Ilhéus

Ilheus Cruise

Op de pagina's van Jorge Amado's boek

In literaire termen is Ilhéus, 70 km ten zuiden van Itacaré aan de monding van de Rio Cachoeira, de bekendste stad in Brazilië. Het diende als achtergrond van de meest beroemde roman van Jorge Amado, Gabriela, Cravo e Canela, en is klaar om ontdekt te worden tijdens uw MSC Zuid-Amerikaanse cruise-excursie.

Als u nog nooit van het boekhebt gehoord vóór uw bezoek aan Ilhéus, zal hier snel verandering in komen. Vrijwel elke bar, hotel en restaurant is ofwel vernoemd naar de roman of naar een van de personages ervan. Traditioneel gezien is Ilhéus ook populair vanwege zijn levendige stadsstranden, maar gezien de opties die nu beschikbaar zijn in het zuiden en het noorden, zult u hier niet veel tijd aan spenderen.

Wanneer u aan wal stapt vanuit uw MSC cruise kunt u de blikvanger van de stad niet missen: de Catedral de São Sebastião op Praça Don Eduardo. Het lijkt op een Romaanse bruiloftstaart, met een 48 m hoge koepel. De bouw begon in 1931 en werd in 1967 voltooid. De kathedraal verving een oude kapel die te klein bleek voor de stad en gesloopt werd.

Daterend uit een structuur die in de jaren 1570 werd voltooid, is de Igreja Matriz de São Jorge, de oudste kerk van de stad (hoewel het meeste van wat u vandaag ziet uit de zeventiende eeuw komt), met daarin een oud en vereerd standbeeld van Sint Joris (São Jorge). De sacristie dient als een kleine Museu de Arte Sacra, met het gebruikelijke zilverwerk, verschillende religieuze beeldhouwwerken en tentoongestelde antieke meubels.

Het Museu Casa de Cultura Jorge Amadois gehuisvest in een sierlijk herenhuis dat gebouwd werd in opdracht van Amado's vader in 1926, en was ooit het huis van de beroemdste zoon van de stad. Tegenwoordig zijn er tentoonstellingen van de regionale chocolade-industrie en Amado zelf. U vindt de meeste bars in Ilhéus in het centrum, maar ook langs de fijne strandpromenade Avenida Soares Lopes, richting het oosten.

Cruises van / naar Ilheus in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES