Kaapstad

lion's head, Cape Town, Cruise ship, MSC Cruises

Natuur op de meest beeldende wijze

Wanneer uw MSC cruise u naar Kaapstad brengt, merkt u snel dat de Tafelberg meer is dan een mooi uitzicht: het is de kern van deze havenstad. Het verdeelt de stad in verschillende zones, met openbare tuinen, wildernis, bossen, wandelpaden, wijngaarden en mooie residentiële gebieden die zich op de lagere hellingen bevinden.
Bovenop de Tafelberg hebt u in het noorden uitzicht op het centrum van de stad en de dokken bezaaid met schepen. Als u op vakantie bent in Zuid-Afrika dient u veel tijd buiten door te brengen om Kaapstad te bewonderen, zoals de bewoners van Kaapstad doen: zij wandelen, picknicken of zonnebaden, verkiezen mountainbikes vaak boven auto's, en zijn liefhebbers van avontuurlijke activiteiten.

Kaapstads rijke stedelijke opbouw is onmiddellijk herkenbaar in haar diverse architectuur: een inheemse Kaaps-Hollandse stijl, geworteld in Noord-Europa, vooral te zien op de Constantia wijnlandgoederen, die werden beïnvloed door Franse vluchtelingen in de zeventiende eeuw. Islamitische dissidenten en slaven die in de negentiende eeuw werden bevrijd, voegden hun minaretten toe aan de skyline. De Engelsen, die binnenvielen en deze slaven bevrijdden, introduceerden Georgische en Victoriaanse gebouwen.

Strand Street markeert de rand van Kaapstads oorspronkelijke strand, en alle stedelijke ontwikkeling in het noorden staat op herwonnen land. Naar het zuiden toe ligt het hogere deel van het stadscentrum, met de overblijfselen van de 350 jaar oude historische kern van de stad die de verwoestingen van modernisering en apartheid-geïnspireerde stedelijke ontruiming heeft overleefd. Tegenwoordig is dit het meest aangename stadscentrum van Zuid-Afrika.

Het hele gebied van Strand Street tot aan de zuidelijke voet van de berg is een verzameling van Georgische, Kaaps-Hollandse, Victoriaanse en twintigste-eeuwse architectuur. Ook is het de plaats waar Europa, Azië en Afrika in markten, steegjes en moskeeën samenkomen. Onder de voornaamste bezienswaardigheden behoren het Parlement, de Company's Garden en vele van Kaapstads belangrijkste musea.

Cruises van / naar Kaapstad in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES