Civitavecchia/Rome

Civitavecchia cruise

Ontdek een duizendjarige geschiedenis

De haven van Civitavecchia is een van de grootste in Italië en is natuurlijk een bestemming van MSC Cruises in het Middellandse Zeegebied.Civitavecchia heeft een eeuwenoude geschiedenis vanwege de baaien langs de kust, die een perfecte schuilplaats boden aan schepen, waardoor het een natuurlijke haven werd, lang voordat cruiseschepen de zeeën bevoeren. De haven stond voor de Romeinen bekend als Centumcellae.

Tijdens uw verblijf in Civitavecchia kunt u het centrum gemakkelijk te voet bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Forte Michelangelo, gebouwd door Bramante in de 16e eeuw, de oude muren van de haven, waarbij een fontein van travertin marmer gemaakt door Vanvitelli staat, en de Rots, een onverwoestbaar fort dat al duizend jaar uitkijkt over de stad en de haven.

In Piazza Vittorio Emanuele II, het centrale plein van Civitavecchia, kunt u de majestueuze barokke kathedraal gewijd aan St. Francis bewonderen, welke aan het eind van de 18e eeuw werd gebouwd op een kleinere kerk die niet groot genoeg meer was om de groeiende kerkgemeenschap op te vangen.

Piazza Leandra in het historische centrum is een typisch Italiaanse piazza met een fontein in het midden, gewijd aan Leandro, een oude zeeman uit de middeleeuwen die zijn medeburgers overhaalde om zich te vestigen aan de Middellandse kust, ondanks het gevaar van invasies door Saraceense piraten.

Er zijn tal van bars en restaurants die zeevruchten serveren, van gepocheerde babyoctopus tot gefrituurde rucola en gevulde inktvis of de pizza alla civitavecchiese met ansjovis en knoflook. De baden van Taurine uit de nog oudere Etruskaanse periode vormen een grote archeologische vindplaats, slechts een paar kilometer buiten de stad; een plek die wij zeer aanraden aan de wereldreiziger met een passie voor oude geschiedenis.

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Access Civitavecchia port from Varco Vespucci and follow directions for the “Bramante” parking area (pier 10-13). Look up “Parheggio Bramante Civitavecchia” on Google or Waze. For more information call 0766366566, portoperations@portmobility.it. 

PORT MOBILITY S.p.A
CIVITAVECCHIA - SHUTTLE Parking


Address: Località Prato del Turco, 00053 Civitavecchia

Tel. +39 0766366566
E-mail: portoperations@portmobility.it

Website: www.civitavecchia.portmobility.it

  • Free shuttle service
  • MSC Parking is bookable online up to 48 hours before your cruise departure. Bookings after the 48 hour deadline can be made directly with MSC Parking, and the same reduced rates will be applied when presenting your cruise travel documents
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VEHICLE DAYS RATES
Car/Suv/VAN/Camper 3 € 41
Car/Suv/VAN/Camper 5 € 68
Car/Suv/VAN/Camper 8 € 85
Car/Suv/VAN/Camper 9 € 103
Car/Suv/VAN/Camper 10 € 116
Car/Suv/VAN/Camper 11 € 130
Car/Suv/VAN/Camper 12 € 144
Car/Suv/VAN/Camper 13 € 151

Civitavecchia station is located in Viale della Repubblica.
You can reach the port by taxi (5 min.), on foot (20 min.) or by bus (10 min.).

Fiumicino (Leonardo da Vinci) Airport.
There is a train shuttle service between Fiumicino airport and Roma Termini train station, from where you can proceed to Civitavecchia by train.
Alternatively, you can take a taxi directly from Fiumicimo to the port by taxi. The journey takes approximately 1 hour, depending on traffic.
We recommend that you check and agree upon the price with the driver in advance.