Khasab

musandam governorate, Khasab, Fjord, Dubai

Arabisch Noorwegen

Khasab staat ook bekend als de Top van de Emiraten, een woordspeling die de locatie onthult - het is de meest ‘noordelijke’ stad van de Emiraten - en de aantrekkingskracht van deze Omaanse haven in de noordelijkste exclave van het Sultanaat. Al varend op een MSC cruise naar Dubai, Abu Dhabi en Qatar zult u opmerken dat Khasab de straat van Hormuz bewaakt die de Arabische Zee scheidt van de Indische Oceaan.


Hier gaat de cruise verder naar Musandam, het langste en beroemdste fjord van deze kust, met lange inhammen gegraven uit kalksteen, die leiden naar het achterland door kliffen die verticaal uit de helderblauwe wateren stijgen, dat is bevolkt door dolfijnen en een enorm gevarieerd onderwaterleven. Dit is de reden dat het gebied bekend staat als het Arabische Noorwegen.

Een van de meest fascinerende manieren om het gebied te verkennen is aan boord van een dhow , een typische boot gebruikt op het Arabische schiereiland. Tegenwoordig worden ze ook aangedreven door een motor, als ze niet uitgerust zijn met Latijnse zeilen. Tijdens uw bezoek aan Oman kunt u een excursie naar Telegraph-eiland maken. Het historische eiland waarop, in het midden van de 19e eeuw, de Britten een tussenstation bouwden dat Bombay verbond met Bahrein.

Khasab is een stad die aan het begin van de 17e eeuw werd opgericht door de Portugezen in de beste natuurlijke haven van het gebied. Er zijn vele interessante excursies. Een van de meest interessante is het fort van Khasab


Tegenwoordig verder van de zee af, maar nog steeds met zijn oorspronkelijke charme en sommige typische boten van de regio zijn ook bewaard gebleven. Net als de militaire gebouwen zijn ze ontworpen in de traditionele stijl van het schiereiland Musandam.

U kunt ook een bezoek brengen aan de stad Bukha met twee mooie vestingen gebouwd in de Portugese periode: Fort Bukha, perfect bewaard gebleven met zijn ononderbroken kroon van afgeronde kantelen en Fort Al Qala, met zijn gladde stenen muren.

Cruises van / naar Khasab in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES