Syracuse Cruises

Siracusa, Cruise to Italy | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw MSC excursies in Syracuse.

De haven van Syracuse is een nieuwe bestemming van MSC Cruises, zowel als vertrek- en aankomsthaven.
 
De Italiaanse havenstad Syracuse, een gewilde bestemming in de Middelandse Zee, ligt in Sicilië aan de Ionische kust. De toegangspoort tot Noto en Ragusa, Syracuse, staat bekend om zijn glorieuze zonneschijn, oud erfgoed en barokke pleinen.

MSC Excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

• Noto, hoofdstad van de Siciliaanse barok
• Ragusa, Modica en Scicli
• Syracuse

Noto is wereldwijd beroemd om zijn meesterwerken uit de barokkunst en architectuur. Een korte busrit van de haven van Syracuse, de stad van een niet te missen bestemming van MSC Excursies. De stad ligt langs de hellingen van de berg Iblei, gekenmerkt door de olijfgaarden en amandelbomen. Na een aardbeving aan het einde van de 17e eeuw werd de stad herbouwd door onder meer de geniale architecten Rosario Gagliardi en Francesco Sortino, die een uniek meesterwerk van Siciliaanse barok creëerden dat werd erkend met de status van UNESCO-werelderfgoed.

Breng een dag door ondergedompeld in het buitengewone landschap en de sfeervolle barokke steden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan vanwege hun rijke artistieke en architectonische wonderen. Begin deze MSC Excursie in de stad Ragusa, waar u de oude stad Ragusa Ibla gaat verkennen, bekend als de "parel van de barok" vanwege zijn paleizen, tuinen en kerken. De tour gaat verder met een bezoek aan Modica, bekende barokke paleizen en prachtige pleinen met palmbomen en de thuisbasis van wereldberoemde chocolatiers. Voordat we terugkeren naar het schip, is de laatste stop Scicli. Bezoek de kerken van Sant'Ignazio en San Giovanni, verwonder uzelf over hun spectaculaire interieurs en verken de hoofdstraten en pleinen van de stad.

Ervaar Syracuse als een local met een wandeltocht. Baan uzelf een weg naar de oude markt, waar veel Siciliaans eten zoals cannoli, granita en brioches kan worden geproefd. Bezoek de ruïnes van de tempel van Apollo en ga vervolgens naar Corso Matteotti, het meest elegante winkelgebied van de stad. Syracuse is ook de thuisbasis van prachtige kathedralen en de abdij van Santa Lucia, de thuisbasis van een wereldberoemd Caravaggio-schilderij. Om de tour aan boord van een nabijgelegen boot te voltooien voor een inspirerende tour over het eiland Ortygia, het historische hart van Syracuse, gezien vanaf de zee.

 

Cruises van / naar Syracuse in 2022

Excursies & Activiteiten Syracuse