Le Verdon sur Mer

Het Beursplein
De Pey Berland-toren
Het Saint Pierre-district

Vind Noord-Europa Cruises

Le Verdon sur Mer

De Toegangspoort tot Bordeaux

Op het noordelijkste puntje van het schiereiland Médoc , in de regio Aquitaine, ligt het kleine dorpje Le Verdon-sur-Mer, dat zoals de naam al zegt, aan zee ligt, en om meer precies te zijn aan de Atlantische Oceaan.
 
Kleine weggetjes, karakteristieke Franse huizen, kleine restaurantjes met verleidelijke geuren om u binnen te lokken, eindeloze stranden waar de onstuimige oceaangolven aan land komen: dit fascinerende dorpje is een bestemming op een MSC-cruise. Een wandeling om te ontdekken wat dit gebied te bieden heeft, is een aangename manier om te starten met een MSC-excursie naar Bordeaux.

Die stad staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is de hoofdstad van het departement Gironde, en staat wereldwijd bekend om de vermaarde wijnen. Door de uitgebreide renovatie van de historische gebouwen, en de aanleg van hedendaagse architectuur, is Bordeaux een schoolvoorbeeld van de fascinerende mix van het verleden, het heden, en de toekomst: deze excursie kan van harte worden aanbevolen.

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op deze stad: een boottocht op de rivier de Garonne, die door de stad stroomt, een blik op het Beursplein, dat werd aangelegd in de achttiende eeuw, met haar Miroir d’eau (Waterspiegel), een spectaculaire bezienswaardigheid die de "waterspiegel" afwisselt met stoom, en een blik op de Wijnstad, die door de Fransen terecht wordt beschouwd als cultureel erfgoed. Ook de Public Garden, met de bloeiende bloemen en planten, mag u niet missen, net als de imposante gothische Toren van Pey Berland en het Saint Pierre-district in het oude middeleeuwse deel van de stad; een doolhof aan levendige smalle straatjes met namen die verwijzen naar de ambachten en beroepen uit die tijd.

Must see places in Le Verdon sur Mer

Ontdek onze excursies

  Frankrijk

  De Atlantische bries
  De Atlantische bries

  Bretagne en Normandië zijn allebei typisch Frans maar hebben ieder ook een unieke identiteit en behoren tot de meest intrigerende en onderscheidende regio's van Frankrijk.


  Bezoekers kunnen één of beide plaatsen verkennen tijdens een MSC Noord-Europa cruise, waarbij u de prachtige kans krijgt om te ontdekken wat het land te bieden heeft. Beschutte witte zandstranden en wilde ruige kustlijnen, statige middeleeuwse burchten en mysterieuze megalieten, sierlijke gotische kathedralen en adembenemende architectuur en heide bezaaid met wilde bloemen en diepe oerbossen. Misschien het beste van alles is de heerlijke en uitbundige gastronomie: van de zeevruchtfestijnen in de talloze kleine havens tot de rijke, scherpe kazen van landelijk Normandië.

  Een cruise naar Normandië neemt u ook mee naar de geliefde grote havens van het gebied: Rouen, Dieppe, Cherbourg en Le Havre. In het binnenland is het een mooie vruchtbare gordel van rustige weilanden, waar de meeste bezoekers meteen richting de restaurants gaan van de Pays d'Auge en de Suisse Normande. Hoewel de geneugten van Normandië misschien minder intens zijn dan die van Bretagne beschikt Normandië ook over een redelijk aantal stranden. Deze variëren van het kiezelstrand van het mooie Étretat tot de uitgestrekte zandstranden die het westelijke schiereiland Cotentin omlijnen.