Hamburg

Een glorieuze geschiedenis
Speicherstadt, de pakhuisstad
Sint-Michielskerk!

Vind Noord-Europa cruises

Hamburg

Een kosmopolitisch oogpunt

Hamburg, tussen de Noordzee en de Oostzee, zal u fascineren vanaf het moment dat u een blik opvangt van haar elegante en sobere gebouwen die vanaf de haven, een van de grootste van Europa, te zien zijn.
Wanneer u hier aankomt tijdens een MSC Cruise van Noord-Europa kunt u kennismaken met de glorieuze geschiedenis van de stad. Hamburg is een kosmopolitische, welvarende en modieuze stad met een grote economie en noemt zichzelf nog steeds met trots de “vrije Hanzestad”.

Het heeft de banden met de zeehandel, waarvan de kern in de haven te vinden is waar uw cruiseschip ligt, nooit afgesneden. Vele bezoekers komen hier om de Reeperbahn te bezoeken, de rosse buurt, maar als u de sfeer van de stad wilt proeven mis dan niet een excursie naar Speicherstadt (Pakhuisstad). Daar vormen de geplaveide straten en torentjes van het gebied aan de andere kant van het Zollkanal (Tolkanaal) een tegenovergestelde wereld ten opzichte van de stad aan de overkant.

Een ander stadsicoon, de Sint-Michielskerk, aan het westelijke eind van het stadscentrum bij Ludwig-Erhard-Strasse is niet voor niets de iconische kerk van Hamburg. De kerk weerspiegelt als geen ander gebouw de onbedwingbare ziel van de stad. Het was in 1750 na een blikseminslag afgebrand en werd vervolgens onder Ernst Georg Sonnin herbouwd in barokke stijl, toen het opnieuw vlam vatte in 1906.

In 1945 verwoestten de geallieerden het dak en de inrichting van kerk nummer drie. Nadat het nogmaals werd herbouwd naar de ontwerpen van Sonnin, is het nu de mooiste barokke kerk van Noord-Duitsland. Waarschijnlijk de meest bevredigende bezienswaardigheid tijdens een excursie tijdens een MSC Cruise is het landschap dat u kunt aanschouwen vanuit een van de beste uitzichten op Hamburg: het uitzicht van 360 graden omvat Speicherstadt, de containerhaven en de scheepvaart op de Elbe, de Alstermeren en de vijf torens van de kerken en het Rathaus.

Must sees in Hamburg

Ontdek onze excursies

  DE HAVEN BEREIKEN

  De haven van Hamburg

  Dit gedeelte bevat informatie over hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Hamburg Cruise Center EV 
  Steinstrasse 7, D20095

  DE HAVEN BEREIKEN PER

  • Auto

   Hamburg: het cruiseschip zal liggen bij de nieuwe pier Steinwerder. Hamburg Cruise Center Steinwerder – Kronprinzenkai, Bucheistrasse 16, 20457 Hamburg. Voor navigatiesystemen ( Buchheisterstrasse 12) Wanneer u aankomt bij het Hamburg Cruise Center Steinwerder krijgt u toegang tot de parkeerplaats door een parkeerkaart uit de automaat te trekken. 


   Vanaf de A1/A255/A252/B4/B75: 

   Na/ voor de Elbbrücken ( Bilhorner Brückenstrasse) neemt u de afslag naar Freihafen/Hafencity ( Holiday Inn hotel). Volg de weg Zweibrückenstrasse en sla vervolgens rechts af bij Freihafenelbbrücken. Volg de richting Am Moldauhafen, Am Saalehafen en Veddeler Damm. Ga hier naar rechts Reiherdamm in. Bij de tweede kruising gaat u naar links de Bucherheistrase in en deze volgt u tot het einde. 


   Vanaf de A7: 

   Neem de afslag naar Waltershof en rij Finkenwerderstrasse in richting Köhlbrandbrücke. Rij rechtdoor naar Rosdamm en ga links de Reiherdamm in. Bij de tweede kruising gaat u linksaf en volgt u de Bucheisterstrasse tot het einde. 

     

   Vanaf de A24: 

   Rij in Noord-Westerlijke richting totdat u bij de rotonde aankomt. Hier gaat u rechtdoor de Sievekingsallee in. Volg de borden naar het centrum totdat u bij Bürgerweide aankomt, Bij het bord voor Bürgerweide/B75 gaat u links. Vervolgens volgt u de weg nog 3 km en sla af bij de afslag ‘’Veddel’’. Blijf op de rechterbaan rijden en sla links af bij Prielstrasse. Rij rechtoor en sla rechts af aan het einde van de weg om vervolgens de tunnel door te kunnen. Aan de andere kant gaat u links af en vervolgt u de weg. Blijf aan de rechterkant rijden en volg de weg nog 3 km, nu kunt u het schip al zien. Neem de rechter rijstrook en vervolg de weg naar Bucherheisterstrase. Volg de weg en neem de tweede afslag. 

   Auto

   Parkeerinformatie

   CRUISE GATE HAMBURG
   HAMBURG - Parkeren bij de terminal
    
   Cruise Center Steinwender, Buchheisterstraße 16 (Buchheisterstr. 12 for GPS), 20457 Hamburg, Germany
   Tel. +49 40 42847 4978 (alleen operationeel tijdens inscheping van cruises bij Steinwerder) 
    
   Bij het naderen van de terminal kunt u met uw auto doorrijden naar de linkerpoort naar "Parkplatz A". Haal hier uw parkeerkaartje bij de ingang en kies voor vrije parkeerplaats. Nadat u uw bagage heeft afgegeven kunt u verder naar "Einsatzzentrale Parken". Laat hier uw documenten zien van uw vooraf geboekte parkeerplaats en uw parkeerkaartje. Uw kaart zal voorzien worden van een code. Let op u dient dit kaartje goed te bewaren. Vervolgens kunt u naar de Cruise Terminal gaan om in te schepen. De kosten van de parkeerplaats zal aan boord in rekening worden gebracht op uw boordrekening. Aan het einde van de cruise kunt u uw bagage ophalen en uw auto en naar de uitgang rijden. Gelieve uw parkeerkaart bij de poort afgeven wanneer u het terrein verlaat. Houd er rekening mee dat deze service niet gerelateerd is aan de andere parkeerservices waar de pendelbus heengaat.
    
   PARK UND MEER
   HAMBURG - SHUTTLE Parkeren
    
   Zweibrückenstrasse 13a 20539 Hamburg
   Tel. +49 40 22 81 5525
   Boek uw parkeerplaats met MSC

   park_and_cruise_logo
   CRUISE GATE HAMBURG - Parkeren bij de terminal

   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv (7 plaatsen)/VAN (9 plaatsen) 5 €  90
   Auto/Suv (7 plaatsen)/VAN (9 plaatsen) 11 € 114
   Auto/Suv (7 plaatsen)/VAN (9 plaatsen) 12 € 119
   Auto/Suv (7 plaatsen)/VAN (9 plaatsen) 13 € 124
   Auto/Suv (7 plaatsen)/VAN (9 plaatsen) 15 € 135

   *Mobiele campers en auto's met aanhang zijn toegestaan.


   PARK UND MEER SHUTTLE parkeren

   VOERTUIG DAGEN PRIJZEN
   Auto 5 € 69
   Auto 11 € 119
   Auto 12 € 119
   Auto 13 € 129
   Auto 15 € 129
   Suv 7 plaatsen/VAN 9 plaatsen

   Suv 7 plaatsen/VAN 9 plaatsen 11 € 119
   Suv 7 plaatsen/VAN 9 plaatsen 12 € 119
   Suv 7 plaatsen/VAN 9 plaatsen 13 € 129
   Suv 7 plaatsen/VAN 9 plaatsen 15 € 129
   Mobiele camper 5 € 89
   Mobiele camper 11 € 139
   Mobiele camper 12 € 139
   Mobiele camper 13 € 149
   Mobiele camper 15 € 149
  • Vliegtuig

   Naast de taxistandplaats is er een treinverbinding tussen de luchthaven en het centraal station van Hamburg. Als u uw vlucht zelf heeft geboekt dan is het alsnog mogelijk om gebruik te maken van een transfer. Neem contact op met uw boekingskantoor.
   Vliegtuig

  Duitsland

  In de voetsporen van de Hanze
  In de voetsporen van de Hanze

  Vandaag de dag neemt een vakantie naar het noorden van Duitsland u mee naar een regio met een landelijke charme.

  In tegenstelling tot de hoofdstad van de deelstaat Schleswig-Holstein, Kiel, een bruuske werkhaven, is het vrij van stedelijke ontwikkeling en wordt de zachte Oostzeekust gekerfd door fjorden. De westkust is wild en ruig door de wind en het wordt overal overdekt door kleurrijke luchten die een inspiratiebron zijn geweest van menig kunstenaar. Zelfs in Lübeck is de geschiedenis goed te voelen. Deze voormalige stadstaat kent een even rijke en complexe geschiedenis als een verhaal dat is bedacht door de beroemde inwoner van de stad, Thomas Mann. Net zoals de andere mysterieuze oude steden van Duitsland: met een erfenis en gevoel van cultuur die eeuwenlang onder de Hanze zijn doorgegeven.

  Zodra u de culturele grootmachten Hamburg en Lübeck heeft bezocht, zal een vakantie naar Schleswig-Holstein tijdens uw MSC Noord-Europa cruise - met de mooie stranden van Schleswig en de duinen bezaaid met helmgras, gestreepte vuurtorens, commerciële havens op diepe fjorden en variërend weer en de typisch Noordse sfeer van Holstein - een bezoek zijn dat gewijd is aan de mooie natuur.