Tunis Cruises via La Goulette

Cruise to Tunis, Tunisia | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise vanuit La Goulette of kies een route die deze historische bestemming omvat en boek uw excursie om Tunis te verkennen

De toegevoegde waarde van een vakantie in Tunis met een MSC Middellandse Zee cruise is dat op een strook van slechts enkele kilometers u prachtige plekken kunt bezoeken die dateren van de prehistorische periode tot aan het heden.


Een excursie vanaf de aanleghaven - La Goulette - naar de overblijfselen van het oude Carthago, een door UNESCO beschermd gebied sinds 1979, neemt u mee naar het hart van een van de dynamische en belangrijke centra van het Middellandse Zeegebied. In Carthago kunt u de Romeinse baden van Antonio gebouwd in de tweede eeuw, het amfitheater met dezelfde naam en waar plek is voor 5000 bezoekers en een kleine Punische necropolis bewonderen. Niet te missen tijdens uw cruise is een bezoek aan het Nationaal Museum van Carthago: een van de twee archeologische musea in Tunesië, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de haven van La Goulette.

MSC cruise-excursies gaan langs de kust richting Sidi Bou Said, het “Portofino” van Tunesië, gebouwd door de Andalusische Arabieren die uit Spanje waren gevlucht. Het is sinds de 18e eeuw een vakantieoord. De hoogten van de kliffen torenen over de baai van Tunis met de unieke kleuren: het helder wit van de muren, het intens blauw van de deuren en ramen, de warme zandkleur van de geplaveide straten en het explosieve fuchsia van de bougainvillea bloemen. Ook niet om te missen is het Bard Nationaal Museum, dat zich bevindt in het Hafsid paleis, gebouwd in de 13e eeuw.

Neem de tijd om rond te lopen in Tunis als alternatief voor Sidi Bou Said voordat u terugkeert naar uw cruiseschip: de centrale markt, niet ver van de medina (de oude binnenstad), is een soek typerend voor steden uit het Midden-Oosten en biedt bezoekers een verscheidenheid aan winkels die stoffen, kleding, kruiden en handwerken verkopen. En zoals op alle markten zoals deze is afdingen een must, dus wees erop voorbereid!

Cruises van / naar Tunis in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES