Bilbao

Het indrukwekkende Guggenheim Museum
Een wandeling door de oude wijk
Tussen de oceaan en de bergen

Vind Noord-Europa cruises

Bilbao

Een transformerende stad

Bilbao (Bilbo) strekt zich over 14 km langs de Río Nervión. Het is een grote stad maar voelt niet groot aan.


Hoewel de smalle vallei nu een heuse stadse sfeer heeft, ziet u vanaf alle kanten van het stadscentrum de groene hellingen van de bergen. U kunt in Bilbao een korte stop maken op uw MSC cruisevakantie in Noord-Europa.


Het is de grootste stad in het Baskenland en tevens de hoofdstad van de provincie Bizkaia. Een stad die veel te bieden heeft, van uitbundige moderne architectuur tot mooie musea. 


Ondanks de naam is de Casco Viejo (“oude stad”) niet het oudste deel van Bilbao. De stad werd gevormd als cluster van kleine vissersdorpen aan de linkeroever van de rivier en de Casco Viejo ontstond tegenover de rivier, tussen de veertiende en de negentiende eeuw. Alle oude gebouwen die nog overeind staan, zijn hier te vinden en tijdens een excursie kunt u deze gebouwen het best te voet verkennen. 

In dit labyrint van oude stenen steegjes vol met bars, restaurants, gelegen aan een prachtig overwelfd plein, de Plaza Nueva, vindt u ook interessante musea.

Frank Gehry's verbluffende Guggenheim Museum ligt aan de linkeroever van de Río Nervión, tien minuten lopen ten westen van de Casco Viejo. Het museum werd voltooid in 1997 en is door architect Philip Johnson uitgeroepen tot “het prachtigste gebouw van onze tijd”.


MSC Cruises biedt ook excursies naar San Sebastián, een stad die behoort tot de beste resortsteden van Europa. Hoewel het prachtige, afgelegen strand de grootste bezienswaardigheid en de ideale cruisebestemming is, heeft San Sebastián ook een charmant stadscentrum te bieden, de Casco Viejo, onderaan de groene Monte Urgull.

Must see places in Bilbao

Ontdek onze excursies

4 resultaten gevonden

 • GUGGENHEIM & OLD QUARTER (4 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

  BIO02

  We beginnen de excursie met een rit naar het Guggenheim Museum, waar de prachtige collectie is verdeeld in de drie musea die worden beheerd door de stichting: het Solomon R. Guggenheim Museum, het Guggenheim Museum Soho, beiden in New York, en het Peggy Guggenheim Collection in Venetië. De permanente collectie van het Guggenheim Museum in Bilbao omvat in principe werken van de meest prominente kunstenaars van de laatste veertig jaar van deze eeuw, en wordt aangevuld met werken uit de Solomon R. Guggenheim Foundation - belangrijke voorbeelden van de Pop Art, Minimalisme, Arte Povera, Conceptuele kunst en het abstract expressionisme - en door speciale programmering gesponsord door de Stichting. We zetten onze tocht voort met een wandeling door El Arenal, de oude stad. We komen langs de beroemde kathedraal van Santiago, waarschijnlijk het oudste gebouw van Bilbao. Op een gegeven moment was de kathedraal zelfs het centrum van Bilbao en alle belangrijke straten van de stad komen hier samen. Vandaag de dag heeft de kathedraal, gewijd aan de beschermheilige van de stad, de mooiste Neo-Gothische toren van de gehele Vizcaya streek.Opmerking: Elke gids in het Guggenheim Museum kan maximaal 20 passagiers uitleg geven. Deze excursie wordt afgeraden aan passagiers die slecht ter been zijn, gezien het feit dat er 3 uur gewandeld wordt. Gidsen in andere talen dan Spaans zijn beperkt aanwezig. Wanneer een gids niet in uw taal aanwezig is, zal de tour in het Spaans worden gegegeven.
 • BILBAO & GEXTO (4 UUR)

  STADSRONDLEIDING
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

  BIO04

  Bilbao is meer dan 700 jaar oud en werd gesticht door de edelman D. Diego López de Haro. We beginnen onze tocht met een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Artxanda berg. U kunt genieten van een panoramische rit door de stad, langs het beroemde Guggenheim Museum, tot we aankomen bij het belangrijkste gebied van de stad: ‘de Oude Wijk’. Hier heeft u wat vrije tijd om een wandeling door het voetgangersgebied van de stad te maken en krijgt u de gelegenheid te winkelen of geniet van lokale wijnen en tapas (niet inbegrepen). Na het verlaten van Bilbao kunt u genieten van een korte rit naar Getxo. Getxo is een elegante woonwijk aan de oever van de rivier de Nervion en voorzien van grote huizen in Engelse stijl. Eerst kunt u genieten van een panoramisch ritje door de stad, waarna we verder gaan naar de Hangende Brug of Bizkaia Bridge voor een fotostop. De brug verbindt de oevers bij Portugalete en Las Arenas, waardoor er vrij scheepsvaartverkeer mogelijk is. Het bouwwerk met de zwarte ijzeren structuur doet denken aan de Eiffeltoren en is meer dan 100 jaar oud. Terugkeer naar de haven.Opmerking: Gidsen in andere talen dan Spaans zijn beperkt aanwezig. Winkelen is niet mogelijk op de aankomsten die op zondag vallen. Wanneer een gids niet in uw taal aanwezig is, zal de tour in het Spaans worden gegegeven.
 • SAN SEBASTIÁN (HELE DAG, ZONDER
  LUNCH)

  STADSRONDLEIDING
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    6 u

   • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

   BIO03

   Nadat u in de haven in de bus bent gestapt, begint uw schilderachtige dagtrip met een rit van 1 uur door het mooie Baskische platteland naar San Sebastián, een relatief kleine stad aan de kust van de Golf van Biskaje en de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa. Tijdens de tour door deze mooie stad krijgt u alle hoogtepunten te zien, zoals het paleis Miramar uit de late 19e eeuw, dat werd gebouwd als zomerverblijf voor koningin Maria Cristina, en de neogotische kathedraal van de Goede Herder die in 1897 werd voltooid. Verder rijden we langs het Victoria Eugenia Theater en het elegante Hotel Maria Cristina, beiden ingehuldigd in 1912. De prachtige oude wijk, de zogenaamde Parte Vieja, en de haven van San Sebastián verkent u te voet – de beste manier om de speciale sfeer van deze historische straten op te snuiven. Als de tijd het toelaat, kunt u nog gaan shoppen of een hapje eten (niet inbegrepen in de prijs van de excursie). Op de terugweg naar Bilbao brengt u ook een bezoekje aan de berg Monte Igueldo voor een prachtig uitzicht op de stad en kunt u memorabele foto's nemen om het thuisfront jaloers te maken.Opmerking: Gidsen in andere talen dan Spaans zijn beperkt aanwezig. Winkelen is niet mogelijk op de aankomsten die op zondag vallen. Wanneer een gids niet in uw taal aanwezig is, zal de tour in het Spaans worden gegegeven.
  • WANDELTOUR (4 UUR)

   STADSRONDLEIDING
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen42Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   BIO01

   We starten de excursie met een rit naar het Guggenheim museum waar we zullen stoppen om foto’s te maken. Hierna stappen we weer in de bus en gaan we naar de ‘Oude Wijk’, terwijl we de Calatrava brug passeren. Deze voetgangersbrug over de Nervión rivier maakt deel uit van een groots plan om de stad een nieuwe impuls te geven, rondom het Guggenheim museum. Vanaf de brug is er een leuk uitzicht op het museum. We zetten onze tocht voort met een wandeling door El Arenal, de oude stad. We komen langs de beroemde kathedraal van Santiago, waarschijnlijk het oudste gebouw van Bilbao. Op een gegeven moment was de kathedraal zelfs het centrum van Bilbao en alle belangrijke straten van de stad komen hier samen. Vandaag de dag heeft de kathedraal, gewijd aan de beschermheilige van de stad, de mooiste Neo-Gothische toren van de gehele Vizcaya streek. Van hieruit nemen we weer de bus om naar het Moyúa plein te gaan en van daaruit keren we terug naar de haven.Opmerking: Het dragen van gemakkelijke schoenen wordt aangeraden. Deze excursie wordt afgeraden aan passagiers die slecht ter been zijn, gezien het feit dat er 3 uur gewandeld wordt. Gidsen in andere talen dan Spaans zijn beperkt aanwezig. Wanneer een gids niet in uw taal aanwezig is, zal de tour in het Spaans worden gegegeven.

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Reach the port

  Port of Bilbao

  This section contains information on how to reach the port.

  Cruise Terminal:

  Campo de Volatín, 37 Getxo 
  48007 - Bilbao

  Reach the port by

  • Car

   From the centre of Bilbao, starting from Plaza Moyua, take the Recalde Zumarkalea and then Salbeko Zubia roads to and through the Artxanda-Salbe tunnel north of the city. Exiting the tunnel, take the N-637 (Txorierri) north-west to the junction with the BI-637, taking the exit for the BI-637 towards Avavanzada and Getxo. At the Artatza roundabout, take the second exit, signposted "Kruzeroen kaia / Cruise pier".
   After 600 metres, turn right, following the same signposting, and position yourself in the left-hand lane. After a further 67 metres, you will come to a junction where you need to turn left.
   After 650 metres, you will reach a roundabout. Take the second exit towards the Marina and 400 metres down this road you will reach the entrance to the Cruise Terminal, with a parking area alongside.
   Car
  • Train

   The main Train Station in Bilbao is Abando Station on Plaza Biribila, 2, 48008, Bilbao. The station is served by long-distance lines from all over Spain and offers direct access to the Abando Bilbao Metro station, which you can use for your onward journey to the port. Take line 1 towards Bidezabal and Plentzia and get off at Gobela or Neguri station, which are 1 km and 1.5km respectively from Getxo, where the Cruise Terminal is located. You can take a taxi from either of these Metro stations to the cruise terminal. Alternatively the port is a 20-25 minute walk from the stations. You can also take a taxi from the taxi rank outside the station direct to the Cruise Terminal.
   Train
  • Plane

   Bilbao airport is located just 5 km from the city centre and offers several convenient options for you to complete your journey to the port.
   There is a taxi rank immediately outside the terminal and a bus service into the centre. The 3247 bus service to Bilbao goes to Plaza Moyua in the city centre and Bilbao Bus Terminal every half hour between 6:15 and 24:00. You can then take the Metro to finish your journey to the Cruise Terminal.

   If travelling by bus from the Airport to the Cruise Terminal, you can take the Metro to finish your journey, whichever of the stops you get off at on the 3247 bus route in Bilbao City Centre (see above). The Metro will take you to Getxo where the Cruise Terminal is located. Take line 1 towards Bidezabal and Plentzia and get off at Gobela or Neguri station, which are 1 km and 1.5km respectively from Getxo. The port is a 20-25 minute walk away, but you can also take a taxi from either of these Metro stations to the Cruise Terminal.
   Plane

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.