La Possession

La Possession Cruise

Een exclusieve bestemming

Cruiseschepen meren nauwelijks aan in de haven van La Possession, op de prachtige Punta des Galets. Dit maakt het een van de meest unieke tussenstops op een MSC cruise naar Zuid-Afrika. Zodra u aan land gaat, kunt u op excursie gaan naar het zogenoemde Circus van Salazie, de overblijfselen van een enorme vulkanische caldera, op een paar kilometer van La Possession.

In plaats van geisers van lava, die eeuwen geleden zijn gedoofd, vindt u een explosie van leven, waar de wonderen van de natuur leven naast kleine dorpen verspreid over een weelderig bos. Het uitzicht dat u ziet terwijl u op de winderige weg loopt, is onbeschrijfelijk. Echter, niet al het vuur is gedoofd. In de Piton de la Fournaise kunt u nog steeds twee actieve vulkaankraters bewonderen, de Dolomieu en de Bory, die vol met lava zat in 2007.

Tijdens uw vakantie met MSC Cruises laat een andere excursie aangeboden door MSC u kennismaken met Saint-Denis en de indrukwekkende voorbeelden van creoolse architectuur. De huizen, een resultaat van de houtbewerkingsvaardigheden van de lokale bootbouwers uit de jaren 1800, staan harmonieus naast de gewaagde architecturale werken van de 20e eeuw.

In Saint-Denis zijn het centrale postkantoor, dat doet denken aan sommige Algerijnse steden, en het unieke gebouw waarin het Ministerie van Landbouw en Bosbouw zich bevindt, een bezoek waard. Beiden zijn ontworpen door Jean Bossu, een student van Le Corbusier. Mis de markten van Saint-Denis niet, waar u kruiden, groenten, fruit, bloemen, het beroemde gerookte vlees boucané en een breed scala aan plaatselijk handwerk zult vinden, zoals vazen, manden en vijzels voor het bereiden van de rougail, een specerij geserveerd met cari, een typische schotel van het eiland.

Cruises van / naar La Possession in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES