Ibiza

Ibiza Cruise

Het middelpunt van het Spaanse uitgaansleven

Tijdens uw MSC mediterrane cruise naar Spanje, is Ibiza, een eiland vol schoonheid en overvloed, met tal van prachtige stranden en dichte dennenbossen.

Ibiza heeft al jarenlang hedonistische types en rijke levensgenieters aangetrokken; vandaag de dag is het vooral het formidabele clubleven dat vele bezoekers aantrekt. Ibiza kan een van 's werelds grootste uitgaanssteden genoemd worden, bijna alle wereldberoemde top house DJ's en vele anderen treden hier ieder zomerseizoen op. Als u echter tussen oktober en mei naar Ibiza komt, vindt u een veel rustiger eilandje.

Tijdens uw MSC excursie naar Ibiza moet u een bezoek brengen aan Ciutat d'Eivissa; met gemak de mooiste nederzetting op het eiland. Immens grote middeleeuwse muren omringen de geplaveide straten van de door UNESCO beschermde oude wijk Dalt Vila. De muren eindigen aan de hoofddoorgang naar het imposante Portal de ses Taules. Vlakbij vindt u de elegante Plaça de Vila, welke gevuld is met sfeervolle restaurants en cafés waar u heerlijk kunt genieten van tapas. Het is de moeite waard om de steile en kronkelende straatjes te bewandelen naar de kathedraal,alleen al om het geweldige uitzicht over de haven te bewonderen.

Een cruise-excursie brengt u naar Formentera, de kleinste van de vier belangrijkste Balearen, slechts elf zeemijlen ten zuiden van Ibiza-stad. Ten noordwesten van Es Pujols zijn de spectaculaire stranden van Platja de Ses Illetesen, over een smal kanaal, het onbewoonde eiland Espalmador, waar nog een geweldig strand is te vinden, met zulk helder water dat u zich in de Caraïben waant. Ook de moeite waard om te bezoeken is Platja de Migjorn, een prachtige baai met 5 km witte stranden en helder water die bijna de hele zuidkust van Formentera beslaat. 

Cruises van / naar Ibiza (Balearen) in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES