Marmaris

Marmaris Cruise

Een fjord in de Middellandse Zee

Wanneer u vaart over de Middellandse Zee met MSC Cruises is het eenvoudig om te zien dat de geschiedenis van Marmaris vooral is gevormd door de prachtige omgeving in een diepe, fjordachtige inham omgeven door heuvels bedekt met dennen.

Dit bracht het oude Physcus, de oorspronkelijke Dorische kolonie, geen groei of macht maar Süleyman bracht hier een leger samen in 1522 toen het de succesvolle belegering van Rodos begon.

Kort na deze campagne voorzag Süleyman het centrum van het plaatsje van een klein kasteeltje en een herberg. Er is weinig overgebleven van het slaperige vissersdorpje Marmaris van dertig jaar geleden. Moderne ontwikkeling heeft de oude kern volgepropt met winkels en lokantas, langs smalle bazaarachtige straten. Het is een ingewikkelde warboel die sterk in contrast staat met de Europese stijl van de jachthaven en de waterkant. Volgens de legende kreeg Marmaris haar naam toen Suleiman de Grote, toen hij het kasteel niet mooi vond, zou hebben gemompeld “Mimarı as” (“hang de architect op”). In het kasteel zelf vindt u een museum met lokale vondsten en fungeert het als een locatie voor het mei-festival.

De bazaar waaronder de kleinere kervansaray, evenaart nu de bazaar in Kuşadası wat betreft de collectie van blitse kitsch en alleen in de wijk Kaleiçi biedt de wirwar van straten aan de voet van het kleine kasteel een aangename wandeling.

De groeiende maar nog steeds mooie rivierplaats Dalyan, 85 km ten westen van Marmaris, is een goede uitvalsbasis voor een excursie naar de nabijgelegen bezienswaardigheden zoals de oude plaats Kaunos aan de overkant van de rivier, het Iztuzustrand aan de riviermonding en het prachtige zoetwatermeer Köyceğiz met de warmwaterbronnen aan zijn oevers. Daylan werd voor het eerst bekend in 1986 toen er controverse ontstond over een gepland luxehotel op het nabijgelegen Iztuzustrand, een broedgrond voor onechte karetschildpadden. Natuurbeschermers zijn erin geslaagd om de bouw tegen te houden en nu wordt het strand wettelijk beschermd tussen mei en oktober, wanneer er eieren worden gelegd.

Cruises van / naar Marmaris in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES