Alesund

Een stadje met een sprookjesachtige sfeer
Mooi uitzicht op de berg Aksla
Het eiland Godøy en het dorp Alnes

Vind Noord-Europa cruises

Alesund

Ondergedompeld in art nouveau

Een bezoek aan Ålesund tijdens een MSC cruise van Noord-Europa staat gelijk aan een bezoek aan een sprookjesachtige bestemming. Na een verwoestende brand werd aan het begin van de 20e eeuw de stad herbouwd in een stijl van art nouveau.
De straten van Ålesund zijn gevuld met torentjes, spitsen en prachtige versieringen die de plaats echt uniek maken. Als u van deze stijl houdt, kunt u een bezoek brengen aan het Jugendstilsenteret, het nationale art nouveau-centrum. U kunt het centrum van Ålesund van bovenuit bewonderen door het beklimmen van de 418 tredes die leiden naar de panoramische hoogtes van de berg Aksla met een uitzicht op de eilanden die het dorpje omringen en op de Sunnmøre Alpen.

U kunt ook de Sukkertoppen ofwel de “suikertop” bereiken door te gaan wandelen vanuit Hessa, net boven de haven waar uw MSC cruiseschip voor anker is gegaan. Om de traditionele architectuur beter te kunnen opnemen, kunt u naar het eiland Godøy gaan waar u een bezoek kunt brengen aan Alnes. Het is een schilderachtig vissersdorpje erg dicht bij het strand, waar lokale handwerken en eten op de binnenplaatsen worden verkocht.

Boek een excursie naar de karakteristieke vuurtoren van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de oceaan. U kunt niet beweren dat u in Noorwegen bent geweest met een MSC cruise als u geen fjord hebt gezien, dus mis de excursie naar Geirangerfjord niet. Er zijn ook prachtige watervallen die van de hoge bergen vallen, zoals de Brudesløret (de sluier van de bruid) en de De syv søstrene (zeven zusters) of de Storseterfossen, waar u achter kunt lopen.

En als u iets uitdagenders wilt doen, kunt u de Ørnevegen (het pad van de arend) beklimmen; vanaf de zeespiegel tot 620 meter hoog in slechts 11 haarscherpe bochten!

Must sees in Alesund

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • WANDELEN NAAR DE SUIKERTOPBERG (3 UUR)

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

  ASD05

  Na een korte busrit van 4 km door de mooie art-nouveaustad Ålesund bereikt u het eiland Heissa. Daar begint de wandeling van 1 uur die u via een smal natuurpad de berg Sukkertoppen – of Suikertopberg – op brengt. De wandeling begint op slechts 50 meter boven zeeniveau en klimt 250 meter tot een hoogte van 304 meter voor een prachtig uitzicht op de stad, de Borgundfjord en, verder landinwaarts, de Sunnmore-alpen. Adembenemende landschappen en spectaculaire panorama’s zijn verzekerd tijdens deze natuurwandeling.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. De deelnemers moeten in goede fysieke conditie zijn om bergop en op oneffen terrein te wandelen. Comfortabele wandelschoenen en luchtige kleding zijn aanbevolen. Deze excursie vindt plaats in alle weersomstandigheden. De deelnemers moeten dus geschikte regenkleding, een rugzak en water meenemen.
 • ALESUND TE VOET (2 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   2 u

  • Vanafprijs volwassenen39Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen29Prijs per persoon

  ASD03

  Alesund is een van de weinige art nouveau steden in de wereld die erin geslaagd is de architectonische integriteit te behouden. Uw gids zal u begeleiden op een twee uur durende wandeling door de kronkelende straten van deze prachtig bewaard gebleven stad. U kunt zich verheugen om meer weten te komen over de geschiedenis van de stad. Leer meer over de brand van 1904 en bewonder de ingewikkelde architectonische details van deze historische gebouwen. Het is de moeite waard om uw camera mee te nemen. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.
 • INTRODUCTION TO ALESUND

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

   ASD01

   This tour will take you to see Alesund, a town founded in 1793 and now one of the most important seaports in Norway. A fire devastated the town in 1904 that destroyed the city centre. However, the town literally rose up like a Phoenix from the ashes and was beautifully rebuilt in art nouveau style. Today, Alesund is one of the world’s few art nouveau towns that have succeeded in retaining their architectural integrity. Your guide will take you on an enjoyable sightseeing tour of the city, visiting an open-air museum and a unique local boat collection. You will stop at the Aksla vantage point before your return to port and your ship. Please note: limited number of guides in languages other than English. Should a tour guide for your language be unavailable, the tour will be in English only.
  • UITKIJKPUNT VAN AKSLA & ATLANTISCHE
   OCEAANPARK (3 UUR)

   GEZINSEXCURSIE
   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   ASD04

   Een korte busrit brengt u eerst naar het Atlantische Oceaanpark aan de Atlantische kust. Het Atlantische Oceaanpark, dat tot in de kustwateren is uitgebouwd en maar 3 km ten westen van de stad ligt, is een van de grootste aquaria van Europa. Mis deze gelegenheid niet om van dichtbij de rijkdom te bewonderen van het leven in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan dat u in de aquaria vindt en werp een unieke blik op de diepe wateren van de Storfjord, de ferrykade en de oceaan met zijn vele eilandjes en riffen. Zie de duikers met de hand de vissen voeren en verken de afdeling slakken, zeeschelpen en vreemde zeedieren, een heuse topper voor kinderen. Na het bezoek aan het park volgt een ontspannende sightseeing-tour rond Ålesund, een van de weinige art-nouveausteden ter wereld die haar architecturale integriteit wist te bewaren. Voordat u terugkeert naar de haven en het schip, brengen wij u naar de berg Aksla waar u een schitterend uitzicht heeft op de stad en de eilanden.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.
  • DE EILANDEN VAN GISKE EN GODØY (3
   UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3 u

   • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

   ASD02

   De tour begint met een korte bezienswaardigheden tour van Alesund, een stad die is beroemd om zijn prachtige art nouveau gebouwen. De excursie gaat dan verder door een onderwater tunnel naar het eiland Giske, een plaats van belang tijdens de Vikingen. Het hele eiland heeft een oppervlakte van slechts 2,67 vierkante kilometer en werd bevolkt door niet meer dan 717 inwoners in 2010. U brengt een bezoek aan Giske Church, een 12e-eeuwse Romeinse marmeren kerk aan de zuidkant van het eiland. Ga verder naar het eiland Godoy en het charmante vissersdorp van Alnes, wiens mooie vuurtoren zeilers veilig naar de Atlantische kusten leidt. Uw tour eindigt met het terugkeer naar het schip.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.