Ajaccio/Corsica

Ajaccio, France, MSC Cruises, Play

Mild klimaat, ontspanning en chique bars

Tijdens uw Middellandse Zee cruise met MSC Cruises, wat dacht u van een leuke excursie aan wal op Corsica?


Ajaccio is een ontspannen en mooie plaats voor een bezoek aan Corsica en biedt een heerlijk mild klimaat en talloze leuke cafés, restaurants en winkels. De kern van de oude binnenstad van Ajaccio - een cluster van eeuwenoude straatjes die het noorden en zuiden van Place Foch opgaan en eindigt aan zee bij de haven en de jachthaven - is de grootste trekpleister.

Op korte afstand richting het westen vormt Place de Gaulle het moderne centrum en is het de bron van de belangrijkste verkeersader, cours Napoléon, die zich parallel aan zee bijna 2 km uitstrekt naar het noordoosten. Ten westen van Place de Gaulle bevindt zich het moderne deel van het centrum dat aan zee ligt en waarvan het oostelijke einde te zien is vanuit de citadel. Place Foch was ooit de middeleeuwse poort van de stad en ligt in het hart van het oude Ajaccio.

Het mooie schaduwrijke plein dat naar beneden afloopt naar de zee dankt zijn lokale naam - Place des Palmiers - aan de rij palmen die de centrale strook begrenst. Een fontein met vier marmeren leeuwen, die de bovenzijde domineert, vormt een voetstuk voor het onvermijdelijke standbeeld van Napoleon. De zuidkant van Place Foch, op de voormalige grenslijn tussen de arme wijk rond de haven en de wijken van de bourgeoisie, biedt toegang tot rue Bonaparte: de belangrijkste route in het rijke deel. 


De afgelegen straten in dit deel van de stad, gebouwd op de kaap die omhoog gaat richting de citadel - met hun stoffige gebouwen en oude restaurants verlicht door de zee of de lucht aan het eind van de steegjes - hebben het meest de sfeer van het oude Ajaccio weten te behouden.

Cruises van / naar Ajaccio in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES