Koper

Koper Cruise

Nauwe banden met Venetië

Een bezoek aan Koper betekent een bezoek aan een haven van de “Serenissima”-republiek van Venetië die de stad bijna vijf eeuwen lang bestuurde.
 
Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip en een wandeling maakt door het historische centrum zult u dingen zien die erg lijken op wat u ziet in Venetië: calli (de typische smalle straten van Venetië), campi (kleine pleinen), broli (vergaderingspleinen)... de leeuwen van San Marco, het wapenschild van de adellijken en heersers, dat de gevels van paleizen siert.

Een van de mooiste stedelijke aangezichten is de Via Calegaria, dat oorspronkelijk gewijd is aan de handel en aan de werkplaatsen van ambachtslieden; met name schoenmakers. Een van de meest interessante excursies tijdens een MSC cruise van de Middellandse Zee is een excursie naar de jachthaven van Porta Maggiore tot aan de portieken van het Palazzo Pretorio (het Pretoriaans paleis) dat herbouwd is in het midden van de 15e eeuw, in Piazza del Duomo. De kerk beschikt over een mooie 15e-eeuwse gevel met poorten gemaakt door Pietro Lombardo en in haar 18e-eeuwse interieur vindt u de albasten sarcofaag van Sint Nazarius die in 1422 werd gemaakt door Filippo De Sanctis. Nog ouder dan de Duomo is de klokkentoren, gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw.

Het hele historische centrum van Koper is een bezoek meer dan waard: van het Romaanse bouwwerk (Casa Percauz, 13e of 14e eeuw) tot de vele late middeleeuwse gotische gebouwen van de brolo en langs de Via Calegaria. Daarnaast zult u ook gebouwen zien die van Toscaanse oorsprong ontworpen zijn met de karakteristieke “gheffo”, die uit de bovenste verdiepingen uitsteken of de renaissance, barokke en neoklassieke gebouwen.

U kunt als alternatief ook op excursie gaan naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Het is een prachtige, onverkende stad waarin verschillende architecturale stijlen samen het stadsbeeld vormen. U kunt Ljubljana verkennen met een rondleiding langs de rivier die de stad in tweeën verdeelt, maar ook interessant zijn de Ponte Triplo (drievoudige brug), de prachtige Tivolituinen en een bezoek aan het kasteel dat boven de stad of de markt torent. Het hart van de stad zal u onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Cruises van / naar Koper in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES