Santa Cruz de Tenerife

Cèsar Manrique's Parque Marìtimo
Het “zwarte kasteel”
De hoogste Spaanse berg

Vind Middellandse Zee cruises

Santa Cruz de Tenerife

Net zoals een schilderij

Wanneer u op reis gaat met een MSC cruise naar de Canarische Eilanden, verwelkomt de haven van Santa Cruz de Tenerife reizigers aan wal op de ramblas (wijde, met bomen omzoomde lanen) die leiden naar het centrale Plaza de España waar de franquistische architectuur het meest tot uiting komt.
Wanneer u op reis gaat met een MSC cruise naar de Canarische eilanden, verwelkomt de haven van Santa Cruz de Tenerife reizigers aan wal op de ramblas (wijde, met bomen omzoomde lanen) die leiden naar het centrale Plaza de España waar de franquistische architectuur het meest tot uiting komt. Mocht u terechtkomen in het oude deel van Santa Cruz de Tenerife, komt u kerken in een verscheidenheid van architecturale stijlen tegen, van de insulaire barok van de kerk van St. Francis tot de koloniale Canarische stijl van de kerk van de Concepción, of de 18e-eeuwse Iglesia del Pilar, gebouwd op een oude hermitage.

Als u van uw cruiseschip van boord gaat, kunt u het Garcìa Sanabria parkbezoeken, met het museum van buitenbeelden, Esculturas al Aire Libre, waar een tropische omgeving wordt samengevoegd met de hedendaagse kunst van Mirò, Guinovart, Domìnguez, Moore en vele anderen. Een plek om niet te missen is het Parque Marìtimo, ontworpen door de Canarische artiest-architect Cèsar Manrique, met 5000 palmbomen van 300 verschillende soorten, drie zwembaden gegraven in lavasteen, een strand, bars en restaurants.

U kunt uw excursie voortzetten naar de Caleta de Negros, waar u een van de best behouden gebleven kastelen van het eiland San Juan kunt vinden, het zogenaamde Castillo Negro (zwarte kasteel) omdat het werd gebouwd met lavasteen. Stranden: Playa de las Teresitas is een van de mooiste stranden van de noordkust van Tenerife met palmbomen, een warme bries en verfrissende wateren.

Het ligt net buiten de stad, in het dorp San Andrés. Als u dol bent op veelkleurige papegaaien, pinguïns en zeedierenshows, kunt u op excursie gaan naar Loro Parque, de moderne dierentuin in Puerto de la Cruz: een ideaal uitje voor het hele gezin.

Tenerife heeft de hoogste berg van Spanje: de Teide, een actieve vulkaan die 3718 meter hoog is, die te vinden is in het park met dezelfde naam. Zelfs in het warmste seizoen biedt het de ervaring van een wandeling door het tropische klimaat van de stranden naar het alpiene klimaat van de bergtoppen.

Must see places in Santa Cruz de Tenerife

Ontdek onze excursies

11 resultaten gevonden

 • THE TEIDE TREK EXPERIENCE approx. 6
  hours

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   6 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  TEN11

  Join us on an excursion that promises to allow you close-ups with the enchanting nature of Tenerife. A scenic coach drive will take you to “El Teide National Park”, named a World Heritage Site by UNESCO. Once at the park, your experience guide will take you on a 3-hour adventurous trekking to the enormous crater landscape of Las Cañadas del Teide. At a height of 2,000 metres, you will have unique possibility to admire impressive geologic formations as well as the special vegetation of the park, all that’s worth capturing in some photos for your memory book. At the end of the trek route you will reach a great viewpoint for a break before starting your coach drive back to the port. Please note: due to the trekking nature of this tour, it is considered to be unsuitable for guests with mobility problems or using a wheelchair. The trekking duration may vary from 2 to 3 hours depending on the physical conditions of the participants. Guests are recommended to wear sturdy trekking shoes and must be at least 07 years old to take part.
 • LORO PARQUE (4,5 UUR)
      

  GEZINSEXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  TEN05

  Stap in de bus en geniet van een rit door de weelderige vegetatie van het mooie, woeste landschap van Tenerife onderweg naar Loro Parque, papegaaienpark in het Nederlands. Het is gelegen aan de rand van Puerto de la Cruz en geldt als een van de belangrijkste dierenparken van Europa. Het park werd in 1972 oorspronkelijk geopend om een paradijs voor papegaaien te worden en is sindsdien niet alleen toegenomen in oppervlakte, maar ook in de verscheidenheid aan diersoorten die er leven. Het park beweert niet alleen officieel de meest diverse collectie papegaaien ter wereld te hebben, het heeft ook primaten, jaguars en tijgers, reptielen, exotische vissen en zeepaardjes én zeeleeuwen en dolfijnen in huis, om er maar een paar te noemen. U krijgt voldoende tijd om het park op eigen houtje of met uw gezin te verkennen en van de attracties te genieten, zoals de populaire zeeleeuwen- en dolfijnenshow.
 • Car with guide

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen519Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen519Prijs per persoon

  TEN33PV

  Car with guide
 • EEN SMAAK VAN TENERIFE (5 UUR)  

  SPECIALE EXCURSIE
  • Populaire excursie

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   5 u

  • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

  TEN03

  We verlaten de haven en rijden naar San Andrés, een typisch vissersdorp. We houden halt bij het strand Las Teresitas en rijden daarna verder naar Le Baladeiro, het hoogste punt van het eiland, met een adembenemend uitzicht op de vallei. Dan rijden we naar de vallei en het dorp Taganana, beroemd om zijn wijngaarden en producten van geitenmelk. Proef van de plaatselijke kaas en wijn voordat we onze weg verderzetten naar La Laguna, de oude Spaanse hoofdstad.Opmerking: Deze excursie is niet aanbevolen voor passagiers die slecht ter been zijn.
 • IMPRESSIES VAN TENERIFE (4 UUR)
        

  SPECIALE EXCURSIE
  • Drankje inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

  TEN08

  Verlaat de haven, stap in de bus en houd u klaar voor enkele van de meest betoverende uitzichten van Tenerife. U rijdt naar het noordwesten van het eiland om het uitkijkpunt van La Garañona te bereiken, een van de meest romantische landschappen van de noordkust van Tenerife. Houd uw camera in de aanslag om foto's te nemen van de prachtige, ruwe kustlijn die uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Daarna gaat het naar het stadje El Sauzal, een nederzetting van vóór de Spaanse verovering die haar Portugese tradities nog altijd in leven houdt. Geniet van een bezoek aan dit lieflijke dorp, bezichtig de Sint-Pieterskerk, gebouwd in 1515 en wandel naar El Marquesado, een voormalige woning van de markies van El Sauzal. Op dit 16e-eeuwse landgoed in koloniale stijl pauzeert u even op een romantisch terras met een spectaculair uitzicht op de Teide. U krijgt een glas cava (Spaanse mousserende wijn) en een chocoladehartje aangeboden. Nadat u enkele kiekjes heeft genomen op deze intieme plek, vervolgt u uw weg met de tweede etappe van uw tour, het Park van García Sanabria, een afgelegen plek waar u een romantische wandeling kunt maken door de welige natuur. Veel planten en bomen zijn gecatalogiseerd als in een botanische tuin. Uw excursie eindigt met een busrit terug naar de haven.
 • JEEP ADVENTURE approx. 5 hours

  SPECIALE EXCURSIE
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   5 u

  • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  TEN04

  Known today as a holidaymaker’s delight with lively tourist resorts and beautiful beaches, the island of Tenerife was actually created around three million years ago by volcanic activity that served to fuse what had previously been three separate islands. The volcano that was responsible still dominates Tenerife today and can be found in the national park that shares its name: the majestic Mount Teide. This tour gives you an opportunity to explore the more remote parts of Tenerife’s amazing volcanic landscape from the comfort of a modern 4x4 vehicle. You will be collected at the pier, after which your driver will take you to see the lovely island in areas that are far off the beaten track. There will be some great photo opportunities on the way before you return to the port and your ship. Please note: this tour is not suitable for passengers with walking difficulties, with back/neck problems and for pregnant women. The jeep driver will give brief information in Spanish or English only.
 • Minivan with guide for 3 to 6 pax

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen569Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen569Prijs per persoon

  TEN34PV

  Minivan with guide for 3 to 6 pax
 • La Laguna, History & Anthropological
  Museum

  STADSRONDLEIDING
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   TEN12

   La Laguna, History & Anthropological Museum
  • PUERTO DE LA CRUZ (4 UUR)
        

   STADSRONDLEIDING
   • Winkelen

   • Populaire excursie

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    5 u

   • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

   TEN02

   Tenerife ligt een eindje van de westkust van Afrika en is het grootste van de zeven Canarische Eilanden. Het eiland is niet alleen gezegend met een zacht klimaat en een mooi platteland, maar ook met tal van prachtige badplaatsen waarvan u er een bezoekt tijdens deze aangename excursie: de stad Puerto de la Cruz aan de noordkust van het eiland. Puerto de la Cruz ligt slechts een korte busrit van de haven van Santa Cruz de Tenerife vandaan en is het grootste toeristische centrum van het eiland, de hoofdstad en een fantastische plek om enkele uren door te drukke straten te slenteren, de levendige sfeer op te snuiven of de vele winkels in te duiken voor een stevige portie shoppingtherapie. De vele koffiehuizen aan de strandboulevard nodigen uit om even te pauzeren en iets te drinken, de wereld aan u voorbij te zien trekken of te genieten van het weidse uitzicht over het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan. Op de volgende halte wacht u een heus plantenparadijs: de prachtige botanische tuinen en hun overvloed aan tropische planten. De excursie eindigt met een ontspannende terugrit.
  • DOLPHIN QUEST BY CATAMARAN approx. 5
   hours

   WONDERLIJKE NATUUR
   • Drankje inbegrepen

   • Mogelijkheid tot zwemmen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    5 u

   • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

   TEN10

   Spend half of your day in Tenerife for a thrilling exploration of marine wildlife on an enjoyable tour that will commence with a 1-hour coach drive to Puerto Colón. Located on the south of the island, Puerto Colón will be the starting point of your marine adventure; board a catamaran and reach an area inhabited by dolphins only 3 miles from the coast. The catamaran will drop the anchor and you will have the chance to observe these extraordinary creatures that, although belonging to a species that is normally migratory, have chosen this stretch of water between the lands of Tenerife and La Gomera as their “home” because of the calm waters and abundance of food. After this amazing experience you will move to “Cala Spaghetti”, a protected bay where the catamaran will anchor and you will have some time to relax in the sun, sipping a refreshing drink, or to take a dive into the sea. You will finally sail along the coast to reach Puerto Colón and your coach that will take you back to your cruise ship. Please note: guests must be good swimmers and at least 03 years of age to take part. The tour is considered to be unsuitable for guests using a wheelchair. Information will be provided in English and German only during the tour. While sightings of dolphins cannot be guaranteed, they are very likely (more than 90% success rate).
  • LAS CAÑADAS DEL TEIDE (HALVE DAG)
     

   WONDERLIJKE NATUUR
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

    TEN06

    Verlaat de haven en geniet van een schilderachtige busrit landinwaarts door het welige bosgebied van La Esperanza naar El Portillo, de grote natuurlijke toegangspoort tot het cirkelvormige Las Cañadas-gebergte. Hier ligt ook de Teide, waarvan de top de duizelingwekkende hoogte van 3.781 meter boven zeeniveau bereikt. De rondrit gaat verder naar de Mirador-rots, ook bekend als el Dedo de Dios, wat "De vinger van God" betekent. We houden een korte fotostop bij deze ongelofelijke geologische formatie. Tijdens de terugrit naar de haven kunt u genieten van nog meer adembenemende uitzichten op het prachtige eiland Tenerife.Opmerking: Deze excursie is niet geschikt voor passagiers met mobiliteitsproblemen of voor gasten die gebruikmaken van een rolstoel.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   Reach the port

   Port of Santa Cruz de Tenerife

   This section contains information on how to reach the port.

   Cruise Terminal:

   Avenida de Francisco La Roche 49
   38001 Santa Cruz de Tenerife
   Southern Quay

   Reach the port by

   • Car

    Ferry connections to the island are provided by Fred Olsen and Armas. From the ferry terminal take the TF1 highway to Santa Cruz de Tenerife Port for the Cruise Terminal.
    If driving from Tenerife North Airport (Los Rodeos), take the TF-5. It will take you around 15 minutes to complete the 7½ mile drive.
    If driving from Tenerife South Airport (Reina Sofia), take the TF-1. It will take you around 55 minutes to complete the 39 mile drive.
    Car
   • Plane

    There are two airports on Tenerife, both serving international and domestic flights: Tenerife Norte (Los Rodeos), which is 12 km (7½ miles) from the port, and Tenerife Sud (Reina Sofia), which is 63 km (39 miles) from the port along highway TF1. Taxis and bus services are available immediately outside the airport buildings.
    Titsa buses operate economical services between the airports, port and bus station in Plaza España.
    Plane

   Spanje

   Liefde op het eerste gezicht
   Liefde op het eerste gezicht

   Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

   Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


   Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


   En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

   En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.