Akureyri

Skjálfandafljót-waterval
De wateren van het Myvatn-meer
Skutustaðir-pseudokraters

Vind Noord-Europa cruises

Akureyri

De nederlaag van Odin en Thor

Wanneer u uit uw cruiseschip stapt voor een vakantie in Akureyri, raden wij u aan om op excursie te gaan naar het Mývatn-meer. Om daar te komen moet u door het Eyjafjördur gaan waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stadshaven.
De eerste aan te raden tussenstop is in Godafoss: hier vormen de wateren van de Skjálfandafljót een 12 meter lange waterval. Volgens de legende riep een van de IJslandse heersers in het jaar 999 of 1000 het christendom uit als officiële godsdienst van IJsland en gooide hij de afgodsbeelden van de Noordse goden (Odin, Thor en Frey, aan wie waarschijnlijk de waterval was gewijd) in het water.

Een beschilderd glasraam van de kerk van Akureyri (Akureyrarkirkja) vertelt dit verhaal. Terwijl u verder de wilde natuur van IJsland ingaat met haar ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren - van de heldergroene weilanden tot de rode mineralen die uit de dieptes van het eiland komen - komt u terecht bij de pseudokraters van Skutustaðir die zijn gevormd door de onderwaterdampen geproduceerd door een uitbarsting van 2500 jaar geleden.

Van hieruit kunt u in Dimmuborgir komen, een ongelooflijk doolhof van lava waar te midden van de aparte formaties de Kirkjan verschijnt. Het is een natuurlijke kerk met twee spitsboogpoorten en aan de binnenkant vindt u echte kapellen met altaren. U kunt uw bezoek afsluiten bij de Vitikrater, ook bekend als de Inferno. Het is een van de vele vulkaanmonden van de centrale Kraflavulkaan.

Als u zin heeft om steil naar boven te klimmen vanuit haar interne meer, kunt u ook genieten van een ontspannend warm bad. Hier vindt u ook de Askja, een immense caldera die zich 50 vierkante meter uitstrekt, een woestijn van lava en het fijnste zand dat lijkt op maanstof. Het is waar de astronauten van de Apollo 11 trainden voor hun maanlanding.

Voordat u terugkeert naar Akureyri kunt u, als u nieuwsgierig bent, een bezoekje brengen aan het huis van dekerstman, ongeveer tien kilometer naar het zuiden met een mooie speelgoedwinkel in kerststijl en de grootste adventskalender ter wereld.

Must sees in Akureyri

Ontdek onze excursies

7 resultaten gevonden

 • GODAFOSS WATERVALLEN & AKUREYRI
  BEZIENSWAARDIGHEDEN (3 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

  AKU02

  Akureyri wordt vaak de hoofdstad van Noord-IJsland genoemd en is een mooie stad omgeven door majestueuze bergen. Een perfecte mix van stedelijke, plattelands- en mariene leven. Deze excursie geeft ons de mogelijkheid om de schoonheid van het landschap te combineren met een bezoek aan de spectaculaire waterval Godafoss, de schoonheid van de natuur met een bezoek aan de botanische tuin en de schoonheid van deze levendige stad met haar 16.000 inwoners. We bewonderen de majesteit van Godafoss waterval met een hoogte van 12 meter. U krijgt hier de mogelijkheid om een mooie foto van deze waterval die ook beter bekend staat als de waterval van de goden. Tijdens de excursie zullen we ook een rit maken door het oude gedeelte van Akureyri. Hier zien we hoe de Deense invloed een stempel op de stad drukt: welke in het verleden IJsland was onder de Deense kroon. Voorbij het moderne gedeelte van de stad maken we een stop bij de botanische tuin. Waar planten van diverse hoogte en breedte uit de hele wereld te zien zijn. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • AKUREYRI & SANTA’S HOUSE (3 UUR)

