Messina/Taormina

Messina Cruise

Poort naar Sicilië

Messina is misschien wel het eerste dat u van Sicilië ziet en vanaf uw MSC cruiseschip geeft het een goede indruk: een mooi dorp op de heuvels van de sikkelvormige mediterrane haven.

Tijdens uw excursie aan wal kunt u Messina's belangrijkste bezienswaardigheid ontdekken, de Duomo, de belichaming van het vermogen van de stad om als een feniks te herrijzen uit de as van haar laatste ramp. Het is de reconstructie van een twaalfde-eeuwse kathedraal opgericht door Roger II, één van een reeks van grote Normandische kerken van Sicilië, waaronder de weelderige kathedralen van Palermo en Cefalù. De klokkentoren van de Duomo zou de grootste astronomische klok in de wereld zijn en biedt elke middag een prachtig schouwspel, als een bronzen leeuw (het oude embleem van Messina) een machtige brul over de stad ontketent die nogal alarmerend kan zijn als u het niet verwacht!

Voorbij de Duomo bevindt zich het onvolledige deel van de twaalfde-eeuwse Chiesa Annunziata dei Catalani onder het oppervlak. Het is Messina's enige overblijfsel van Arabisch-Normandische kerkbouw. 

 

Tijdens uw cruise over de Middellandse Zee met MSC Cruises is de spannendste excursie vanuit Messina het bijna te charmante dorpje Taormina. Het is spectaculair gelegen op een rotsachtige heuvel tussen de Ionische Zee en de piek van de berg Etna, waarvan de toppen een van de meest gedenkwaardige uitzichten bieden van Italië. 

 

Taormina was ooit een gewilde plek voor dichters en schrijvers en is nu een beroemd resort, met een prachtig antiek theater, luxe hotels en een heerlijke dorpse sfeer.

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Travelling on the motorway from Palermo (A20) or Catania (A18), take the Messina Boccetta exit and follow the signs for Messina Port, driving along Viale Boccetta and Via Vittorio Emanuele II.

PARCHEGGI MAGGIO
MESSINA - VALET Parking
 
Address: Terminal Crociere Porto di Messina, Via Vittorio Emanuele 2
Tel: +39 091 334450
  • MSC Parking is bookable online up to 48 hours before your cruise departure. Bookings after the 48 hour deadline can be made directly with MSC Parking, and the same reduced rates will be applied when presenting your cruise travel documents
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VEHICLE DAYS RATES
Car 8 € 75
Suv 8 € 75
VAN 8 € 75

Messina train station is located in Piazza della Repubblica, which is within walking distance of the cruise terminal.

Catania Airport (approximately 1 hour 50 minutes from Messina) is served by Società Autolinee SAIS buses from Piazza della Repubblica. Reggio Calabria Airport is served by Ustica Lines hydrofoils and ATAM shuttle buses (approximately 1 hour by hydrofoil from Messina).