Zadar

Zadar Cruise

Ontdek het eeuwenoude Dalmatia

Tijdens uw Middellandse Zee cruise naar Kroatië zult u merken dat de oude hoofdstad van Dalmatia, Zadar, een van de succesverhalen is van de Kroatische Adriatische Zee. Het is een stad die antiek en middeleeuws erfgoed combineert met een bruisend uitgaansleven en innovatieve architecturale projecten (zoals het zeeorgel) die de kust op een hedendaagse kunstinstallatie doen lijken.

Tijdens een MSC Middellandse Zee cruise-excursie komt u erachter dat de collectieve naam voor een reeks van met elkaar verbonden pleinen die het centrum van Zadarvormen, het Forum, de locatie is van de originele Romeinse markt hoewel weinig origineels bewaard is gebleven. Veel van het oorspronkelijk gesteente uit het Forum kwam terecht in de negende eeuwse St-Donatkerk, een kolossale cilinder van steen. Volgens traditie gebouwd door St-Donat zelf, een Ier die hier een tijdje bisschop was. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Byzantijnse architectuur.

De twaalfde- en dertiende-eeuwse kathedraal van St-Anastasia is een perfect voorbeeld van de laat-Romaanse stijl, met een gewelfde westelijke gevel die doet denken aan de kerken van Toscane. Ten westen van de kathedraal komen steegjes uit op de boulevard Obala kralja Petra Krešimira IV aan de kust, dat een mooi uitzicht biedt over het water op het heuvelachtige eiland Ugljan.
Tijdens uw Middellandse Zee cruise naar Zadar zult u ook het met palmen omzoomde kustpad waarderen. De meeste bezoekers kiezen ervoor om een bezoek te brengen aan het zeeorgel aan de zuidwestelijke kant van het schiereiland.

Het orgel werd door lokale architect Nikola Bašić ontworpen en voltooid in 2005 en bestaat uit een brede stenen trap die de zee in loopt. Golven duwen lucht in de reeks onderwaterbuizen en omhoog via nisjes in de treden, waardoor kalmerende muzieknoten gaan klinken.

Cruises van / naar Zadar in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES