Palermo

Palermo Cruise

Tradities, cultuur en gastronomie in Trinacria

Een vakantie in Italië met MSC Cruises is de perfecte kans om de regionale hoofdstad van Sicilië te bezoeken.Het is een drukke en bruisende haven, maar Palermo herbergt ook een ongekend aanbod van Normandische kunst en architectuur en barokke kerken, gecombineerd met tal van middeleeuwse straatjes en markten.

Het heeft de meeste bezienswaardigheden van Sicilië en is, naast Rome, het grootste historische centrum van Italië. Palermo is een levendige en veelzijdige havenstad die overweldigend kan zijn als u alles wilt zien of doen tijdens een mediterrane cruise-excursie.

Wat u hier het best kunt doen is wandelen waar u maar naartoe wilt en de vervallen architectuur van Palermo bewonderen, langs afgelegen steegjes, om uiteindelijk terecht te komen midden in een bruisende stadsmarkt.

Selecteer een wijk (La Kalsa, of de vele markten van Ballarò) en geniet van uw cruise-excursie.

Aan de overkant van de Via Maqueda ligt Piazza Pretoria, dat 's nachts verlicht is om de standbeelden van de grote centrale fontein met haar markante Florentijnse zestiende-eeuwse ontwerp nog beter tot hun recht te doen komen. De piazza heeft ook een gerestaureerde stadsmuur en over het plein en de fontein ziet men een enorm stuk van Santa Caterina, Siciliaanse barok op zijn best, dat van binnen bedekt is met prachtig decoratief reliëfwerk.

In het zuiden van het eiland, een paar kilometer onder Agrigento, vindt u een aantal Dorische tempels, de mooiste van de Siciliaans-Griekse overblijfselen en uniek buiten Griekenland, aaneengeschakeld in de richting van de zee. Griekse kolonisten omringden het met een enorme muur, dat gedeeltelijk bestond uit een richel waarop de acropolis stond. Het zuidelijkste uiteinde van de oude stad was een tweede, lagere richel en in de vijfde eeuw voor Christus was dit de plek waar, in de “Valle dei Templi”, de stadsarchitecten hun heilige gebouwen bouwden.

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

From the A19 motorway (Messina), take the last exit and follow the signs for Palermo Port.

PARCHEGGI MAGGIO SRL
PALERMO - VALET Parking
 
Address: Varco Santa Lucia, 90139 Palermo  
Tel: 0039 091 334450
  • MSC Parking is bookable online up to 48 hours before your cruise departure. Bookings after the 48 hour deadline can be made directly with MSC Parking, and the same reduced rates will be applied when presenting your cruise travel documents
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VEHICLE DAYS RATES
Car/Suv/VAN 8 € 75

Palermo Stazione Centrale
There is a taxi service provided by Trinacria Service that takes just 10 minutes to drive you to the port depending on the traffic.

Palermo‘s Falcone-Borsellino Airport is within easy reach of the port by taxi (Trinacria Service taking approximately 40 minutes depending on the traffic) or bus (Prestià e Comandè service).

Driving to the airport of departure? With ParkinGO, MSC customers get 5% discount on parking near the main airports in Europe. Book now to get the best deal!