Bari

Bari Cruise

Een onontdekte eeuwenoude stad

Het is een excursie waard om door de oude binnenstad van Bari rond te slenteren, met haar adembenemende verzameling van straatjes. Het is een van de mooiste plekken om te wandelen tijdens uw mediterrane cruise naar het zuiden van Italië.


Dit labyrint van eindeloze gangetjes ligt aan het eind van de Corso Cavour en leidt u langs mooie tuinen en onder prachtige poorten. Deze gangetjes werden oorspronkelijk gebouwd om de bewoners tegen de wind te beschermen en om indringers te verwarren. Hier wordt er vooral buiten geleefd en vooral tijdens de zomeravonden zult u zien dat de meeste mensen buiten zitten.

Bij aankomst in het hart van het oude centrum van Bari vindt u de Basilica di San Nicola, welke in 1197 is ingewijd om de relieken van de heilige te bewaren die een eeuw eerder werden geplunderd uit het zuiden van Turkije via de Middellandse Zee. De echte schoonheid van de kerk ligt in haar stenen, maar het meest bijzondere is de twaalfde-eeuwse bisschoppelijke troon achter het altaar, een prachtig werk ondersteund door kleine figuren die al het gewicht dragen. 

Voorbij de kust vindt u talloze trulli door het hele gebied Le Murge in Puglia. Cilindrische, witte gebouwen met grijze, kegelvormige daken die toelopen tot een punt of sfeer, vaak versierd met geschilderde symbolen. De dikke muren isoleren zowel tegen de kou in de winter als tegen warmte in de zomer en de lokale kalksteen wordt gebruikt om de dubbele daken waterdicht te maken.

Zeventig kilometer landinwaarts bevindt zich Matera, aan de rand van een ravijn aan het oostelijke einde van Basilicata. Het dateert uit de middeleeuwen, toen de monniken rotskerken en kloosters bouwden in wat nu de Sassi heet, een ingewikkelde serie van aaneengeschakelde grotten. Later vestigden boeren zich ook in de Sassi, op zoek naar een plek waar ze veilig waren voor invasies. Ze bouwden hun huizen, stallen en winkels uit de rotsen en creëerden zo een van de vreemdste stadsgezichten van Italië en de meest significante grotnederzetting. 

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

From the north, take the Bari Nord motorway exit. From the south, take the Bari Sud exit.
From either exit, take the Bari bypass (Circonvallazione di Bari) in the direction signposted "Fiera/Porto". Follow the bypass to the end, turning left for "Fiera/Porto" at exit (uscita) 4, which goes to Via Napoli.
Take Via Napoli to the intersection with Via Brigata Regina, then turn left into Corso Vittorio Veneto. Follow the coast until you reach the port.

PARKING & TOUR
BARI - Parking at terminal on your own  
 
Address: Terminal crociere porto di Bari ingresso varco della Vittoria
Tel. +39 339 4820003
  • MSC Parking is bookable online up to 48 hours before your cruise departure. Bookings after the 48 hour deadline can be made directly with MSC Parking, and the same reduced rates will be applied when presenting your cruise travel documents
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VEHICLE

DAYS RATES
Car/Suv 8 € 75
Mobile Home 8 € 125

Get off at Bari Centrale train station.
The port is just a short taxi journey away (approx. 15 min. depending on traffic).

Bari Palese Airport  
The port is a half-hour tax journey from the airport, depending on traffic.

Driving to the airport of departure? With ParkinGO, MSC customers get 5% discount on parking near the main airports in Europe. Book now to get the best deal!