kosten noch moeite gespaard om deze historische levenswijze te herstellen en bewaren. We keren terug via dezelfde weg die in 1952 werd aangelegd. We komen langs verschillende boerderijen waarvan sommige meer dan 200 jaar oud zijn. We rijden door het dorp Geiranger, langs de beroemde achthoekige houten kerk uit 1842, en zetten daarna koers naar het uitkijkpunt van Flydal. Dit uitzicht kan u bekend voorkomen want het wordt vaak in advertenties gebruikt als een typisch voorbeeld van de mooie Noorse fjorden. We hebben tijd om van het fantastische uitzicht te genieten en ons schip op het water te fotograferen voordat we weer naar beneden rijden. Opgelet: deze tour is niet vóór de cruise te koop; ze is inbegrepen bij het Explorer Pakket voor de cruises PO26 en PO28.
 • GEIRANGERFJORD MET RIB-BOOT (1 UUR)

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   1 u

  • Vanafprijs volwassenen105Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen105Prijs per persoon

  GER04

  De excursie begint met een korte tocht in een sloep tot aan de kade van Geiranger en de ligplaats van de RIB-boot (een veilige opblaasbare boot) om onze reis te starten. Ontdek de magnifieke Geirangerfjord, een UNESCO-werelderfgoedsite, in een RIB-boot. U gaat aan boord van een veilige, vormvaste, opblaasbare boot om het unieke fjordlandschap te verkennen; vaar langs de beroemde watervallen en geniet van het adembenemende landschap. De boot brengt u naar het einde van de Geirangerfjord en helemaal naar Oaldsbygda. U vaart heel dicht langs de watervallen en hebt een prachtig uitzicht op de fjordboerderij waar de mensen van de Geirangerfjord honderd jaar geleden leefden en werkten. Houd uw camera’s gereed op de RIB-boot en bekijk de mooie plekjes zonder dat u van boord hoeft te gaan. Een exclusieve en leuke manier om deze prachtige fjord van een heel andere kant te bekijken.Opmerking: Alle passagiers krijgen warme, regen- en windbestendige pakken. De kapitein van de boot zal tijdens de tocht uitleg geven in het Engels. Excursie wordt niet aangeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor passagiers met gezondheidsproblemen.

  Klik HIERom de video te bekijkenwidth=16
   
 • KAYAK ON GEIRANGER FJORD

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   2:30 u

  • Vanafprijs volwassenen89Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen89Prijs per persoon

  GER08

  This enjoyable excursion provides bags of fun for everyone – even if you are new to kayaking. A few minutes’ coach drive will take you to the kayak base for a short briefing and for life jackets to be issued to all participants. Once fully kitted out, you will board your kayak and begin to paddle. This is undoubtedly one of the best ways to experience the beauty and magnificence of Geiranger Fjord, with steep mountains and peaks rising all around you, including the breathtaking Preacher’s Pulpit, as you slice through the water and pass majestically cascading waterfalls along the way. Your guide will provide information and tell stories of Geiranger and its inhabitants during your trip. Please note: guests must be in good physical condition and good swimmers to take part in this tour, which is open to people of 6 years or older; each kayak takes 2 people. Information available only in English. This tour is not suitable for guests using a wheelchair.
 • TRANSFER VAN HELLESYLT NAAR DE
  BRIKSDALGLETSJER (HELE DAG + LUNCH)

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Lunch of diner inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   8 u

  • Vanafprijs volwassenen139Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen99Prijs per persoon

  HEL02

  Deze excursie heeft een hele dag lang de mooiste landschappen voor u in petto. We beginnen met een rit vanuit Hellesylt door de groene, landelijke valleien van Noorwegen, met steile bergen aan de ene en schitterende fjorden aan de andere kant. Verder langs de kust van het mooie Oldenmeer bereikt u de Briksdalsbre Fjellstove, een berghut en uw basiskamp voor de wandeling die volgt. Een wandeling van 1,5 uur brengt u in nauw contact met Moeder Natuur op weg naar de spectaculaire Briksdalgletsjer, een arm van de Jostedalgletsjer – de grootste van heel continentaal Europa. Van al dat wandelen in de frisse berglucht krijgt u trek en die wordt beloond met een typische, hartige Noorse lunch. Met de bus zetten we de excursie verder via de bergweg van Stryn, de oude verbinding tussen West- en Oost-Noorwegen. Verder loopt de route door een aantal tunnels voordat we afdalen naar Geiranger met onderweg nog meer mooie uitzichten op de boerderijen in de bergen, watervallen en meren.Opmerking: Deze excursie is niet aanbevolen voor gasten met mobiliteitsproblemen of slecht ter been zijn.

  Klik HIERom de video te bekijkenwidth=16
   
 • BERG DALSNIBBA (3 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   GER01

   Dankzij hun uitzonderlijke schoonheid behoren zowel het dorp Geiranger en de vallei tot de meest populaire vakantieoorden in Noorwegen. De route naar Mount Dalsnibba brengt u tot de Oplenske Valley. We reizen langs de prachtige bergwegen en door bucolische landbouwgrond om Djupvatn te bereiken. We beginnen met een klim naar de top van de berg Dalsnibba, die op 1500 meter boven de zeespiegel biedt een spectaculair uitzicht op het omliggende platteland. Houd uw camera gereed om de geweldige berglandschappen, gletsjers en meren op film vast te leggen. Er zal tijd zijn voor een korte stop bij Djupvatn mountain lodge waar u de mogelijkheid krijgt om de cadeauwinkel te bezoeken of wat versnaperingen te kopen. Opmerking: Als er wegwerkzaamheden zijn en de weg gesloten moet worden zal de route via de Adelaarsweg gaan en stoppen we bij het ??uitzichtpunt op de top. Deze excursie is niet beschikbaar voor mei afvaarten.
  • NOORSE FJORDEN CENTRUM & PANORAMISCH
   GEIRANGER (3 uur)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

   GER06

   De Geirangerfjord is ongetwijfeld een van de meest fascinerende bezienswaardigheden van Noorwegen. De bergen steken met kop en schouders boven de regio uit, en aan beide kanten zullen de verschillende watervallen met verhalen om hun namen passeren, zoals de "Suitor", de "Bridal Veil" en de "Zeven Zusters". Onze tour begint langs de fjord voordat de berg beklimt op spectaculaire wijze, via een reeks van 11 haarspeldbochten. Op de bovenste berg, de "Eagle's Bend", zullen we stoppen om te genieten van het fantastische uitzicht: in de verte ziet u de traditionele oude boerderijen. Al generaties lang waren families in staat om hun ??brood te verdienen in deze hoge weiden en hedendaags worden grote inspanningen gedaan om de historische manier van leven te herstellen en te behouden. We keren terug langs dezelfde weg, die in 1952 werd voltooid langs verschillende boerderijen, waarvan sommige meer dan 200 jaar oud zijn. Volg de Geiranger weg die de wijk met het oosten van Noorwegen verbindt tijdens de zomermaande. U komt langs verschillende hotels vóór het bereiken van het centrum van de Noorse Fjorden. Het centrum biedt zowel informatie als een ervaring: bezoekers kunnen tentoonstellingen over thema's als natuur, cultuur en geschiedenis bezoeken, terwijl zij inzicht verkrijgen in het leven op de ontoegankelijke boerderijen die zich vastklampen aan de steile berghellingen rondom de fjord. Het scherm komt tot leven met beeld en geluid. Een gesimuleerde lawine biedt zelfs een grafische demonstratie van de krachten van de natuur op hun meest indrukwekkende manier. Na het bezoek gaan we omhoog naar het beroemde Flydal Gorge gezichtspunt, langs de verschillende campings op de weg. Vanaf hier kunt u het prachtige panorama bewonderen en het schip fotograferen. Let op: Deze excursie is alleen beschikbaar op diverse afvaarten in mei en tijdens uw cruise. Gastien die gebruik maken van een rolstoen dienen een eigen helper te hebben om in/uit de bus te komen. Rolstoelen moet opvouwbaar zijn, omdat als de bus niet over hellingen of liften beschikt. Eenmaal aan boord, kunt u contact opnemen met het Excursies Balie personeel, zodat zij een afspraak voor u kunnen maken.
  • TRANSFER VAN HELLESYLT NAAR GEIRANGER
   (HELE DAG + LUNCH)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Lunch of diner inbegrepen

   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    7 u

   • Vanafprijs volwassenen139Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen99Prijs per persoon

   HEL01

   Ga een dag aan land om de spectaculaire landschappen van Noorwegen te ontdekken en te bewonderen tijdens deze busrondrit. Bij het verlaten van de haven in Hellesylt, zal de eerste etappe van de tour u naar Hornindal Lake brengen, het diepste meer van Europa op 514 meter en een plek met verbluffend natuurschoon. De volgende stop is het dorpje Stryn, prachtig gelegen op de oevers van de Nordfjord. Daarna rijden we over het Stryngebergte, langs watervallen en meren, naar een hoogte van 1.500 meter boven zeeniveau om de Dalsnibba te bereiken. Dit is een fantastische fotostop met een prachtig uitzicht over de verbazingwekkende Geirangerfjord, ongeveer 15 kilometer lang en een UNESCO Werelderfgoedsite. Na een korte stop dalen we af naar Geiranger met meer adembenemende uitzichten op de vallei vanaf het beroemde uitkijkpunt van Flydal. Deze excursie is inclusief lunch in een plaatselijk restaurant. De excursie eindigt met de terugkeer naar Geiranger en het schip. Opmerking: Als de weg naar de Dalsnibba om veiligheidsredenen is gesloten vanwege sneeuw, is een alternatief programma gepland naargelang van de weersomstandigheden op de dag van de excursie. Deze excursie is niet beschikbaar voor stops in mei. Gasten in een rolstoel moeten worden begeleid door hun medereizigers tijdens het in en uit te bus komen. Rolstoelen moeten opvouwbaar zijn als er geen hellingbanen of liften zijn. Eenmaal aan boord, kunt u contact opnemen het personeel van de Excursies Balie, zodat ze kunnen helpen afspraken maken.
  • CAR WITH GUIDE

   SPECIALE EXCURSIE
   • Excursie zonder gids

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen1099Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen1099Prijs per persoon

   GER33PV

   CAR WITH GUIDE
  • MINIVAN WITH GUIDE 3 - 6 PAX

   SPECIALE EXCURSIE
   • Excursie zonder gids

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen1159Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen1159Prijs per persoon

   GER34PV

   MINIVAN WITH GUIDE 3 - 6 PAX
  • “DE BOERDERIJ VAN DE BERG HERDAL” (3,5
   UUR)

   SPECIALE EXCURSIE
   • Snack inbegrepen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

   GER03

   Ga mee op deze excursie om het schitterende landschap van Noorwegen te ontdekken. De excursie begint met de bekende “Arendstraat” met haar elf scherpe haarspeldbochten. De eerste stop die we maken is in het Eagle Bend, dat een spectaculair uitzicht biedt op het natuurlijke rotspunt “De preekstoel”, de prachtige Zeven Zussen waterval en de fjord hieronder. Een plezierige en zeer mooie 1-uur durende rit zal u naar de vele zomer boerderijen in de omgeving brengen, waar u typische Noorse producten kunt proeven. De excursie eindigt met de terugkeer naar Geiranger. Let op: door sneeuwval kan het mogelijk zijn dat de weg naar de boerderij gesloten is, de excursie wordt herbevestigd tijdens uw cruise.

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.