Venetië Cruises

INSCHEPING VOOR CRUISES VANUIT VENETIË

Jarenlang moesten de schepen het kanaal van Giudecca afvaren om de cruiseterminal van de stad te bereiken.
De autoriteiten hebben eindelijk een alternatief geboden door de haven van Marghera ook open te stellen voor cruiseschepen.

 

Voor het gemak van de gasten zullen alle gezondheids- en veiligheidsprocedures en inschepingsprocedures, inclusief bagageafgifte en onthaal, plaatsvinden in het Maritiem Station van Venetië (Venice Passenger Terminal).
Alle inschepende gasten worden vervolgens naar Venetië Marghera gebracht, waar ze na een snelle documentencontrole aan boord van het schip gaan. Gasten die op eigen gelegenheid in Venetië Marghera aankomen, worden verzocht zich naar het Maritiem station van Venetië (Venice Passenger Terminal) te begeven om in te checken en lopen dus het risico om te laat te zijn om aan boord te gaan.

Venice Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Venetië

Venetië, een romantische bestemming van MSC Middellandse Zee Cruises, is een Venetië, een romantische bestemming van MSC Mediterranean Cruises, is een ambachtelijk meesterwerk. De stad is gebouwd op 118 kleine eilanden, gescheiden door kanalen, in een ondiepe lagune in de Adriatische Zee. Dit UNESCO-werelderfgoed is vol schoonheid - van de met gondels omzoomde grachten en oude marmeren paleizen tot historische architectonische hoogstandjes zoals de Basiliek van San Marco en het Palazzo Contarini del Bovolo. Een bezoek aan Venetië is alsof u in een legendarisch land bent, een sprankelende mix van cultuur, geschiedenis en water.
 
MSC Cruises-excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:
 
· Saint Mark’s Square
· Famous Venetian Museums 
· Gondola Experience

 
MSC Cruises-excursie naar het illustere San Marcoplein, het culturele, religieuze en politieke centrum van Venetië. Bekijk de iconische basiliek, een Italiaans-Byzantijns meesterwerk, met zijn prachtige klokkentoren en gouden mozaïeken. Naast de deur zal het Dogenpaleis, een gotisch juweel, indruk maken met zijn serieus sublieme versieringen. Kijk vervolgens naar de Brug der Zuchten, een sierlijke witte kalksteenschoonheid. Aan het einde van de tour kunt u ontspannen in een van de chique cafés op het plein voor een kopje koffie en een snoepje. Mensen kijken, lezen een boek of staren naar de zee.
 
Verken de fascinerende musea van Venetië tijdens een culturele MSC Cruises-excursie. Na een ontspannen boottocht naar het iconische San Marcoplein, bezoekt u een scala aan musea in de buurt van het plein. Verken het Correr Museum om een glimp op te vangen van collecties historische Venetiaanse schilderijen. Kom langs bij het Archeologisch Museum om een schatkist met antieke sculpturen, aardewerk, munten en edelstenen te ontdekken. Wandel ten slotte door de Biblioteca Marciana, een van de meest uitgebreide bibliotheken in Italië. Dit literaire paradijs herbergt een van 's werelds grootste collecties klassieke teksten, waaronder Griekse, Latijnse en oosterse manuscripten.
 
Verken de romantische stad Venetië met een spannende cruise langs de mysterieuze grachten. Tijdens deze MSC Cruises-excursie maakt u een boottocht door de wereldberoemde waterwegen van de stad, terwijl u prachtige bruggen, grootse patriciërspaleizen en de beroemde smalle straatjes van de stad, de calli, bewondert. Geniet van de oude atmosfeer terwijl u een weg baant door 's werelds meest ongelooflijke waterdoolhof. Geniet daarna van een begeleide wandeling rond de calli om meer over de stad te leren.

 

Gasten met een MSC excursie in Venetië worden rechtstreeks van het schip (aangemeerd in Marghera) per boot naar het San Marcoplein gebracht, waar ze genieten van een rit van ongeveer 45 minuten over het kanaal van Venetië. Het team van MSC Excursies aan boord zorgt voor elk detail.

Cruises van / naar Venetië in 2022

Excursies & Activiteiten Venetië

 

Gasten met een MSC excursie in Venetië worden rechtstreeks van het schip (aangemeerd in Marghera) per boot naar het San Marcoplein gebracht, waar ze genieten van een rit van ongeveer 45 minuten over het kanaal van Venetië. Het team van MSC Excursies aan boord zorgt voor elk detail.

OM DE CRUISE TERMINAL TE BEREIKEN VAN Venetië

Verlaat de snelweg naar Venetië bij de afrit Venezia-Porto en volg de borden naar Venezia - Stazione Marittima - Terminal Passeggeri.
Website van Venice Passenger Terminal voor nuttige informatie: www.vtp.it

PARCHEGGIO VTP  (Venezia Terminal Passeggeri)
 
Adres: Port of Venice - Cruise Terminal
Tel. +39 041 2403090
  • MSC Parking is online te boeken tot 48 uur voor vertrek van uw cruise. Boekingen na de deadline van 48 uur kunnen rechtstreeks bij MSC Parking worden gemaakt en dezelfde verlaagde tarieven worden toegepast bij het overleggen van uw reispapieren
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VOERTUIG DAGEN TARIEF
Auto / Suv 4 € 60
Busje / Camper 4 € 120
Auto / Suv 5 € 75
Busje / Camper 5 € 150
Auto / Suv 6 € 90
Busje / Camper 6 € 180
Auto / Suv 7 € 105
Busje / Camper 7 € 210
Auto / Suv 8 € 105
Busje / Camper 8 € 210
Auto / Suv 9 € 115
Busje / Camper 9 € 230
Auto / Suv 10 € 125
Busje / Camper 10 € 250
Auto / Suv 13 € 155
Busje / Camper 13 € 310
Auto / Suv 16 € 185
Busje / Camper 16 € 370
Auto / Suv 20 € 225
Busje / Camper 20 € 450

Station Santa Lucia Station St. Lucia ligt op slechts een korte wandeling van Piazzale Roma (ongeveer 600 meter), waar u voor een bescheiden tarief de People Mover-trein naar de ingang van de Marittima-terminal kunt nemen.
Società Cooperativa Venezia 1907 biedt een bagagevervoer in het treinstation, dat uw bagage rechtstreeks naar uw cruiseschip zal brengen. Aangewezen personeel op perron 1 zal uw gelabelde bagage ophalen (labels worden bij uw cruisetickets verstrekt of als alternatief verstrekt door de "Società Cooperativa Venezia 1907) en afleveren bij het schip. MSC Cruises kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele problemen met de service en eventuele klachten moeten worden gericht aan de serviceprovider.

Station Venezia-Mestre
Het treinstation ligt op ongeveer 10 km van de cruiseterminal. Taxi service beschikbaar.

Er is een taxiservice beschikbaar om u van de luchthaven Marco Polo naar de cruiseterminal Stazione Marittima te brengen. De reis duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer.
Als alternatief kunt u een taxiboot nemen. Er is ook een MSC-pendeldienst beschikbaar.
Ga naar de MSC-stand net buiten de aankomsthal aan uw rechterhand.

Rijdend naar de luchthaven van vertrek? Met ParkinGO krijgen MSC-klanten 5% korting op parkeren nabij de belangrijkste luchthavens in Europa. Boek nu om de beste deal te krijgen!