Ephesus cruises via Izmir

Izmir Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in Efeze

Wanneer u met uw MSC cruise van boord gaat in İzmir, de derde grootste stad van Turkije, kunt u genieten van de bijzondere ligging aan het hoofd van een 50 km lange Middellandse Zeekloof.

Het wordt aan alle kanten omringd door bergen en is geordend als een gigantisch amfitheater, waarbij de Ionische zee functioneert als een soort van oneindige voorstelling; echt een prachtig vakantielandschap. De ouderwetse Asansör (lift), die uitzicht biedt over de hele stad, maakt het een perfecte plek om uw bezoek aan Izmir te beginnen.

Het werd in 1907 gebouwd in een 50 meter hoge bakstenen toren en diende oorspronkelijk als snelle route naar en van de herenhuizen op de heuvel. De lift is sindsdien volledig gerenoveerd; vanaf het zeer aan te bevelen restaurant-café aan de top kunt u neerkijken op de smalle straatjes van afbrokkelende huizen beneden en over de baai.

Het archeologisch museum beschikt over een prachtige collectie van vondsten uit de provincie Izmir en daarbuiten. Het enige pre-Ottomaanse monument op de vlaktes is de agora, Izmirs meest toegankelijke oude plaats. Het is een indrukwekkende plaats, waar water door eeuwenoude leidingen en kanalen stroomt.

De belangrijkste bouwwerken zijn een zuilengang van veertien Korinthische zuilen aan de westzijde en de overblijfselen van de naar verluidt tweede grootste basiliek in de Romeinse wereld. MSC Middellandse Zee cruises bieden ook excursies naar Ephesus (80 km ten zuiden van Izmir). Van de reeks prachtige oude steden in Turkije is deze het best bewaard gebleven. Met uitzondering van Pompeii zou men zelfs kunnen zeggen dat het het mooist bewaard gebleven voorbeeld is van een klassieke stad uit de Grieks-Romeinse tijd.
Een gedurfde bewering, maar met zoveel geldige onderbouwingen - de ruïnes hier zijn niet alleen stenen op de grond, maar bijna volwaardige incarnaties van hoe het leven moet zijn geweest in de oudheid.

Cruises van / naar Izmir in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES