Basseterre Cruise

Basseterre Cruise

Bergachtige schoonheid en kleurrijke batik

Een MSC Caribbean en Franse Antillen cruise naar St. Kitts en Nevis laat u kennismaken met de zuster vulkanische eilanden van het Caribisch gebied. Deze eilanden zijn al meer dan 200 jaar een vooraanstaande bestemming voor elite toeristen en dienden in de 19e en 20e eeuw als toevluchtsoord voor de Europese adel.

Basseterre, gesticht door de Fransen in 1625, werd in 1727 de hoofdstad van St. Kitts, toen de Engelsen het eiland overnamen. Het bleef onder Britse heerschappij totdat de eilanden in 1983 hun onafhankelijkheid verklaarden. Gedurende de lange geschiedenis van de stad hebben natuurrampen en conflicten Basseterre getroffen; de meeste gebouwen dateren uit het laatste deel van de 19e eeuw. Een bezoek aan de twee kathedralen van de stad, de St. George's Anglicaanse Kerk en de Katholieke Kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis, zal aantrekkelijk zijn voor mensen met een voorliefde voor geschiedenis en architectuur. Bezoek aan South Square Street Georgian House, een van de beter bewaarde voorbeelden van lokale 18e-eeuwse architectuur.

Verlaat Basseterre en maak een panoramische rit tijdens een MSC-excursie naar het zuidoostelijke schiereiland voor een kajakavontuur. Stop bij Timothy Hill om te genieten van een 360 graden uitzicht en een verbluffende glimp van de Atlantische Oceaan en het Caribisch gebied bijna naast elkaar; de twee waterlichamen, elk met een eigen uiterlijk, worden gescheiden door een klein stukje land.

Als adrenaline uw dorst lest, ga dan off-road op een excursie naar het binnenland van St. Kitts in een speciaal aangepaste 4x4 Land Rover om het weelderige regenwoud te verkennen en om verlegen, groene apen en andere exotische tropische flora en fauna te spotten. Op de bergtop, op 300 meter boven zeeniveau, geniet u van een fantastisch uitzicht op het regenwoud, de kustlijn, Basseterre en het naburige eiland Nevis. Vervolg uw reis door de bergen naar de andere kant van het eiland om schilderachtige dorpjes te verkennen en het plattelandsleven te ervaren.

Leer meer over draagbare kunst in Romney Manor, de thuisbasis van de wereldberoemde Caribelle Batik. Bezoek de demonstratieruimte, waar veelgeprezen kunstenaars het was- en kleurstofproces van batik maken presenteren. Het landgoed Romney Manor omvat acht hectare aan historische ruïnes en beschikt over oude Caribische rotstekeningen en een prachtige botanische tuin.

Voor een excursie als geen ander, boek een land-en-zee-tour met de trein en catamaran. Geniet tijdens de eerste etappe van de reis van het landschap van St. Kitts in een smalspoortrein, gevolgd door een catamaran cruise. De St. Kitts Scenic Railway laat bezoekers het eiland sinds 2003 zien, maar daarvoor moest het al bijna 100 jaar suikerriet van de velden naar de suikermolen in Basseterre vervoeren. Aan het einde van de treinreis gaat u aan boord van een catamaran om de legendarische westkust van het eiland te bevaren.

Vlieg 25 verdiepingen boven de grond door het regenwoud terwijl u geniet van een spectaculaire tokkeltocht over een netwerk van 5 kabellijnen op het historische Wingfield Estate. Geniet van een fantastisch panoramisch uitzicht op Brimstone Hill National Fortress (een UNESCO-werelderfgoed), Old Road Village, voormalige suikerplantages, de Caribische Zee en de berg Liamuiga, met zijn vulkaan-kraterrug die het hoogste punt in St. Kitts markeert.

 

Cruises van / naar Basseterre in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES