Phuket

Goede handwerkwinkels en gerenommeerde restaurants
Een sfeervolle oude binnenstad
De Grote Boeddha op de heuvel Khao Nakkerd

Vind MSC Grand Voyages Cruise

Phuket

James Bond-locaties ontdekken

Phuket-stad (Muang Phuket) onderscheidt zich van de op maat gemaakte toeristenplekken langs de stranden als een plek van tastbare geschiedenis en cultuur die u kunt ontdekken tijdens een MSC Grand Voyages cruise-excursie.
 
De meeste bezoekers blijven ongeveer net lang genoeg om op een songthaew te springen op weg naar het strand, maar u keert wellicht terug voor een welkome dosis van het echte leven; er is genoeg om u te verleiden tot een wandeling door het kleine, maar sfeervolle gerestaureerde hart van de oude binnenstad, met vele eigenzinnige cafés en kunstwinkels, een aantal opmerkelijke restaurants en een aantal goede handwerkwinkels.

Enkele van de meest elegante gebouwen van de oude binnenstad sieren het westelijke deel van Thanon Thalang, waar tientallen uithangborden de speciale kenmerken belichten en een zijdelingse of opwaartse blik waardig zijn: pastelkleurige deuren en luiken, uitgebreide gestucte lijstwerken, sierlijke houten deuren en de kenmerkende geboogde “loopbruggen” die hen verbinden. MSC Grand Voyages cruises bieden ook excursies naar de pas gebouwde Grote Boeddha van Phuket, een indrukwekkend standbeeld van 45 m op de heuvel met toepassende naam, de Khao Nakkerd, die het uitzicht vormt van vele kanten van het eiland, waaronder Kata Yai in het zuidwesten.


De naar het oosten gerichte Boeddha is gemaakt van beton maar beplakt met glinsterende witte marmeren tegels en  ​is enorm imposant door zijn grootte: hij zit op een lotusbloem die bijna 25 meter breed is en zelfs zijn afzonderlijke haarkrullen zijn bijna 1 meter groot. Het uitzicht vanaf de voet van het standbeeld strekt zich uit naar het oosten, over Ao Chalong en het heuvelachtige Ko Lone, en het westelijke uitzicht is op Kata Noi. Voor de eilandbewoners is Chalong van belang als de locatie van WatChalong, Phukets mooiste en meest beroemde tempel, waar het standbeeld van de vereerde monnik Luang Pho Saem te vinden is. Deze laatste wist in 1876 een gewelddadige opstand door migrante Chinese tinmijnwerkers op te lossen.

Elders op de tempelgronden zou de Phra Mahathatchedi (pagoda) een reliek van de Boeddha bevatten.

Qué ver en Phuket

Ontdek onze excursies

  Thailand

  Het land van bloemen
  Het land van bloemen

  Met miljoenen mensen die ieder jaar naar Thailand reizen, is Thailand de nummer één vakantiebestemming van Azië.

  Ondanks deze enorme toestroom van bezoekers blijft de culturele integriteit van Thailand echter grotendeels onaangetast. Het land dat kolonisatie heeft vermeden is in staat geweest om westerse invloeden te absorberen en tegelijkertijd zijn eigen rijke erfgoed te behouden. Ondanks alle veranderingen van de afgelopen zestig jaar heeft de alom gerespecteerde constitutionele monarch, koning Bhumibol, die aan de top staat van een uitgebreid hiërarchisch systeem van eerbied voor de hele Thaise samenleving, een zekere mate van stabiliteit gewaarborgd. Bovendien beoefent 85 procent van de bevolking nog steeds Theravada boeddhisme, een verenigende levensbeschouwing die alle aspecten van het dagelijkse leven beïnvloedt – van de gelaagde tempeldaken die iedere skyline domineren, tot de alomtegenwoordige monniken met saffraan gekleurde gewaden en de overvolle festivalkalender.

  Tijdens uw MSC Grand Voyages cruise naar Thailand is de tegenstelling van traditie en moderniteit het duidelijkst te zien in Bangkok. Binnen de historische kern vindt u schitterende tempels, markten aan de gracht en de weelderige verwennerij van het achttiende-eeuwse Koninklijke Paleis van Bangkok, terwijl in de jungle van wolkenkrabbers in de binnenstad moderne mode- en interieurboetieks en hippe bars en clubs te vinden zijn. Heerlijk eten is nooit moeilijk te vinden in Thailand, of het nu gefrituurde zeewolf is met een pittige mangosalade, een smakelijke groene curry met rundvlees of mango met kleverige rijst en kokos.