San Juan Cruise

puerto rico, San Juan, , MSC Cruises

Oude charme, Spaanse forten

Gezegend met enkele van de oudste gebouwen op het westelijk halfrond, is San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico, romantisch charmant met zijn heldere pastelkleurige Spaanse koloniale gevels, smeedijzeren balkons vol bloemen, smalle geplaveide straatjes en geliefde parkpleinen. Zodra u aankomt op een MSC Caribbean en Franse Antillen cruise in de haven, verken dan Old San Juan (Viejo San Juan), een UNESCO-werelderfgoeddistrict, algemeen bekend om de forten van Castillo San Felipe del Morro en het Castillo San Cristóbal.

 

De oude stad beslaat de kaap van een 2,5 mijl lang eiland (verbonden door een brug met het vasteland) dat de baai van San Juan beschermt, eeuwenlang een belangrijke haven in de Nieuwe Wereld. Het stond oorspronkelijk bekend als Puerto Rico, of 'rijke haven', omdat het vanwege de locatie de perfecte stopplaats was voor handel.

 

Verschillende MSC-excursies bieden wandeltochten waarbij u kunt genieten van een fantastisch uitzicht over San Juan, terwijl u culturele ontdekkingen van uw leven doet. Dwaal door de oude stad langs de Paseo de la Princesa, de oudste met bomen omzoomde laan van San Juan; beklim de zuidelijke stadsmuur La Muralla, die tot het einde van de 19e eeuw heel San Juan omzoomde met zandsteen; en bezoek het 16e-eeuwse fort El Morro, met zijn zes verschillende verdedigingslinies.

 

Maak een wandeltocht met koffie om de rijke koffiecultuur van Puerto Rico te verkennen en leer hoe de rijke vulkanische bodem en het klimaat van het eiland hebben bijgedragen aan de opkomst van koffie als een van de belangrijkste gewassen. Proef een heerlijk kopje vers gebrouwen Puerto Ricaanse café con leche, leer meer over de historische banden van het eiland met de cafeïnerijke drank en ontdek hoe koffie en de kerk verbonden zijn tijdens deze MSC-excursie door de straten van Old San Juan.

 

Of geniet van de culinaire hoogstandjes van San Juan, tijdens een Martha Stewart-excursie die exclusief voor MSC is samengesteld, waarbij u op vijf bestemmingen langs de route door de versterkte koloniale stad lokale gerechten en drankjes proeft. Van Puerto Ricaanse beignets in het historische El Convento Hotel tot chocoladeproeverij bij een chocolatier van de vierde generatie, u wilt deze tour niet missen, die eindigt bij La Casita de Rones voor een rumles en een piña colada, de nationale drank van Puerto Rico.

 

Met meer dan 80% van 's werelds rum afkomstig uit Puerto Rico, duikt u dieper in de geest tijdens een MSC-excursie naar Casa Bacardí in de stad Cataño. Ontdek het verhaal achter Bacardí's legendarische cocktails, snuffel aan de getoonde producten en leer meer over het proces van het maken van rum, waaronder hout barrelen, verouderen en afwerken. Geniet voor de grote finale van een fascinerende mixologieshow.

 

Natuurliefhebbers zullen een bezoek aan El Yunque, het enige tropische regenwoud op het Amerikaanse grondgebied en een van de mooiste plekken van Puerto Rico, niet willen missen. Bewonder de kleine paardenstaartwatervallen, gigantische varens en tropisch hardhout.

 

Voor een betoverende ervaring, kajak in de betoverende bioluminescente baai bij Laguna Grande van Fajardo in tijdens een andere MSC-excursie. Onder de deken van de nachtelijke hemel en de vuurtoren van Fajardo peddelt u door het water en kijk hoe het gloeit met de bioluminescentie van miljoenen en miljoenen kleine organismen.

Cruises van / naar San Juan in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES