CRUISE NAAR TARANTO

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies naar Taranto, Alberobello en Ostuni:

Warme stranden, archeologische vindplaatsen en levendige markten wachten op u. Gelegen aan de diepblauwe Ionische kust van Zuid-Italië, zal een cruise naar Taranto u een stad laten zien met interessante activiteiten voor allerlei soorten mensen.

 

MSC Cruises-excursies bieden veel spannende dingen om te zien, waaronder:

  • Marina di Taranto (prive strand)
  • Taranto City Tour
  • Alberobello
  • Ostuni

Taranto, gesticht door de Spartanen in de 8e eeuw voor Christus, was een van de belangrijkste stadstaten van Magna Graecia en werd op een gegeven moment zelfs de derde meest bevolkte stad van de klassieke periode. De overblijfselen van de oude Griekse en Romeinse vindplaatsen zijn te vinden in het Archeologisch museum.


Ontdek de vele attracties tijdens uw cruise naar Taranto, te beginnen met de San Cataldo-kathedraal, een 10e-eeuwse kerk gewijd aan een Ierse monnik die daar woonde en werd begraven. Betreed en bewonder de barokke architectuur en fresco's binnenin.

 

Of verken de grotere regio Puglia en bezoek de UNESCO-site van Alberobello, bekend om de Trulli - kalkstenen hutten met kegelvormige daken die uniek zijn voor deze regio.

 

Ostuni, "de witte dame", staat op drie heuvels in de omgeving van Murge. Het was een belangrijke Grieks-Romeinse stad in de eerste eeuw na Christus. Het pittoreske middeleeuwse dorp met zijn witte huizen met kronkelende straatjes en geplaveide steegjes domineert de vlakten beneden. Mis het bezoek aan een typische oliemolen niet met een proeverij van olijfolie.


Onze Taranto-cruises bieden meer avonturen in de gebieden rond Taranto. Als u liever in de haven van Taranto blijft, kijk dan zeker eens naar onze rondleiding door Taranto om alle hoogtepunten en attracties te zien die beschikbaar zijn per bus en te voet.


Cruises van / naar Taranto (Alberobello) in 2022

Excursies & Activiteiten Taranto (Alberobello)