Tunis

Het Tunesische “Portofino”
De prachtige overblijfselen van het oude Carthago
Het Bard Nationaal Museum

Vind Middellandse Zee cruises

Tunis/La Goulette

Een door UNESCO beschermd gebied van grote schoonheid

De toegevoegde waarde van een vakantie in Tunis met een MSC Middellandse Zee cruise is dat op een strook van slechts enkele kilometers u prachtige plekken kunt bezoeken die dateren van de prehistorische periode tot aan het heden.


Een excursie vanaf de aanleghaven - La Goulette - naar de overblijfselen van het oude Carthago, een door UNESCO beschermd gebied sinds 1979, neemt u mee naar het hart van een van de dynamische en belangrijke centra van het Middellandse Zeegebied. In Carthago kunt u de Romeinse baden van Antonio gebouwd in de tweede eeuw, het amfitheater met dezelfde naam en waar plek is voor 5000 bezoekers en een kleine Punische necropolis bewonderen. Niet te missen tijdens uw cruise is een bezoek aan het Nationaal Museum van Carthago: een van de twee archeologische musea in Tunesië, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de haven van La Goulette.

MSC cruise-excursies gaan langs de kust richting Sidi Bou Said, het “Portofino” van Tunesië, gebouwd door de Andalusische Arabieren die uit Spanje waren gevlucht. Het is sinds de 18e eeuw een vakantieoord. De hoogten van de kliffen torenen over de baai van Tunis met de unieke kleuren: het helder wit van de muren, het intens blauw van de deuren en ramen, de warme zandkleur van de geplaveide straten en het explosieve fuchsia van de bougainvillea bloemen. Ook niet om te missen is het Bard Nationaal Museum, dat zich bevindt in het Hafsid paleis, gebouwd in de 13e eeuw.

Neem de tijd om rond te lopen in Tunis als alternatief voor Sidi Bou Said voordat u terugkeert naar uw cruiseschip: de centrale markt, niet ver van de medina (de oude binnenstad), is een soek typerend voor steden uit het Midden-Oosten en biedt bezoekers een verscheidenheid aan winkels die stoffen, kleding, kruiden en handwerken verkopen. En zoals op alle markten zoals deze is afdingen een must, dus wees erop voorbereid!

Must sees in Tunis

Ontdek onze excursies

  Tunesië

  In de voetsporen van de oude Romeinen
  In de voetsporen van de oude Romeinen

  Tunesië is al eeuwenlang een populaire bestemming bij avonturiers. Door de jaren heen hebben de inheemse berbers een stroom van beschavingen en kolonisten zien komen en gaan.

  De Feniciërs bouwden Carthago; de Romeinen verwoesten en vervingen het en introduceerden wegen, tempels, olijfgaarden en een erg indrukwekkend amfitheater


  Later namen de Arabieren en de Ottomaanse Turken de islam en de islamitische architectuur mee en de Fransen introduceerden een nieuwe taal en een koloniaal bestuur. 

  Vandaag de dag bezoeken Europese vakantiegangers het land het hele jaar door, aangetrokken door de mediterrane stranden die precies genoeg ontwikkeld zijn. 


  Tijdens uw cruise naar Tunesië komt u oog in oog met beschermde Romeinse en Fenicische ruïnes, mooie moskeeën, een wirwar van soeks en intrigerende architecturale rariteiten zoals ghorfa's (graanvoorraden van meerdere verdiepingen uit modder gebouwd, die eruit zien als hobbit-huisjes) en de ondergrondse schuilplaatsen van de Berbers. 


  Sommige van deze beschermde gebieden worden gebruikt als prachtige achtergronden voor jaarlijkse muziek- en theaterfestivals. In het zuiden kunt u een voorproefje krijgen van de Sahara, waarbij kamelen over gewelfde duinlandschappen trekken en waar enthousiaste gidsen filmliefhebbers begeleiden naar de zanderige overblijfselen van de Star Wars-filmsets. Een vakantie naar Tunesië is eigenlijk de perfecte vakantiebestemming voor de filmliefhebbers: de woestijnachtige landschappen en prachtige burchten aan de kust zijn de filmlocaties geweest voor The English PatientRaiders of the Lost Ark en Monty Pythons Life of Brian.