Brindisi/Lecce

Brindisi Cruise

De op het oosten gerichte haven

Het was ooit een knooppunt voor kruistochtridders en nu een onmisbare tussenstop tijdens elke mediterrane cruise, Brindisi is nog steeds een stad die fungeert als knooppunt en ontvangt graag gasten zoals u tijdens uw MSC cruise!


Maak u klaar voor een onvergetelijke ervaring in een bar of restaurant in het oude centrum van Brindisi. De oude stad heeft een aangename, bijna oosterse sfeer, en er liggen een aantal verborgen pareltjes verscholen in de smalle straatjes. De Via Colonne, met de zeventiende- en achttiende-eeuwse palazzi,loopt door tot de Duomo van Brindisi, een opmerkelijk gebouw, alleen al vanwege het feit dat het zeven aardbevingen heeft doorstaan sinds de bouw in de elfde eeuw. Net daarbuiten bevindt zich het Museo Archeologico Provinciale.

Naast ornamenten en beelden uit de necropolissen die in de Romeinse tijd langs de Via Appia stonden, zijn er een aantal ruimtes met bronswerken die zijn teruggevonden tijdens onderwaterexploraties in het gebied, evenals vondsten uit opgravingen op de archeologische vindplaats van Egnazia in de buurt.

Nog een andere schat van Brindisi is de kleine, ronde kerk San Giovanni al Sepolcro, een doopkapel uit de elfde eeuw. Het is een beetje donker en vervallen vanbinnen, maar u kunt nog steeds de originele fresco's zien uit de dertiende eeuw. En er zijn nog meer fresco's te vinden, een eeuw ouder, in de Chiesa di Santa Lucia,net buiten Piazza del Popolo.
 
Ostuni, 40 km ten noordwesten van Brindisi, staat bekend als de ‘witte stad’ en is een van de mooiste kleine stadjes van Zuid-Italië. Het bevindt zich op drie heuvels op het zuidelijkste punt van Le Murge en was een belangrijke Grieks-Romeinse stad in de eerste eeuw na Christus. Het oude centrum is verspreid over de hoogste heuvels en biedt witte, zongebleekte straatjes en geplaveide steegjes die de vlaktes eronder domineren. 

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Travelling from Bari and Taranto in the direction of Lecce or vice versa, take the "Porta Lecce" exit in the direction of the city centre, signposted "Centro". After 2 km, turn right at the sign marked "Seno di Levante", Via Spalato gate.

PARKING TOUR
 
Address: Brindisi Cruise Terminal, Entrance via Spalato 
Tel. +39 339 4820003
  • MSC Parking is bookable online up to 48 hours before your cruise departure. Bookings after the 48 hour deadline can be made directly with MSC Parking, and the same reduced rates will be applied when presenting your cruise travel documents
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VEHICLE DAYS RATES
Car/Suv 8 € 85
Mobile Home/Camper 8 € 120

The railway station is in the centre of town and within walking distance of the Cruise Terminal (10 mins).

Brindisi-Salento Airport is served by regular flights to and from Rome, Milan, Bologna, Venice, Turin and Perugia. The airport is around 6 km from the port and it is just a 15 minute taxi ride to the Cruise Terminal at the Via Spalato gate in the inner harbour.

Driving to the airport of departure? With ParkinGO, MSC customers get 5%discount on parking near the main airports in Europe. Book now to get the best deal!