Mahon Cruise

Mahon Cruise

Een kleine maar charmante stadscentrum

Mahón, Menorca's hoofdstad, is meest waarschijnlijk de eerste haven die u aandoet op een MSC mediterrane cruise.

Het ligt hoog boven de grootste natuurlijke haven van het Middellandse Zeegebied en het kleine stadscentrum is binnen 10 minuten te voet te doorkruisen. De architectuur van de stad bestaat uit een ongewone mengeling van klassieke Georgiaanse herenhuizen die een Britse oorsprong verklappen en hoge Spaanse appartementencomplexen die de smalle straten overschaduwen.

Vanuit de naburige veerhaven, onder de rots die de overblijfselen van de stadsmuur ondersteunt, leidt een grote stenen trap, de Costa de Ses Voltes, naar een reeks van kleine pleintjes die de kern van de oude binnenstad vormen. Op de Plaça Constitució vindt u de belangrijkste kerk van de stad, Santa María. Deze werd opgericht in 1287 door Alfonso III om de herovering van het eiland te vieren en is meerdere malen gerenoveerd.

Net zoals Mahón is ook Ciutadella een bezoekje waard tijdens uw MSC mediterrane cruise-excursie. Het ligt hoog boven de haven en is moeilijk toegankelijk door het smalle kanaal dat te smal is voor de meeste vrachtschepen. Ciutadella is niettemin bijna altijd de hoofdstad van het eiland geweest. De smalle, geplaveide straten van het kleine ommuurde centrum zijn gevuld met oude paleisjes, verborgen achter hoge muren, evenals een aantal barokke en gotische kerken in de Spaanse traditie.

De belangrijkste plaza's en bezienswaardigheden liggen vlak bij elkaar, op en rond het belangrijkste plein, Plaça d'es Born. In het midden van het plein vindt u een obelisk welke het verweer van de stad tegen de plunderende Turken in 1558 herdenkt. In het noordwesten wordt het plein begrensd door steile havenmuren en in het noordoosten vindt u het grote negentiende-eeuwse herenhuis Palau Torresaura.

Cruises van / naar Mahon in 2022

Excursies & Activiteiten Mahon