  SPECIALE EXCURSIE
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

  AKU05

  We verlaten de haven. We starten de excursie richting de stad van Akureyri om deze te ontdekken. Het is een culturele en commerciële centrum van het Noorden. Een kleine stad met bloeiende kunst landschap evenals interessante geschiedenis. Het is moeilijk om nog een plaats te vinden in IJsland, waar de Deense invloeden van de tijd waarop IJsland onder de Deense kroon was, nog zo zichtbaar is als in Akureyri. Onze eerste stop zal zijn bij de botanische tuin, waarbij we planten te zien krijgen van diverse hoogtes en breedtes vanuit de hele wereld. Daarna zullen we overgaan tot Nonni's Museum, een museum gewijd aan de schrijver en jezuïet Jon Sveinsson Nonni. Op 12 jarige leeftijd ging hij naar het buitenland en gaf in totaal ongeveer 5000 lezingen over de hele wereld. Hij schreef 12 boeken welke Nonni's is genoemd. Dit boek is vertaald in wel 40 talen. De excursie bevat ook een stop bij Santa's House, een kerst-winkel die het hele jaar diverse kerstspullen aanbiedt. Het laatste deel van de t excursie is bij de Akureyri Kerk, die staat op een hoge heuvel en is het symbool van de stad. Hierna heeft u kort de tijd om de kerk te bezichtingen en dan terug te keren naar de haven met de bus of lopend met een wandeling door het centrum.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.
 • DE WATERVALLEN VAN DE GODEN & LAUFAS
  MUSEUM (4 UUR)

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

  AKU01

  We verlaten de haven voor een korte transfer naar Godafoss, beter bekend als de watervallen van de Goden. De meest spectaculaire waterval in IJsland met een hoogte van 12 meter. De naam van de waterval komt uit een gebeurtenis die plaatsvond rond het jaar 1.000. Wanneer Thorgeir, voorzitter van het Parlement, op dat moment besluit ten gunste van het christendom zijn houtsnijwerk van de heidense goden in de waterval gooit. We maken een korte stop om de waterval te bewonderen en het landschap eromheen. U krijgt de mogelijkheid om foto’s te maken. Onze volgende stop is het Laufás Folk Museum. Het museum diende oorspronkelijk als Manor Farm en pastorie en de boerderijen dateren uit 1866. Het bevat huishouden en landbouwwerktuigen gebruikt door de adel in die tijd of zelfs eerder. We keren weer terug naar Akureyri voor een kort bezoek aan de botanische tuin met prachtige tentoonstelling van planten uit de hele wereld.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • MYVATN NATUURBADEN (5 UUR)

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Mogelijkheid tot zwemmen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   5 u

  • Vanafprijs volwassenen119Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen85Prijs per persoon

  AKU04

  Gelegen in het hart van het noordoosten van IJsland ongeveer 105 kilometer ten zuiden van de poolcirkel ligt Akureyri. Haar omgeving is een van Europa's grootste natuurlijke schatten. U kunt hier genieten van het landschap rond het meer, gevormd door vulkanische uitbarstingen herhaald door de eeuwen heen. Prachtige decors van lava, krater formaties en zwavel-strepen bergen vormen uw uitzicht. Bij Myvatn Nature Baths, geopend in 2004, heeft u een volledig natuurlijk ervaring met een ontspannen duik in wolken van stoom welke opstijgt uit een diepe gleuf in het oppervlak van de aarde. De warme, rustgevende water van de baden zal ten goede komen aan zowel uw geest en de huid: een unieke ervaring! Op de terugweg naar Akureyri zullen wij een stop maken op de spectaculaire watervallen Godafoss voor mooie foto's.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie wordt aangeraden aan mindervalide passagiers, doordat Myvatn Nature Baths goed te bereiken zijn. Uit hygiënisch oogpunt en in overeenstemming met de lokale autoriteiten is het verplicht om te douchen zonder zwemkleding voordat u het meer betreedt. Kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen zijn apart.
 • The beauties and the landscapes of the
  North

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   6:30 u

  • Vanafprijs volwassenen119Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen82Prijs per persoon

  AKU12

  The beauties and the landscapes of the North
 • WALVISSEN SPOTTEN VANUIT
  HÚSAVÍK (8 UUR + LUNCH)

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Lunch of diner inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   8 u

  • Vanafprijs volwassenen219Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen189Prijs per persoon

  AKU07

  Avontuurlijk, onderhoudend, bijzonder en leerzaam. Allemaal superlatieven die deze onvergetelijke excursie passend omschrijven. Dit uitstapje combineert sightseeing vanaf het land met de mogelijkheid om op zee de zeezoogdieren in hun natuurlijke woonomgeving te spotten. Nadat u de haven van Akureyri heeft verlaten, doorkruist u golvende valleien bezaaid met pittoreske hoeves om de plaats te bereiken die bekend staat als de "Europese hoofdstad van het walvissen spotten", de kuststad Húsavik. Naast dwergvinvissen, orka's en bultruggen zijn er regelmatig heel wat andere zeezoogdieren en zeevogels te zien wanneer zij in de baai komen eten. Zo kunt u er bijvoorbeeld witsnuitdolfijnen zien, die speels naast de boten komen zwemmen, en papegaaiduikers. Het varende gedeelte van de excursie wordt gevolgd door een heerlijke lunch in een plaatselijk restaurant en een bezoek aan het alom geprezen walvismuseum, het Walviscentrum van Húsavik. De informatieve tentoonstelling vertelt u alles wat u altijd al wilde weten over het leven van deze majestueuze oceaanbewoners in de ijskoude wateren van IJsland. We sluiten de excursie af met een halte bij de ongelofelijk mooie "waterval van de goden", de Goðafoss-waterval – 30 meter breed en een duizelingwekkend verval van 12 meter. Hier krijgt u ruimschoots de tijd om memorabele foto's te maken voordat u terugkeert naar de haven en het schip. Opmerking: De kans dat u wilde dieren te zien krijgt is groot maar niet gegarandeerd. Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.
 • WHALE WATCHING EXPERIENCE

  WONDERLIJKE NATUUR
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen132Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen95Prijs per persoon

  AKU10

  Iceland has earned itself a rightful name as a prime European location for whale watching and the port of Akureyri is one of the country’s very best spots for sighting marine mammals who come to feed in its year-round ice-free bay. In addition to an abundance of seabirds such as puffins, bay visitors include minke, fin and blue whales as well as playful harbour porpoises and white-beaked dolphins who like to surf alongside boats and other watercraft. But the certain star of this bay-watch show are humpback whales, easily identified by their black and white flippers, lumpy snouts and huge fountain-like blows. Humpbacks are particularly known for their aquatic acrobatics, so watch out for common behaviours such as breaching, fluking, tail and fin slapping, bubble blowing and spyhopping during your exploration of Eyjafjordur, the fjord adjoining Akureyri bay. You’ll return to shore with a new appreciation of these majestic marine dwellers, complete with unforgettable memories to savour on board the ship. Please note: limited number of guides in languages other than English. Should a tour guide for your language be unavailable, the tour will be in English only. This tour is not suitable for guests using a wheelchair.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

IJsland

Fonteinen van lava tussen het ijs
Fonteinen van lava tussen het ijs

Een vakantie in IJsland staat gelijk aan het ontdekken van een nieuwe wereld. Zelfs als u een prima idee hebt van het land, zal dit eiland u met zekerheid verrassen.


Niet veel mensen weten dat Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, een intens artistiek en sociaal leven kent. En ook niet dat de natuur van IJsland zo weelderig is dankzij het feit dat het in de zomer enorm zacht is en dat het in de winter, wanneer de lucht wordt gesierd door de kleuren van het noorderlicht, niet zo koud is als u zou denken.

IJsland biedt enorm veel zoals de kokende modderpoelen, de ongelooflijke geisers, de gletsjers, de watervallen en nog veel meer. Begin met vogelspotten bij het Mývatn-meer of ga op een excursie om de walvissen te zien. De zee van IJsland is een van de beste plekken ter wereld om deze enorme zoogdieren van dichtbij te kunnen zien.
Als u van ijs houdt, kunt u een bezoek brengen aan Jökulsárlón, de grootste bevroren lagune van het land. Het is de plek waar de Breiðamerkurjökull-gletsjer samenkomt met de wateren van de Atlantische Oceaan. 


Als u van plan was om te ontspannen is het interessant om te weten dat er 170 geothermale baden zijn in IJsland, zoals de sublieme en therapeutische Blue Lagoon, ongeveer 40 km verwijderd van Reykjavík. Het is een groot bad gevoed door een warmwaterbron die water stroomt bij een temperatuur van tussen de 37 en 39 °C en die rijk is aan mineralen en therapeutische eigenschappen bezit.