Recife

Recife Cruise

De oude Barrio in Europese stijl

Laat uw MSC cruise u meenemen naar het grootste stedelijke gebied, van het noordoosten van Brazilië,Recife. Dit is een dynamische, uitgestrekte stad met meer dan vier miljoen inwoners met een bloeiende economie en twee grote havens. Het centrum van de stad, de drie eilanden Santo Antônio, Boa Vista en Bairro do Recife, vormt een aantrekkelijke mix, als u er eenmaal gewend aan bent (het heeft iets weg van het oude centrum van Rio).


Het centrum is volledig veilig en het vernieuwde Bairro do Recife-gebied is echt een plaatje. Het lijkt meer op het Europa uit de Belle Epoque dan op de rest van Brazilië.

Het merendeel van de middenklasse woont in de strandwijk Boa Viagem, met vele dicht op elkaar gebouwde hoogbouwappartementen en strandhotels in het zuiden. Het is niet echt een typische badplaats zoals Maceió. Hoewel winkelcentra en bedrijven nu hier zijn gevestigd, blijft het voornamelijk een woonwijk.


Olinda is simpelweg een van de grootste en mooiste complexen van koloniale architectuur in Brazilië. Tijdens uw MSC Zuid-Amerika cruise-excursie is het een must-see. Een doolhof van geplaveide straten, heuvels met prachtige witte kerken, pastelkleurige huizen, barokke fonteinen en elegante plaza's.

MSC Zuid-Amerika cruisesbiedt ook excursies naar Igarassu. De op een na oudste stad van Brazilië, 32 km ten noorden van Recife, werd gesticht door de Portugezen in 1537, op een bergkam die oprijst uit een zee van palmbomen. De naam betekent ‘grote kano’ in de taal van de Tupi-indianen. Dit was de kreet die ze uitriepen toen ze voor het eerst de Portugese galjoenen zagen.

Hoewel het helemaal niet op Olinda lijkt, vindt u een paar overblijfselen uit het verleden in het historische centrum (Sítio Histórico de Igarassu). De bescheiden Igreja dos Santos Cosme e Damião bijvoorbeeld, de oudste kerk in Brazilië, staat nog steeds op de heuvelrug (de eerste kerk werd opgericht in 1535, maar deze dateert uit de jaren 1590).

Cruises van / naar Recife in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES