Dubrovnik

Dubrovnik Cruise

Een elegante mix van stijlen

Dubrovnik is een ommuurde, door zee gehavende stad aan de voet van de grijze berg en de meest populaire cruisebestemming van Kroatië. Het is niet moeilijk te zien waarom. De oorspronkelijk middeleeuwse stad, uiteraard een MSC Middellandse Zee cruise-excursie waard, werd hervormd door barokke ontwerpers na een rampzalige aardbeving in 1667. De tijd in de historische kern van Dubrovnik lijkt sindsdien te hebben stilgestaan.

Maak een wandeling door de stad en bewonder de Kathedraal van de Hemelvaart van Maria. Binnen zijn er een aantal Italiaanse schilderijen waaronder de polyptiek van Titiaan, de Hemelvaart, achter het hoofdaltaar. Onmiddellijk ten zuiden van Luža - het vierkante centrale plein van de middeleeuwse stad - is het Paleis van de Rector; de voormalige zetel van de Ragusaanse regering.

Het huidige paleis is een meesterwerk van serene omvang, omgeven door een sierlijk gewelfde galerij opgehouden door zuilen met fijn ingesneden beeldhouwwerken. Via een smalle doorgang kunt u het veertiende-eeuwse franciscaanse klooster binnengaan, waarvan het laat-Romeinse kloosterhof is versierd met rijen van dubbele bogen bekroond met een warboel van menselijke hoofden en fantastische dieren.

U kunt de mooiste delen van Dubrovnik bewonderen voordat u aan boord gaat van de boot naar het Sveti Jakov-strand, een kleine strook kiezelstrand aan de onderkant van een klif aan de Middellandse Zee, dat kan worden bereikt door treden die naar beneden gaan vanaf het kustpad halverwege het klooster van St-Jacob en het Belvedere-hotel. Fantastisch uitzicht op de oude binnenstad. Het ligt op het westen en vangt zo de middag- en avondzon, geweldig om te ontspannen tijdens uw vakantie.

Ongeveer 20 km ten zuiden van Dubrovnik bevindt zich de Konavle, een strook vruchtbare landbouwgrond ingeklemd tussen de bergen aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Het is een rustige, schilderachtige plek om doorheen te rijden en biedt een aantal belonende tussenstops in dorpjes. Traditioneel gezien vormde de Konavle het landelijke achterland van de Republiek van Dubrovnik en zorgde het voor vers voedsel voor de stedelingen.

Cruises van / naar Dubrovnik in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES