Valletta Cruises

Valletta Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw MSC Excursies in Valletta en omgeving

De Maltese archipel is een regio met opmerkelijke landschappen, historische architectuur en drie UNESCO-werelderfgoedlocaties. Op het eiland Malta, een bestemming in de Middellandse Zee onthullen steden zoals de barokke Valletta en het middeleeuwse Mdina het oude verleden van het eiland. Valetta, uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa voor 2018, herbergt 16e-eeuwse gebouwen, verhelderende musea en een prachtige promenade aan het water. Elk jaar organiseert de stad een aantal belangrijke dorpsfeesten en een kleurrijk carnaval.

MSC Cruises-excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

• Valletta en Mdina
• Gozo-eiland
• De prachtige megalithische tempels van Malta

Verken de stad Valletta tijdens een schilderachtige MSC Excursie. Bezoek de prachtige Barrakka-tuinen, een aangelegd openbaar park, voordat u geniet van het uitzicht op de Grand Harbour. Bekijk vervolgens prachtige barokke en neoklassieke gebouwen die door de stad zijn gegoten. Bewonder het sierlijke interieur van de Sint-Janscokathedraal, de thuisbasis van Caravaggio's wereldberoemde schilderij. Verken ten slotte de middeleeuwse ommuurde stad Mdina, een doolhof van smalle straatjes en historische monumenten zoals de barokke St. Paul's Cathedral. Deze ongelooflijke structuur, die dateert uit de 12e eeuw, heeft een breed scala aan opvallende fresco's.

Ontdek Gozo, het op één na grootste eiland van de Maltese archipel, tijdens een MSC Excursie. Ontdek de rotonde van Xewkija, de dramatische kliffen bij Sanap en de idyllische Xlendi-baai en de beroemde zoutwaterlagune. Als het weer het toelaat, neem een duik in de baai van Hondoq, gevierd om zijn ongerepte strand en aquamarijnwater. Daarna, op de terugweg naar de haven, kunt u winkelen in het ambachtelijke Gozo Crafts ’Centre.

Als u een archeologiefanaat bent, boek dan een spannende MSC Excursie naar de megalithische tempels van Malta, een UNESCO-werelderfgoed. Zowel Malta als het nabijgelegen Gozo herbergen een indrukwekkende reeks prehistorische monumenten, waarvan sommige dateren van vóór de Egyptische piramides! Verken deze mysterieuze gebedshuizen voordat u naar het charmante vissersdorpje Marsaxlokk reist, waar u felgekleurde 'luzzu'-boten ziet dansen op het water. Sluit de dag af met een mooie rit door de regio Cottonera, voordat u een wandeltocht maakt door Vittoriosa, een oude versterkte stad.

 

Cruises van / naar Valletta in 2024

EXCURSIES & ACTIVITEITEN